Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 22.04.2017 21:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Zdravim,skusam rozchodit pixhawk a minim osd ,zatial len zakladne veci na stole. Vydim napatie baterky, ampere ale nefunguje mi umelý horizont .Skusal som rozne nadstavenie SR2( mam ho pripojeny v telem2 skusal som aj telem1 bez zmeny) parametrov co som nasiel na nete ale stale nic jedine co ide je otacanie okolo osy Y ,ale pri naklone dopredu, dozadu a dolava doprava sa ani nepohne .Mam v osd aktivovany aj pitch a roll a tieto parametre sa menia pri pohybe s pixhowkom .Viete poradit co treba nadstavit aby to fungovalo? Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 23.04.2017 9:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Jaký máš fw v tom OSD? V dnešní době bych s Pixhawkem nedal nic jiného než toto:
https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2591835-New-MinimOSD-fork
Pro koptéru i pro letadlo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 23.04.2017 10:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Ano presne ten tam mam, bude to nejaka prkotina preco mi to nejde ,len prist na to aka


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 23.04.2017 13:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Tam je takový simulátor, že nahraješ tlog a pouštíš mu data z PC. S tím ten horizont funguje?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 23.04.2017 15:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Co je to tlog hram sa s tym len chvilu tak to neviem este poriadne ovladat


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 23.04.2017 15:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Tlog je soubor který vytváří PC nebo telefon z příjmu telemetrie a potom je možno přehrát celý let. Ten autor OSD tam má přibaleno několik zkušebních tlogů. Když je natáhneš do programu OSD_config.exe a spustíš tak PC pouští do OSD data jako by to byl Pixhawk. Na tom se dají natrénovat všechny funkce a jejich zobrazování na monitoru nebo v brýlích.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 23.04.2017 16:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Nie som doma tak ked pridem skusim to


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 23.04.2017 22:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
tak som to skusil s tym tlog a ani s tym to nejde pozri kratku nahravku


Přílohy:
tlog.rar [724 KiB]
61 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 9:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Tak potom mě už napadá jenom to, že tam nemáš správné fonty. Při nahrávání fontů se musí napájet obě strany OSD jinak se fonty nezapíšou do paměti.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 12:03 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
ak by som nemal spravne fonty tak by som tam mal nejake hluposti namiesto pismen ale ja tam mam normalne pismena


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 13:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
To ještě nic neznamená, ta čára horizontu může být nějaký speciální znak. V každém případě když to nejde ani z PC tak v Pixhawku problém nehledej.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 13:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
tak som prisiel na to preco to nejde.Problem bol s fontami ako si povedal ale aj v externom GPS module Ublox M8N.Ak je pripojeny pouziva sa ako primarny ale minimosd sa odpaja vypsuje No Data .Ak ho odpojim ide to uplne v pohode s internym v Pixhawk. No ale co s tym teraz skusal som ho znova nakalibrovat tvari sa ze OK ale nefunguje spravne. Je nejaký program kde by som ho mohol otestovat alebo da sa prehrat don novy firmware. Vsimol som si na videach ze ta ledka v tom gps module blika, mne blikne len pri pripojeni napatia a potom uz nie. Ta ledka blika asi ba ak je GPS signal?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 13:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Teď nerozumím, Pixhawk nemá žádný interní GPS modul, má jenom kompas. Externí GPS modul má taky kompas ale ta ledka v něm nemá s kompasem nic společného ta je pro GPS. Taky nerozumím jaký to může mít vliv na OSD? Kompas je připojen na sběrnici I2C a GPS na sériový port ale na jiný než OSD.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 13:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Ano ale ten kompas sa pouziva z toho externeho GPS modulu ak je pripojeny nie?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 13:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Tak uz sa to tvari ze Ok. Dal som Mission Planner do default nadstavenia a uz to ide, asi tam zostalo nieco z mojho "experimentovania".Mozes mi este poradit nejaky program na zistenie kolko satelitov mam fixnutych, silu signalu atd. Dik


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz