Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 15:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Stáhni si na stránkách výrobce ublox.com program U-center. Ten ti ukáže všechno. Taky pomocí něho můžeš naládovat nový fw a půjdou ti 3 systémy naráz GPS, Glonass a Galileo. Pokud je to ale čínská kopie M8N tak tam nový fw nedostaneš, nemá to flash.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 16:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Tak som to stahol aj virtual port driver ,v pocitaci ho mam na COM 16 ale neviem preco ho nevidim v tom u-centery.Mam tam len COM13 a 14 ,14 je pixhawk ak dam ten tak sa to tvari ako pripojene ale data nevidim a co je horsie ten GPS modul sa hlasi ako u-blox5 tomu nerozumiem ,ale mam podozrenie ze cinan mi to predal ako M8N


Přílohy:
u.jpg
u.jpg
[ 54.58 KiB | Zobrazeno 1211 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 17:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Na připojení GPS potřebuješ FTDI převodník z comu na USB. Přes Pixhawk to jde taky připojit přes TCP ale musel bys v MP zapnout passthrough, ale to je pomalejší. To, že píše ublox 5 není zatím pravda, nejsi ještě připojen k GPS.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 17:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
mam to pripojene cez FTDI prevodnik ,pripoji sa ako COM15 ale ten COM16 stale nevidim v tom U-center.Treba este nieco nainstalovat?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 18:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Este jedna otazka TX ide na TX ,RX na RX ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 18:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Když se FTDI připojil jako COM15 tak ho musíš v U-center vidět jako COM15. U-center spusť až je ten com připojený. RX a TX do kříže.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 18:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
tak uz to ide je to M8N .Tie satelity co si pisal sa ako daju nadstavit,popripade naco je to dobre? je to normalne ze mam signal aj v dome?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 18:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Teď si musíš U-center nastavit, je tam přiložen návod v pdf. Mělo by to vypadat třeba takto:
Příloha:
gps-glonass.jpg
gps-glonass.jpg
[ 103.69 KiB | Zobrazeno 1176 krát ]


Pokud je to pravá M8N tak můžeš měnit parametry a zapsat je do flash. Pokud je to čínská falešná M8N tak můžeš měnit taky ale po vybití baterečky se to stejně vrátí do defaultu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 19:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
No to mam ako tam nadstavim tie ostatne satelity


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 24.04.2017 22:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Já nevím čemu říkáš ostatní satelity. M8N má v defaultu zapnuto GPS, Glonass, SBAS. Pokud bys chtěl i Galileo tak je potřeba nahrát nový fw 3.01. Pokud to stálo méně jak 25 USD tak to ani nezkoušej, to není pravý Ublox ale čínská kopie a ta nemá flash ale pevnou ROM.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 16:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Tak som ho otvoril a na 100% je to klon,a co je horsie asi to bude 7 nie 8 este to preverim


Přílohy:
stiahnuť.jpg
stiahnuť.jpg
[ 110.32 KiB | Zobrazeno 1130 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 17:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Tak to jsi asi koupil od stejného Číňana jako já :) . Podívej se na verzi hw a sw přes UBX/MON/VER.
Poslal mi taky 7 s nálepkou M8N, je ochoten to vyměnit když mu to pošlu zpátky ale to se nevyplatí.
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=68867&start=690#p1356090


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 19:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Ja som to bral ako set a podla toho pokecu co tam ma som sa nechal nachytat :twisted:
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?orderId=81800905060913&productId=32745876728


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 25.04.2017 20:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Ti prodejci za to asi nemohou, to jim takto dává dodavatel. Myslím, že skončil nákup M8N v Číně. Napřed okopírovali integráč, ten jim fungoval celkem dobře akorát neměl flash. Lidi to už asi rok kupují a nepoznali to. No a teď přišli na to, že když mají natištěné nálepky M8N tak je nalepí na neprodejné Ublox 6 a 7.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 26.04.2017 8:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Ze by to bola skutocne ver.8 ?


Přílohy:
ver..jpg
ver..jpg
[ 80.79 KiB | Zobrazeno 1054 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz