Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PixRacer
PříspěvekNapsal: pát 22.07.2016 20:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
Založil jse toto témá pro nový kontroler PixRacer. Jedná se o další generaci pixhawku.
nejsem si jist zdat nechat jedno téma pro PixRacer - APM stack a druhé téma pro PixRacer PX4 stack.
to necham na oderátorovi.

specifikace zde https://pixhawk.org/modules/pixracer

Prní poznatky - letový projev daleko lepší, s dualnim kompasem žádný problem, kalibraci jsem udělal doma u kompu a kovové lapčiky a vše chodilo OK. PID jsem dal od oka a koptera se chovala daleko lépe než předtím vyladěná.

Bezpečnostní tlačíko není třeba - nijak nereaguje - pro mne výhoda.
extern led hijack nesignalizuje - stale svití modře
Nepodařilo se mi spojit s MP přes wifi ani s QGC.

S pojení přes wifi bezproblemu funguje s PX4 stack. pozdeji ověřím i letové vlastnosti totho FW.

Konstrukce je velice kvalitní a konektoru jsou lepší než předchozích verzí - mají aretci proti samovolnému vytažení.

Koupeno na banggoogu - pouze jeden telemetrický kabel :( , ale vzhledem nepotřebnosti bezpečnostního tlačítka, lze použít tento kabel.

pokud by jste měl někdo typ jak se spojit přes wifi tak bych to uvítal.

testovános APM 3.3.4


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: pát 22.07.2016 21:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
letovy projev daleko lepsi proti cemu a testovano na cem ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: pát 22.07.2016 21:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ad wifi - vsiml jsem si ze MP ma ted v Hardware nejakou novou sekci pro ESPcko. Tam jsi koukal ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: pát 22.07.2016 21:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2009
Příspěvky: 1021
Bydliště: EU
Koukám na to, je to pěkný prcek ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: pát 22.07.2016 21:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
Amper píše:
ad wifi - vsiml jsem si ze MP ma ted v Hardware nejakou novou sekci pro ESPcko. Tam jsi koukal ?


koukal - a to je tak maximum :wink: , nic tam nejde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: pát 22.07.2016 21:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
Amper píše:
letovy projev daleko lepsi proti cemu a testovano na cem ?


proti APM a PX4, mezi APM a Pixhawkem jsem nic nepozoroval a stejně na tom byli i kolegové.

je to hlavně v extremních podmínkách, mam quad 500g 400mm to trochu ostřejší a zde lze naladit aby se nekymacela v loitru při klesání a udržování klesající rychlosti a zarověn při prudkém klesání a plnej plyn nezakmitne, je to takové ladnější. Dále v loitru při narozavém větru se chová kultivovane, ladně, jemně a letový projev v akru je přesnější ladnější asi bych to přirovnal jako když řízneš zatačku s felicií vs octavii, jako by lépe seděla, ale to může být subjektivní pocit.

ted jsem koukal do logů a vibrace mám do +-0.5g a předtím na PX4 jsem měl +-2g - to bube asi konstrukcí a novějšíma senzorama - jinak nevím proč ted jsou menší, ale je to dobře.

myslím, že ty rozdíly budou hlavně u ostřejších strojů.

max loop time je 4ms


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: pát 22.07.2016 22:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
jo ještě pro pixracer je verze stable 3.3.4 a pro PX4 je 3.3.3 a tam je nějaký rozdíl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: stř 27.07.2016 9:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2009
Příspěvky: 1021
Bydliště: EU
Škoda, že to nelze použít na 8 motorů. Přesně taková velikost by se mi hodila do velké X8.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: stř 27.07.2016 9:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
8 motoru a malou velikost ma Pixhawk lite. Mam ho v Beastu ale do velke X8 bych to asi nedaval, je to furt jen takovej divne zmacklej klon :-)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: stř 27.07.2016 13:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2009
Příspěvky: 1021
Bydliště: EU
Amper píše:
8 motoru a malou velikost ma Pixhawk lite. Mam ho v Beastu ale do velke X8 bych to asi nedaval, je to furt jen takovej divne zmacklej klon :-)

Ono to primárně není určeno pro velké stroje :-( .
Počkám s čím vyleze Pixhawk 2 ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: stř 27.07.2016 13:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
pak ještě budeš čekat až na to bude napasovanej SW.

testnul jsem jsem APM 3.4rc1

wifi UDP - spojeno
Externí Led OK
Bezpečnostní tlačítko OK

rychlost přenosu přes WIFI - katastrofa

a tím jsem zatím skončil, dále se mi nepromítali do MP data a nešla provést ani kalibrace. Asi se musí počkat přímo na edici pro pixracer, přeci jenom je to HW jinak.

Ted mám nahrán PX4 stack - no uvidíme jak to bude makat :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: stř 27.07.2016 20:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
PX4 stack

tak jsem ho tam flasnul, ale při několika pokusech se mi nepodařilo zkalibrovat senzory.

MAG OK
Gyro KO
ACC proběhlo všech 6 os OK a na závěr to hodilo chybu
Level KO

takže let neotestuji :evil: :(

nezkoušeli jste ho někdo na Pixhawku ?

jinak tento SW nemá loiter což je škoda, ale podporuje křídlo s dvěma motory . Křídlo se pak chová jako vrtulník a umí přejít z visu do letu. Není to ta "zplácanina" koptera-letadlo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: stř 27.07.2016 20:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
zkus vzit napajeci kabely na strane pixhawku a zkratovat je. Obcas zlobilo napajeni gyra a takto se vybijou kondiky a pomaha to.

Na strane pixhawku !!!!! bez baterky samozrejme :-D

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: stř 27.07.2016 20:50 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
podle tohodle to loiter ma - http://dev.px4.io/concept-flight-modes.html

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: čtv 28.07.2016 7:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
Amper píše:
zkus vzit napajeci kabely na strane pixhawku a zkratovat je. Obcas zlobilo napajeni gyra a takto se vybijou kondiky a pomaha to.

Na strane pixhawku !!!!! bez baterky samozrejme :-D


tak to bohužel nepomohl, ale něco by na tom mohlo být, protože při prvních pokusech při napájení pouze s USB jsem mi podařila kalibrace gyra i acc ale nepodařilo se mi pouze LEVEL kalibrace a následně už zkalibruji jen kompas. Tento problém v zahraničí někdo měl také a rada byla nahraj APM a problém není :? nepomohla ani další betaverze.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz