RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Omnibus F3 OSD + 4in1 ESC
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=85118
Stránka 1 z 1

Autor:  HonzaD [ pon 26.11.2018 15:11 ]
Předmět příspěvku:  Omnibus F3 OSD + 4in1 ESC

Dobrý den, prosím o radu.
Neumím si poradit se zapojením Omnibus F3 OSD https://www.rotorama.cz/ridici-jednotky/omnibus-f3 a Readytosky 4in1 ESC https://www.rotorama.cz/regulatory/read ... m-senzorem

Předpokládal jsem propojení FC s 4in1 ESC přiloženým kabelem, ale ESC má 8pinů a Omnibus jen 6. Navíc je konektor na přiloženém kabelu jen na jedné straně. Pájení mi nevadí, ale nevím, co kam patří.
Můžete mě prosím někdo nasměrovat a opravit chyby?
1) Piny M1-M4 z ESC připájím do M1-M4 v FC.
2) Co ty zbývající piny na ESC – zkratky NC, GND,CRNT,VBAT, kam s nimi?
Stejně tak nevím zkratky CS, MOSI, MISO, SCLK na pinech FC :oops:
3) Přijímač Frsky XSR - bílý do PPM, červený do 5V, černý do GND
4) FPV - kameru s vysílačem snad zvládnu zapojit-doufám že to je Tx -In, Cam-Out
5) Pípák – Buz - , Buz +
6) Je nutný LC filtr k přívodu baterie? (jestli dokoupit a dopájet)

Můžete mi prosím někdo pro blbýho popsat, co kam připájet, abych to hned neměl špatně?
Díky moc za pomoc.

Přílohy:
HTB1IKwnikZmBKNjSZPiq6xFNVXal.jpg
HTB1IKwnikZmBKNjSZPiq6xFNVXal.jpg
[ 45.62 KiB | Zobrazeno 7405 krát ]

1389-600_600.jpg
1389-600_600.jpg
[ 153.18 KiB | Zobrazeno 7405 krát ]


Autor:  Blacksite [ úte 27.11.2018 9:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Omnibus F3 OSD + 4in1 ESC

1) ano
2) vbat pripajis na omnibus vbat (omnibus podpiruje napajeni myslim 4s naprimo, nebo tak nejak), mas to tam i napsane, crnt na crnt na desce, mas to tam :)
3)ano
4)ne, obracene cam-in , vtx out ( moc nedoporucuji napajet kameru a vtx z vetve kde mas video in/out )
5)ano
6) dal bych ho tam, nic tim nezkazis, maximalne ziskas lepsi video :)

https://www.dronetrest.com/t/omnibus-f3 ... guide/2759

Autor:  HonzaD [ úte 27.11.2018 21:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Omnibus F3 OSD + 4in1 ESC

Moc děkuji, dám vědět jak jsem dopadl.

Autor:  HonzaD [ čtv 13.12.2018 8:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Omnibus F3 OSD + 4in1 ESC

Vše dobře dopadlo, díky zdejší pomoci a pomoci od Rotoramy nejen s deskou, ale i s Betaflightem, jsem vše úspěšně zprovoznil a doma ověřil chování ve visu.
Vše se jeví být v pořádku. Těším se na teplejší počasí! :D

Autor:  HonzaD [ ned 17.02.2019 12:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Omnibus F3 OSD + 4in1 ESC

Prosím o radu,jestli to může být absencí LC filtru,nebo špatným pájením?
Při vypnutých motorech klid, čím víc plynu,tím horší. Video je rovnou z brýlí,takto to vidím.
Na 4s je to ještě horší. V obratech při přidání/ubrání plynu je vidět rozdíl,jak to ruší různě.
Let prosím nehodnoťte, je to můj 5. acro let. :mrgreen:
Díky za tip vedoucí ke zlepšení obrazu.

edit za účelem správného zobrazení videa



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Autor:  Koli [ ned 17.02.2019 14:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Omnibus F3 OSD + 4in1 ESC

Měl jsem podobný problém. Nejdříve jsem měl neoznačený eachine a obraz byl ok. Ten ale najednou zhasl a tak jsem ho nahrazoval různými, co jsem používal v érech. Ale projevovalo se obdobné rušení, jako v tvém případě. Dával jsem LC filtry, napájení kamery jsem měl ze stabilizovaného nc, ale rušeni více méně pokračovalo.
Nakonec jsem použil opět eachine a to obyč. tx526 a rušení bylo pryč.
LC filtrem se nic nezkazí, ale zaleží hodně na vtx.

Autor:  HonzaD [ ned 17.02.2019 14:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Omnibus F3 OSD + 4in1 ESC

Díky za postřehy.
Vtx tam mám Eachine 526...
Musím se doma podívat,jak to mám napájené,něco mám rovnou na přívod od baterie, nemám tam PDB,je to vše přes Omnibus...
Jako létat se s tím dá,ale chci to mít v pořádku a rozčiluje a zneklidňuje mě to vynechávání zobrazení osd...
Kouknu na zapojení...

Autor:  HonzaD [ ned 17.02.2019 17:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Omnibus F3 OSD + 4in1 ESC

Tak natvrdo na přívodu napájení je kamera i video Tx...
Dělá to na různých frekvecích, i bez vrtulí... :lol: zoufalé pokusy svépomocí..
Vypadá to na regly/motory, takže bych asi měl zkusit odrušení tím LC. Nevím, co se na to používá, musím to najít...

Autor:  Koli [ ned 17.02.2019 19:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Omnibus F3 OSD + 4in1 ESC

Už to tu někdo psal. Ačkoliv má kamera velký napěťový rozsah, je lepší napájet kameru ze stabilizované větve. Např. 12 V Já to tak mám.

Autor:  HonzaD [ ned 17.02.2019 22:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Omnibus F3 OSD + 4in1 ESC

To bohužel nepůjde, protože Omnibus umí jen 5V, což je málo.
Zkoumal jsem různá videa a dost si slibuji od toho,že před vtx i kameru připájím LC filtr. Moje příznaky jsou jako přes kopírák....během týdne bude jasno.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/