Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 118 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2016 17:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
Díky za potvrzení, byl jsem o tom přesvědčen. Už nevím co s tím..
můj postup:
1.) nápájeno přes FTDI, obě části svítí
2.) Otevřu minimOSD config, dám option => update firmware - vyberu fw ("MinimOsd_Extra_Uni.821DV-release-RSSI" nebo kterýkoli jiný) => nahraje se
3.) option => update charset - vyberu "MinimOSD_2.4.1.2.mcm" a po připojení na koptéru je to stále rozsypaný.

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2016 17:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3019
Bydliště: Olomouc, ČR
Já už si to přesně nepamatuju ale u těchto nových fw je problém s nedostatkem paměti a ten OSD config není schopen to tam uploadovat, je na to nějaký jiný uploader. Ale jde to ošidit i tak, že tam dáš napřed starý fw, potom nahraješ nový charset a nakonec nový fw.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2016 17:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
se starším fw mi charset nahrát nejde je tam
Kód:
error entering font mode -  No Data
podívám se po tom jiném uploaderu.

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2016 18:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
Tak jsem ještě všelijak zkoušel ke staršímu fw nahrát novej charset a pak teprve fw, ale výsledek je pořád stejný.. nový fw tam je, ale sype se to..

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: stř 29.06.2016 18:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
solved.. Já blbec mám na ftdi jumper 3.3V vs 5V.. s 3.3V sice všechno svítí stejně jako s 5V, ale ten charset se prostě nenahraje.. přehodil jsem jumper a je to tam :)

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 14.08.2016 23:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2012
Příspěvky: 1658
Bydliště: Chrudim
Jak se nastavuje rssi pro ten DV firmware,? Nejde mně nastavit hodnota rssi z kanálu 8 třeba min pwm 1060 skočí tam 106 to je v pořádku? Ale to rssi prostě nechodí ukazuje pořád jen 100.

Odesláno z mého Vodafone Smart Tab III 7 a podpis odstraním

_________________
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: úte 16.08.2016 0:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1523
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Přátelé, mám minimOSD, mám GPS, mám letadlo s FPV a nemám řídící jednotku - potřeboval bych tedy nějakou standalone verzi FW.

Googluju jak vzteklej, ale kromě BitsyOSD (které mě moc neláká grafikou) se nějak nechytám, nemáte někdo tip na minimalistickou verzi? Nepotřebuju (aspoň zatím) horizont, baro, kompas - v podstatě mi stačí měření napětí z baterky a údaje, co dodá GPS - samozřejmě mi jde hlavně o RTH a vzdálenost od startu, zabloudit bez OSD je velice snadné.

Ano, na základě třeba toho BitsyOSD si to můžu napsat (jsem programátor a Arduino nepovažuju za boží trest), ale předpokládám, že to už někdo udělal.

Dík. Bit

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: úte 16.08.2016 1:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2012
Příspěvky: 1658
Bydliště: Chrudim
Mám takovou obavu že bez jednotky která bude řídit v režimu rtl nebo při výpadku videa to nepůjde. Osd to samo neuřídí.

Odesláno z mého E5823 a podpis odstraním

_________________
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: úte 16.08.2016 1:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1523
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Já nechci, aby to řídilo - chci to na letadlo, takže řídící jednotku mám mezi ušima s podporou nějaké aerodynamiky, já chci jen to OSD s RTH :) Chápu, že jsem v sekci koptér, ale kde jinde by měl mít někdo zkušenosti s minimOSD?

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: úte 16.08.2016 9:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2012
Příspěvky: 1658
Bydliště: Chrudim
Já tě naprosto chápu, nejde o to jestli to je letadlo nebo copter. Ale představ si dvě situace. Výpadek signálu od řízení (budeš se pohybovat na hranici signálu) nemáš ovládání letadla to je pád. Budeš se pohybovat na hranici video signálu a v cestě mezi tebou a letadlem strom o kterém nevíš že ti cloní nebo nevhodný terén. A jseš bez obrazu tím pádem nemůžeš řídit to je pád. Prostě return to home RTH bez nějaké řídící desky nelze. Trochu si to pleteš se šipkou od pozice startu. Minimko to bez nějaké jednotky neumí nebo jsem na to zatím nepřišel. Vím že jde upravit simple osd v ceně asi 20 dolarů z HK a to pak s gps bude dělat to co chceš. http://www.quadcopter.8u.cz/preprogramovani-g-osd-20-na-home-arrow/ Ale provozovat fpv bez nějaké elektroniky schopné převzít řízení není opravdu dobrý nápad! Minimálně si koleduješ o to abys přišel o letadlo.

_________________
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: úte 16.08.2016 10:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1523
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Aha, jasně, jsem to blbě napsal - samozřejmě nechci funkci RTH, ale šipku nebo kurs a vzdálenost k místu startu, tedy "kurs to home" :) Jinak mám za to, že je pořád lepší lítat FPV s OSD, než bez něj, bez ohledu na nějaké autonomní chování modelu.

Ale trochu jsi mne načal - mám tu volný CC3D, s tím by se v režimu FixedWing dalo něco dělat - a s MinimOSD by si měl nějak porozumět taky. Asi večer zaexperimentuju, díky za inspiraci.

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: úte 16.08.2016 12:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2012
Příspěvky: 1658
Bydliště: Chrudim
S tím osd souhlasím.

Odesláno z mého E5823 a podpis odstraním

_________________
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: sob 17.09.2016 15:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2006
Příspěvky: 129
Bydliště: Křenice
Obrázky: 0
prosim o radu.mam illuminati FC s OSD onboard. v podstate je to naze32 a minimOSD v jednom.

mam trabl s OSD. nevim jak to nastavit aby se mi zobrazovaly linky LEVELu, stoupani a dalsi ficury.
jedine co vidim je voltaz aku a cas zapnuti aku. jeste se tam objevuje bud disarm bo arm. tot vse.
mam v tom mwosd1.6 vsechny ty ficury jsou ON dokonce i pres TX nastavovani jsou on, ale nevim jestli jeste neco chybi.
na FC mam cleanflight 1.13
pls o radu

Jinak se zda ze data do OSD chodi, jen je nezobrazuje. protoze kdyz v mwosd GUI dam volbu simulate a potom odpojim usb konektor tak v tu chvili to zobrazuje korektne i naklon koptery a ostatni mnou nastavene udaje. jenze po restartu (odp a prip. battky) o5 neni videt nic krome tech 3 zakl veci

cim by to mohlo byt?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: sob 17.09.2016 15:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 310
Bydliště: Ostrava
Co chces videt, to si nastav v konfiguratoru a nezapomen ten layout ulozit. Jeste me napadaji dve veci - nepozivas vice layoutu? A font jsou uploadnul?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: sob 17.09.2016 15:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2006
Příspěvky: 129
Bydliště: Křenice
Obrázky: 0
ondrascz píše:
Co chces videt, to si nastav v konfiguratoru a nezapomen ten layout ulozit. Jeste me napadaji dve veci - nepozivas vice layoutu? A font jsou uploadnul?


ja to ale vsechno pozapinane mam. v GUI je to v tom okne ukazane, ale v brylich vidim jen ten zaklad. ulozene to je. i fonty jsem uploadoval.
jak jsem jiz psal. gdyz v GUI nastavim simulate on OSD tak v brylych vidim vse co chci. ale nereaguje to samo na data z FC. ve chvili kdy odpojim USB tak to zacne zobrazovat vse vcetne naklonu apod.

ale do doby nez to resnu.

kdyz to ovladam pres TX a najedu do menu pres bryle, tak je vse ON ale videt to stejne neni.

jen jestli jsem na neco nezapomel...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 118 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz