Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 05.11.2016 15:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
aha 433Mhz radio. Tak to mne zatim nechava klidnym, na ty moje lety me staci dosah Duplexu a Frsky s veeeelkym prehledem :-D

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: úte 08.11.2016 22:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 496
Bydliště: Dudince
Budu alebo su pre PixRacer specialne letove mody pre fpv racing tak ako to maju dosky na to urcene napr. horizon angle a podobne rezimy?
Ked uz sa to vola PixRacer tak nieco take by sa dalo predpokladat.

_________________
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: úte 08.11.2016 22:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
tady se to jmenuje acro a to mužes kofigurovat v tom smyslu jak píšeš a daleko více. ale četl jsem, co se týče početního výkonu na odpověd ESC tak naze flip atd... jsou pro akro prý lepší, osobně nevím, ja bohužel nepoznám ani rozdíl mezi 400hz a OneShot125, ale mladí 3D borci tvrdí, že to poznají, jsou i borci co prý poznají latenci na rádii v řádu 10ms. Jinak SW APM bez ohledu PixRacer, Pixhawk podporuje OneShot125. Co se týče početního výkonu tak MCU je mnohem výkoneší než NazeR3 ale SW je daleko náročnější. Rozdíl mezi PixRacerem a Pixhawkem je ve velikosti a v tom, že má pouze jedno MCU, tudíš si nemusíš vyměnovat informace s druhým MCU na systémové linuxové platformě a má novější IMU. Lepší :?:


pukud ti jde o závody jdi do naze32R3 nebo tak nějak se to jmenuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 03.12.2016 4:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 496
Bydliště: Dudince
Neviem ci to chapem spravne ale oproti Pixhawku na Pixraceri nevidim AUX vystupy.
Teda aby som bol presny vystupy 5,6 na ESC sa daju ako AUX nakonfigurovat ale iba s firmware PX4 stack.
Chapem to spravne?


Přílohy:
pixracer.jpg
pixracer.jpg
[ 59.6 KiB | Zobrazeno 1182 krát ]


_________________
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 03.12.2016 10:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
Od 3.4 apm by melo jít mapování portu. Nevím zda je tim myšleno i přenos ppm na PWM. Je to informace načtena nneotestovana.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 31.12.2016 20:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 496
Bydliště: Dudince
troiac píše:
Zdar nemas nahodou vyskusane ci pixracer pracuje zo sonarom ? Ja som ho na APM-ku mal no na pixhawku sa mi to nejako nepodarilo rozchodit uz ani nieviem preco tusim ho nechcel pix spoznat i ked som vsetko dodrzal a spravne nastavil. :(

Tak som asi prisiel nato preco mi z pixhawkom nespolupracuje sonar...
Zrejme pri montazi na PIX alebo pri demontazi z APM [tam fungoval] mi ulietol srobovak a odfajcil som rezistor s kondikom.
Nemate niekto tento sonar?
http://www.ebay.com/itm/Ultrasonic-Rang ... 2280620346
Keby ho niekto mal a zmeral by mi hodnotu suciastok ktore som ofajcil bol by som mu vdacny. Nechce sa mi totiz davat zase 50eur za sonar.
Suciastky ktore ma zaujimaju su na obrazkoch oznacene oranzovou farbou.
Diki.


Přílohy:
s-l500.jpg
s-l500.jpg
[ 53.32 KiB | Zobrazeno 1031 krát ]

s-l5002.jpg
s-l5002.jpg
[ 42.5 KiB | Zobrazeno 1031 krát ]


_________________
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 31.12.2016 21:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6795
Bydliště: Písek, ČR
Odpor je cca 68k.
Mám to zabudované ve vnitřnostech Boženky, sotva se k tomu hrotama dostanu, tak snad jsem to chytil. Měřil jsem v obou polaritách, odpor se v čase mění jak se nabíjí paralelní kapacita. Z toho usuzuju že ten keramický kond bude spíš nějaká vyšší kapacita, odhadnul bych jí na 100n. Ale to je jen odhad, tu kapacitu ti nedokážu změřit.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: ned 01.01.2017 21:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 496
Bydliště: Dudince
Woita píše:
Odpor je cca 68k.
Mám to zabudované ve vnitřnostech Boženky, sotva se k tomu hrotama dostanu, tak snad jsem to chytil. Měřil jsem v obou polaritách, odpor se v čase mění jak se nabíjí paralelní kapacita. Z toho usuzuju že ten keramický kond bude spíš nějaká vyšší kapacita, odhadnul bych jí na 100n. Ale to je jen odhad, tu kapacitu ti nedokážu změřit.

Diki moc si kamos teraz len dufat ze sa mi to tam podari naletovat... :D

_________________
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 14.01.2017 20:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
telemetrie na přímo
pixracer - frsky s.port - direct connect


Přílohy:
IMG_20170114_190713.jpg
IMG_20170114_190713.jpg
[ 44.02 KiB | Zobrazeno 898 krát ]

IMG_20170114_190653.jpg
IMG_20170114_190653.jpg
[ 48.13 KiB | Zobrazeno 898 krát ]

IMG_20170114_190700.jpg
IMG_20170114_190700.jpg
[ 35.4 KiB | Zobrazeno 898 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 7:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
nesetkali jste se ?
problém s přepínáním modů:

configurace:
PixRacer sw APM 3.4.6

První start koptéra vyletěla jako střela a byla neovladatelná, nebo já jsem byl z toho noovladatelný, :wink:
nějak jsem ji dostal dolu a začal jsem analyzovat problémy.

Každopádně je přemotorovaná a nevím zda učící cyklus proběhl OK, nebo zda vůbec proběhl nebo měl proběhnout ?

Problém mám, že mi někdy nejde přepnout letoví řežim a to v případě, že se jedná o změnu řízení výšky tj. althold -> stabilize. Dále je to závislé na plynu, když je plyn cca 1350-1550 tak to nejde, ale jde přepnout např z althold na sport (protože mají stejný princip držení výšky), pokud plyn dám mimo uvedený rozsah tak přepínání modu do stabilize je OK. Toto je testováno na stole bez vrtulí a pohybu koptery.

Nemáte co k tomu řící ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 7:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
informace:

Pokud použijete přepínání módu pomocí rotačního přepínače s OpenTX a výstupní kanál (5) je namapován přímo na přepínač, tak vznikají výpadky/zákmity na kanálu a PixRacer s tím má problém.
Toto lze jednoduše obejít, že se nenamapuje výstupní kanál přímo na rotační přepínač, ale zvolí se hodnota MAX a výstupní úroveň se nastaví pomocí váhy. Takto se udělá 6 vstupů a přiřadí se k jednotlivým letovým režimům ovládaných rotačním přepínačem.
Pak vše funguje velice dobře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 29.04.2017 11:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
Blokovaní F mode je nová vlastnost od 3.4 v 3.5 je na to reakce i MP.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 29.04.2017 11:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
Otestoval jsem 3.5 rc4 kde je plně využit potenciál PixRacer a Pixhawk2 a je to super. K své "raketě" jsem přidal další článek a vše le luxusně ustabilizováné a zůstává i jemnost řízení ve stabilize.
cfg 4x 950KV 4S2P lion 3Ah letovka 900g, vrtule 10x3.3 tmotor. az bude pocasi tak otestuji zda vznikaji na ACC climby při max rychlosti. Doufamže se dostanu ke 100km :wink:

jestě bude následovat test PX4 stack.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz