Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 18:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 234
Bydliště: Nenalezeno!
Ahoj jsem na toto blbej, ale když zapojím bec 5v3a do přijímače od rc soupravy, tak mohu použít ten přijímač na napájení camery na 5v s video vysílačem na 5v? A nebo to shoří :-D
Moc dík za radu

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 20:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 24.8.2014
Příspěvky: 94
Bydliště: Vyškov
Asi to neshoří, ale docela riskuješ, že ti při nějakým větším pohybu serv BEC přestane stíhat a letadlo tě přestane poslouchat. Určitě bych kameru a vysílač napájel přes jiný, samostatný BEC.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 20:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 234
Bydliště: Nenalezeno!
No ono u koptery nemam serva :-D ale asi to bude bezpečnější přes oblouk, jen bych tak ušetřil pár káblíků :-)

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 21:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2016
Příspěvky: 62
Bydliště: Kroměříž
Spíš bych viděl jako problém propojení v přijímači. Kdo ví jak "tlusté" jsou cestičky na plošném spoji. A určitě by to bylo velmi nestandardní. BEC bych zapojil vždy přímo na AKU.

_________________
MC-20hott, MC-22s, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 03.03.2017 21:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
zz2012 píše:
BEC bych zapojil vždy přímo na AKU.


A jak jinak by se dal zapojit?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.03.2017 9:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 737
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
Zenderat píše:
No ono u koptery nemam serva :-D ale asi to bude bezpečnější přes oblouk, jen bych tak ušetřil pár káblíků :-)

U koptery je to jedno protože odběr je konstantní a kamera má taky konstantní odběr je to na tobě

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Naposledy upravil robinj dne sob 04.03.2017 9:11, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.03.2017 9:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 737
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
Zenderat píše:
No ono u koptery nemam serva :-D ale asi to bude bezpečnější přes oblouk, jen bych tak ušetřil pár káblíků :-)

U koptery je to jedno protože odběr je konstantní a kamera má taky konstantní odběr je to na tobě

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.05.2017 8:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2017
Příspěvky: 14
Ahojte,

možná mi prosím poradíte - mám nazu m-lite a popravdě si nejsem jist z čeho napájet gimbal : https://www.aliexpress.com/item/F05834- ... 0.0.enNHdf
zakmitává mi vždy v jednom směru "pitch" pokud napájím přímo z plošňáku kvadrokoptery. Dám-li další baterku nekmitá. Z powerboxu od nazy to asi nepůjde a nerad bych zničil nazu / předchozí APM jsem asi odpálil a ani nevím proč / nemá na to vývody. Napájení jsem měl konektorem přímo z PS a signály náklonů gimbalu jen jednovodičově. Chci zkusit vypnout konektor napájení a zapojit pitch i roll na nazu třívodičově, ale musím si ověřit povolený odběr / nebylo to až tak moc / Budu rád, jestli mi někdo poradí jak napájet gimbal nebo co dělám blbě. Děkuji Mirek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.05.2017 14:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Je tam napsáno, že je na tříčlánek. Tak bych to napájel z tříčlánku.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.05.2017 15:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2017
Příspěvky: 14
Ahoj,
no řešení by to bylo nejsnazší, akorát žádnej malej nemám / kupodivu to funguje i na dvoučlánek - akorát asi budu muset přenastavit nulové polohy/, nejradši bych vše krmil z jedné velké lipolky..Ale asi to taky není výhra skrze různé rušení .apod.
Mirek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.05.2017 15:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
A z pohonného aku to nejde?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.05.2017 17:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2017
Příspěvky: 14
Najednou jde, teď jsem tam nastavoval nulové polohy a výchylky - aby to nešlo nikde přes "doraz". Nenapsal jsem, že jsem navíc měl pod go kamerou / kterou jsme blbě koupili nemá AV výstup / pověšenou na gimbalu další maličkou kamerku jen na přenos obrazu. Nějak jsem vypozoroval, že je gimbal celkem citlivý na vyvážení a na tvrdší dráty z něj vedoucí - pak má asi tendence neustále něco dorovnávat a začne kmitat. I když jako nic napnutého tam nebylo, spíš jakoby cítil, že není volnej..Takže jsem se to pokusil vyvážit i ve stavu vyplé baterky a eliminovat veškeré dráty, které by mohly způsobovat nějaké nepatrné pnutí - třeba i vlastní tuhostí. Zdá se, že to potíže odstranilo, byť po přiložení ruky na motorky gimbalu cítím bzukot někdy - dle náklonu atd. , nevím jestli je to normální, moc se mi to nelíbí.
mirek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 04.05.2017 12:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 737
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
To je normální je to čínká kopie alex moss gimbal,pokud máš špatně vyváženotak to motory nesrovnaj ale jinak to funguje dobře

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz