Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: úte 02.08.2016 11:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
PX4 stack - kalibrace všech senzorů proběhla OK.
při použití MASTER verze kalibrace proběhne rychle a v pohodě, daleko rychlejší odezvy.
Bohužel verze stable a beta tak nefungují.
Ještě není asi ten správný čas a chce to nějakou chvilku počkat.

Procházel jsem PX4 parametry a jsou velice podobné jako v APM, některé výchozí parametry jsou zcela stejné.

Jaké tam budou asi rozdíly ??? zatím jsem se neodvážil létat s verzí MASTER.

Proč existují 2 větve SW a obě spadají pod 3DR ?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: úte 02.08.2016 12:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
PX4 je puvodni stack ktery zacal na vejsce v Zurichu kdyz udelali prvni hardware a co vim tak ho pouzivaj na svoje testy ruznych vyvojovych kravin (swarm, roztoceni quadu aby letel i bez jedne vrtule atd.....)

APM byl puvodne jen pro APMka a az posleze se rozsiril na PX4 platformu.

Plus uplne puvodne byl PX4 rozdeleny na dve jednotky a az projekt pod sponzoringem 3DR z toho udelal jednodeskovy Pixhawk.


Vsechno to je open source a 3DR pouze sponzoroval vyvoj, tak je v tom trochu zmatek.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: ned 09.10.2016 17:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 496
Bydliště: Dudince
Amper píše:
podle tohodle to loiter ma - http://dev.px4.io/concept-flight-modes.html

Mna by skor zaujimalo ci to vie Follow me?

_________________
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: ned 09.10.2016 19:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
troiac píše:
Mna by skor zaujimalo ci to vie Follow me?

To je spíš vlastnost toho programu v telefonu/tabletu. Koptéra je v módu Guide a nechá se tahat. V tom jejich programu Qgroundcontrol ale nic takového nevidím. Možná k tomu jde připojit Tower nebo MP a potom by to mohlo jít. Opačně to jde, Qgroundcontrol se spojí s Pixhawkem s normálním fw 3.3.3.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: ned 09.10.2016 20:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
oba softy by meli pouzivat mavlink. Proto se spoji. Ale otazka je zda ten non APM akceptuje Mavlink command ktery mu rekne kam ma letet. To nevim

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: ned 09.10.2016 20:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
Qgroundcontrol vypadá uplně jinak když je spojen s APM vs. PX4 stack.
stejný je to jen na začatku než dojde ke spojení.

jestli tvůj dotaz pada zda PixRacer umí follow me, tak odpověď je ano.
Pokud se ptaž jestli PX4 stack to umí tak nevím, ale podle obzaku na úvodních stankách jak jede na prkně , řekl bych , že ano.
http://px4.io


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: čtv 03.11.2016 9:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
vyšla nová verze APM 3.4.1 wifi funguje naprosto super s poslední verzí MP
k žádnému zatuhnutí nedošlo.
aktuální verze PX4 stack již podporuje Pixracer. Všechny kalibrace a spojeni s wifi proběhly bez problémů.
Tyto verze by měly umět mapovat kanály pro Trikopteru, popřípadě na quadře využít zbylé dva porty třeba pro gimbal nebo využití PWM z radia.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: pát 04.11.2016 16:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 496
Bydliště: Dudince
Zdar nemas nahodou vyskusane ci pixracer pracuje zo sonarom ? Ja som ho na APM-ku mal no na pixhawku sa mi to nejako nepodarilo rozchodit uz ani nieviem preco tusim ho nechcel pix spoznat i ked som vsetko dodrzal a spravne nastavil. :(

_________________
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: pát 04.11.2016 16:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
musis rict jaky sonar. Je velky rozdil mezi sonarem na i2c (Maxbotic) a obyc sonarem co ma ping/analog vystup.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: pát 04.11.2016 16:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 496
Bydliště: Dudince
Mal som ten doporuceny maxbotic na APM-ku mi slapal analogovo na pixe ani anolog ani digital dodnes neviem preco ked bude cas este to raz skusim uz som si ho vylozil na stol. :D

_________________
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: pát 04.11.2016 16:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 496
Bydliště: Dudince
jaroslav.falcon píše:
vyšla nová verze APM 3.4.1 wifi funguje naprosto super s poslední verzí MP
k žádnému zatuhnutí nedošlo.
aktuální verze PX4 stack již podporuje Pixracer. Všechny kalibrace a spojeni s wifi proběhly bez problémů.
Tyto verze by měly umět mapovat kanály pro Trikopteru, popřípadě na quadře využít zbylé dva porty třeba pro gimbal nebo využití PWM z radia.


Pouzivas origo pixracer alebo nejaky klon?
Mas aj tu origo distribution board? Da sa zozhnat aj jej klon nejaky? Mam doma nejake power moduly z APM-ka budu sa dat pouzit na pixracer? [podla mna by to mohlo slapat] :D

_________________
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 05.11.2016 12:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
sonar - nikdy jsem ho nepužíval ani to nemam v plánu. Kdysi ho testoval Wojta a chodí to lépe bez něj. Něco liného je lidar ten by se mi libil, ale ta cena . Na PixRacer máš pouze I2C , CAN a SR. na I2C musíš udělat odbočku z GPS, nebo spliter.

napajení - je to jedno,mam take nějaký power mudul s bočníkem, toto řešit nemusíš. pokud by jsi něco zvažoval jako k tomu tak je peknej ESC 4in1 v této velikosti na (myslím) readytofly, a pak power modus s integrovaným OSD taky 35x35.

Klon ? to se musím smát :lol: , jaký je rozdíl mezi klonem a originálem :?: , Prostě je nějaké schéma a součastky a ty jsou osazeny a je mi jedno zda se to nazívá klon nebo originál. I v originálu může být vadná součástka. Ja ho mam z FasTechu a kolega s bangoogu.

Co mi tam chybí, je že tam není plnej počet kabelů, ale to už mi nevadí, protože přejdu na ULRS a pak mi to stačí.

konektory jdou sehnat bezproblému na rsonline, ale manipulacní poplatek a postovné - katastrofa vuči ceně konektoru.


Naposledy upravil jaroslav.falcon dne sob 05.11.2016 17:47, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 05.11.2016 13:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
co je ULRS ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 05.11.2016 13:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
Amper píše:
co je ULRS ?


http://www.itluxembourg.lu/site/ultimat ... mentation/
https://oshpark.com/shared_projects/2nCtZIbE

pak jeste postavím vlastní radio na 2x arduinu 2560 s open tx tam toto zakomponuji. Přidám tam 2X BT pro přenos do trackeru a notebooku/mobilu. Jméno radia bude Faranis LR16 :D :wink: bude mit 2x LCD, akorat nemam jasno zda ten druhy má byt barevný LCD pro telemetrii, nebo TV vcetne osd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PixRacer
PříspěvekNapsal: sob 05.11.2016 15:49 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 496
Bydliště: Dudince
S tym clonom mas pravdu len som chcel vediet aky pouzivas. :D
Cital som viackrat ze sonar nefunguje dobre ale ja som s nim problemy na APM-ku nemal.Cena toho lidaru aj mne dviha krvny tlak...

_________________
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz