px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 08.06.2021 21:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2698
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Chci nastavit BLHeli32 ESC přes arduino 4w interface. Minimálně jestli se má točit tam nebo obráceně.
Mám Arduino nano jako interface a BLHeliSuite32. Do arduina se mi přes BLHeliSuite normálně podařilo nahrát FW (cosi s PD3D2...). Jako COM je vidět, ale s ESC nechce komunikovat. ESC je napájený, blikne, pípne, zhasne, z arduina k němu vedu zem a S, které je napojené na D3.

BLHeliSuite se chová stejně, jako by tam arduino vůbec nebylo (obr). Zkoušel jsem jestli uvidím nějaký signál na D3, ale tam je mrtvo. Čte?

Kde dělám chybu?


Přílohy:
err.png
err.png [ 5.85 KiB | Zobrazeno 3920 krát ]

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 09.06.2021 9:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Otázky...na kterém Com portu je Arduino?V Blheli suite máš Com nastavený?Na Arduinu je PD3 ale je to správně?
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... GdvN6SR1mn


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.06.2021 10:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2698
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Dobré otázky.
A Nano se mi objeví na COM9. Přes COM9 nahraju do Adruina FW (funguje varianta old bootloader). Doporučují 57600 Bd, nastavím 57600.
Chci komunikovat přes takto vytvořený interface, vyberu zase COM 9 (pak už tam mám jen COM1, který je tam i po odpojení Arduina) a cvaknu na "connet", zkouším 57600 i 115200 Bd, ale BLSuite odpoví, to, co jsem psal nahoře. Přitom LED na Adruinu nějak poblikávají.
D3 je u Nano PD3, takže s vysokou pravděpodobností správně. Navíc je tam hezky u GND, akorát na servokonektor.

Ještě mě mate, ten D2. Má se zapojit? Na drát T? Nebo ten je pro jiný interface? A další věc, pokouší se o "reset flight controller". Funguje nastavení ESC přímo nebo je potřeba přes flight controller?

Na D3 ani na D2 během pokusů o komunikaci přes BLHesliSuite nevidím pořád žádné signály...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.06.2021 11:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2698
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
...tak přece jenom chyba mezi klávesnicí a židlí...
V BLHeliSuite byl špatně vybraný interface (menu "Select BLHeli_32 interface")....

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.06.2021 11:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Klasika. :wink: Dokud si o chybě s někým nepoklábosím tak hledám a hledám.... :wink: :mrgreen:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.06.2021 12:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2698
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Jj...
Díky za vyslechnutí. :)

Ještě tady čtu, že ESC umí s.port telemetrii, když budou ESC 4 kusy, tak se dají spojit do jednoho drátu? Ještě jsem to nehledal, jen kdyby TO někdo věděl...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.06.2021 12:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1263
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
https://oscarliang.com/esc-telemetry-betaflight/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.06.2021 14:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 5867
Bydliště: ČR
Obrázky: 5
prikrylm píše:
...tak přece jenom chyba mezi klávesnicí a židlí...
V BLHeliSuite byl špatně vybraný interface (menu "Select BLHeli_32 interface")....

Na téma "32" a not"32"=BLHeli jsem několikrát rozepsal odpověď Nesedělo mi totiž tebou uváděné
"Mám Arduino nano jako interface a BLHeliSuite32."
na iFlight SucceX-E Slick 45A který je s firmwarem BlHeli_S (BLHeli_S - což též není úplně košér *) )
GOOGLOVÁNÍM ESC iFlight SucceX-E Slick 45A z ROTORAMA jsem se náhodou dostal k NÁVODU
Nastavení BLHeli https://live.rotorama.cz/tutorial/nastaveni-koptery-old/nastaveni-blheli/
*) Podle návodu
1) pro régly BLHeli jsou programy BLHeliSuite nebo BLHeli-Configurator
2) zátím co pro régly BLHeli32 je program BLHeliSuite32 Nelze pro něj použít BLHeli-Configurator
Když jsem vždy přečetl, jak jsem se do vysvětlování zamotal, tak jsem vždy rozepsané smazal bez Odeslat

To na co jeden přijde sám si pak lépe a déle pamatuje
Na to že někde v nastavení může být volba "Select BLHeli_32 interface" bych tě stejně nejspíš nenavedl
Zejména pokud by bylo v nějaké okénku, kde je vidět až po roztažení "rolety"
Osobně mám též Arduino nano. V tom co jsem si stáhnul byla v Nastavení "za roletou"
ukryta možnost volby Processor: ATmega328P (OldBootLoader)
Byl jsem jak slepý. I když jsem cíleně hledal, tak možnost roztažení roletky jsem neviděl.
Pokud by mi ji domácí IT prstem neukázal, tak ji snad hledám doposud.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.06.2021 19:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2698
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Jo, díky, ty 32 k 32 a pod. jsem četl.

...

s.port telemetrie skutečně funguje. Zatím jsem zkoušel jen jeden ESC. Zatím jsem jen zkusil a vidím ampéry, kapacity a napětí na nule. Možná jen nastavit koeficienty, k tomu jsem se ještě nedostal a dneska už se mi nechce. Funguje RPM a teplota.

Zatím nastaveny 4x ESC - ku podivu jsem nemusel nic reverzovat - rozsahy, ... ještě si rozsvítím správné barvičky... :)

Za ty peníze mi přijdou tyto ESC prima.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.06.2021 19:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2698
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Chci na BLHeli_32 ESC použít oboustranný režim a s.bus. Na PWM signál funguje oboustranný režim dobře/normálně (uprostřed šířky signálu motor stojí a umí se točit tam i zpět). S.bus řízení funguje, ale jen jedním směre. Nastavení "bidirectionnal 3D" ani "bidirectional soft" nemá na ovládání vliv.
Nevíte, dá se u BLHeli_32 ESC (fw v32.8 ) přes s.bus ovládat motor oboustranně?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Naposledy upravil prikrylm dne úte 29.06.2021 13:24, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.06.2021 13:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2698
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Nějaký nápad k tomuto? ==> viewtopic.php?f=39&t=90175
Zatím fakt nevím. :-/

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz