Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 05.01.2021 15:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.5.2018
Příspěvky: 17
Zdravím,

chtěl jsem na koptéře vyměnit RC přijímač (FRSKY XM) za R9. Konkrétně R9 Mini OTA.
Povedlo se mi spárovat přijímač a vysílač. Ale nedaří se mi připojit vysílač na flight controler.

Zatím jsem to spustil bez telemetrie.
Připojil jsem SBUS_OUT na receiveru na SBUS na Mamba F405MK. Tedy stejně jako jsem měl ten XM.
Plus samozdrejmne 5V a GND.

Ale v Betaflightu ani ťuk, prostě jakoby po tom SBUS out nic nešlo. Z nalezených zdrojů jsem prošel kde co, ale nic mi nepomohlo.
Neřešil jste někdo něco podobného? Je nějaké specielní nastavení betaflightu pro R9 receivery?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 05.01.2021 16:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
V tom Rx bude firmware co podporuje F.port.Pak je Sbus a S.port sloučený.Takže to připoj jen na výstup S.port/F.port a v Betaflight nastav F.port nebo přehraj firmware.


Naposledy upravil blembondo dne úte 05.01.2021 16:32, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.01.2021 16:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1722
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 38
Jakým firmwarem jsi to flešnul? Snad se nepletu, ale měl by jet buď přes SBUS, nebo FPort, podle toho, jak je flešnutý.
Já to dělal loni a pěkně jsem se s tím natrápil, nakonec to chodí podle představ, ale byl to porod.
Nebýt totiž víc možností kvůli různým typům FC desek, tak by to asi tak nebolelo.

Návod je zde: https://oscarliang.com/setup-frsky-fport/

Já zvolil Fport. Telemetrie v LBT firmware jen v 25mW, ve vyšším výkonu bez, ale RSSI to v OSD zobrazuje díky FPortu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.01.2021 16:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1722
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 38
blembondo píše:
V tom Rx bude firmware co podporuje F.port.Pak je Sbus a S.port sloučený.Takže to připoj jen na výstup S.port/F.port a v Betaflight nastav F.port.


Takto jednoduché to právě není. Bez toho návodu to nejspíš nedá.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.01.2021 20:56 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.5.2018
Příspěvky: 17
Díky za reakce.

Flashnul jsem to R9_MINI_LBT - tedy podle mně ne FPORT. Ale klidně to přefleshnu znova tím R9_MINI_LBT_Fport.frk
Mám starší Taranis X7, který nepodporuje ACCESS, takže používám tu ACCST verzi firmware.

Jako FC mám mam Mamba F405 V1 - scheman v priloze.

Takze jesteli jsem to pochopil, tak
- flashnout na FPORT FW
- znovu sparovat
- F/S.PORT pin pripojit k volnému TX a zkonfigurovat betaflight. Trochu se ještě v tom mávodu ztrácím v tom jak poznat zda mám “Uninverted” SmartPort nebo ne.


Přílohy:
19_F405.jpg
19_F405.jpg
[ 56.62 KiB | Zobrazeno 2422 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.01.2021 23:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Jen pro doplnění.Frsky F.port/S.port je výrobcem označovaný jako neinvertovaný což je blbost.Je to právě naopak a je to taky zdroj věčné kritiky.Proto taky hned po uvedení R9Mini vznikl R9MM kde je výrobcem "invertovaný" tedy vlastně neinvertovaný S.port.Desky s F1/F4 čipem umí jen neinvertovaný signál.F3/F7 umí oba signály.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 06.01.2021 21:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1722
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 38
tenlester: Tak jak to dopadlo?
Jak píše blembondo, je v tom zapojení hrozný guláš. Já mám starší F4 desku, přijímač MM. Mám starý Taranis, tudíž přes OTA (vzduchem) jsem to flešovat nemohl. Takže při laborování flešování Taranisem přes káblíky na SPort tuším, pak zpět napájet FPort, různě laborovat, zkoušet set v BF, pak nad tím zlomit hůl, jet přes SBUS, pak to zase zkoušet atd. Jak jsem psal, rozchodil jsem to, očistec to byl a kdybys mě mučil, tak si už nevzpomenu, co jsem dával za příkazy do CLI v BF. Možná jsem někde dělal chybu a už si nevzpomenu. Držím palce. Jen nechápu, že ti to přes ten SBUS nereagovalo, přestože by mělo, tedy pokud to bylo určitě flešnuté tím správným fw.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz