Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: vlastní sestava- vrtule vynechávaj
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 20:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2011
Příspěvky: 126
Bydliště: liberecko, Jablonec nad Nisou
Blog: Zobrazit blog (3)
Ahoj,
jsem začínajicí kvadrař, sestavil jsem si vlastní kvadru, jako regulátor je tam 4-regulátor Qbrain,4x25A,
http://www.rc-levneji.cz/turnigy-4/system-ctyr-stridavych-regulatoru-q-brain-4-x-25a-brushless-quadcopter-esc-2-4s-3a-sbec/
a jako řídící jednotka, je tam kk2
http://www.rc-levneji.cz/akce-dne/ridici-deska-pro-coptery-hobbyking-kk2-1-verze-hc--no--prog/
regulátor se mi podařilo nastavit, trochu jsem taky nastavil i tu desku, podle návodu ale stává se mi že motory náhodile vynechávaj, při vyšších otáčkách nevím ještě sem s tím kvůli tomu nevzlítnul, nemá někdo taky du desku nemo neměl někdo podobný problém?
posílám video, kde jsem to zkoušel doma, abych to názorněji ukázal:
https://www.youtube.com/watch?v=Qi8PdiViXLI&feature=youtu.be


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 20:15 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3594
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
taky se mi to nelíbilo, ale musíš do vzduchu. To mě se to chovalo na zemi daleko hůř.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 20:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2251
Bydliště: Košice, SK
Niečo nebude celkom v poriadku. Regulátory máš skalibrované? Pri skúškach si mal zapnutý selflevel? Kalibroval si akcelerometre?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 20:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2011
Příspěvky: 126
Bydliště: liberecko, Jablonec nad Nisou
Blog: Zobrazit blog (3)
veškerou kalibraci jsem provedl a self level jsem vlastně měl vypnutý, tak to zkusím ještě s ním, ale myslí mže mocnepomůže, do vzduch půjdu, jak bude čas a počasí...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 21:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Řídící jednotka potřebuje nějakou zpětnou vazbu. Vyzkoušej to v ruce, jak reagují motory na naklánění. Na zemi s malým plynem nic nezjistíš.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 21:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2251
Bydliště: Košice, SK
mraky píše:
veškerou kalibraci jsem provedl a self level jsem vlastně měl vypnutý, tak to zkusím ještě s ním, ale myslí mže mocnepomůže, do vzduch půjdu, jak bude čas a počasí...

Nepomôže. Pýtal som sa preto, že aj pri zle skalibrovaných acc a zapnutom SL sa to takto môže správať.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 21:37 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3594
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
macil píše:
Niečo nebude celkom v poriadku. Regulátory máš skalibrované? Pri skúškach si mal zapnutý selflevel? Kalibroval si akcelerometre?


Mám vše v pořádku a lítá v pohodě . Dělá mi to samý - mám jednotku racing F3 .
Prostě dokud není odezva na řízení jednotka nemá co řídit.
jak píše JosefSvejk - vzít do ruky a zkusit reakce motorů při náklonech .
Ani v ruce se to nechová ideálně .
Hlavně aby byly v pořádku směry jak jednotky vůči motorům , tak ovladače na soupravě k řidicí jednotce.
To se v ruce pozná.


Edit - pro Radovana
Teď jsem koukal na to druhé video na trávě - odkontroluj ty směry řízení, protože ten start je špatně .
Je tam opravdu nějaká chyba.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 22:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.8.2015
Příspěvky: 213
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 5
přivaž to k cihle a přidej plyn, také mi to někdy dělá, ale přidám plyn a je to v pohodě

Udělal jsem i test při kterým kámoš kňučel strachy, vzal jsem to do ruky, dal plyn na 50% a nakláněl to, jestli řídící jednotka vyrovnává (bacha na ruce), pak jsem se už nebál a v obýváku vzlétl ....

_________________
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 22:33 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3594
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
pavel1tu píše:
přivaž to k cihle a přidej plyn, také mi to někdy dělá, ale přidám plyn a je to v pohodě

Udělal jsem i test při kterým kámoš kňučel strachy, vzal jsem to do ruky, dal plyn na 50% a nakláněl to, jestli řídící jednotka vyrovnává (bacha na ruce), pak jsem se už nebál a v obýváku vzlétl ....


Nečteš předchozí příspěvky :D



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 02.03.2017 23:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2251
Bydliště: Košice, SK
S tým súhlasím, že ak nie je odozva riadiaca doska sa ju snaží dosiahnuť nerovnomerným ťahom motorov, ale jemu sa jeden motor ani neroztočí. Niečo je zle zapojené, alebo nastavené. Ony ani tie Q-brainy nie sú žiadny zázrak. Odporúčal by som nakalibrovať ich každý zvlášť, priamo cez prijímač, nie cez KK dosku.
mraky: Ešte mi napadlo, vysielač máš správne vytrimovaný? V menu dosky si nalistuj receiver test, na všetkých kanáloch, okrem plynu a AUX prepínača, by mali byť nuly.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 8:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2011
Příspěvky: 126
Bydliště: liberecko, Jablonec nad Nisou
Blog: Zobrazit blog (3)
dudaj píše:

Mám vše v pořádku a lítá v pohodě . Dělá mi to samý - mám jednotku racing F3 .
Prostě dokud není odezva na řízení jednotka nemá co řídit.
jak píše JosefSvejk - vzít do ruky a zkusit reakce motorů při náklonech .
Ani v ruce se to nechová ideálně .
Hlavně aby byly v pořádku směry jak jednotky vůči motorům , tak ovladače na soupravě k řidicí jednotce.
To se v ruce pozná.


Edit - pro Radovana
Teď jsem koukal na to druhé video na trávě - odkontroluj ty směry řízení, protože ten start je špatně .
Je tam opravdu nějaká chyba.


je to možný, poté co jsem udělal to video, zjistil jsem že to mám nějak divně zapojené, a zapojil to jinak, no snad je to ted v pořádku.. s tou cihlou to bych to taky moh zkusit, pookud v nejbližší době nebude pěkně..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 8:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Vykašli se na cihlu, vezmi to do ruky. Tak nejlíp a nejrychleji poznáš reakce a přitom se ti to nemůže převrátit a polámat vrtule. Chytni to oběma rukama, zvedni nad hlavu a pomocník ať ti přidává plyn a zkouší manévry.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 18:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2011
Příspěvky: 126
Bydliště: liberecko, Jablonec nad Nisou
Blog: Zobrazit blog (3)
Tak jsem to byl právě zkusit na malém hříšti na sídlišti a vzlítlo to, nechtěl sem s tím nic moc dělat, navíc jsem měl nervy(adrenalin),takže asi dobrý, letělo to jen asi metr nad zemí a pak ulítla vrtule a kvadra se otočila na záda a spadla na zem. Asi jsem ji blbě utáhnul, jsou to vy self-locking, motory maj cv a ccv závity. Takže jelikož ulítla vrtule, tak se stalo to že se motor přestal točit a jak se vrtule stále točila, tak se vlastně odšroubovala. dost špatný systém na vzlítání a přístávání...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.03.2017 15:58 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3594
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
pokud utáhneš vrtuli pořádně samojistící matkou, nemůže se povolit, ať je závit proti směru točení, nebo obráceně .
A zastavení motoru to nepovolí ani náhodou :D .
Každopádně , pokud to letělo, alespoň víš, že je to správně zapojený a funkční elektronika. Takže teď už jenom dotahovat vrtule :) .

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.03.2017 17:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Matka nemusí být ani samojistící. Zkrátka to bylo jen málo dotažené. Mám na 450 koptéře klasické unašeče s pravými závity, obyčejné matice a ještě se mi nikdy vrtule nepovolily.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz