Brushless gimbal pre letecké záběry
-
Michal Hvezda
Re: Brushless gimbal pre letecke zabery
Dobrá práce !:)
-
Michal Hvezda
Ahoj
zase jedno užitečné táma pro mě
Chci se zeptat....
Bral někdo kupované motory a nebo všichni převíjíte ?
Mám tu nějaké favority díky tomuhle tématu ale "ještě se radši optám"
zase jedno užitečné táma pro mě
Chci se zeptat....
Bral někdo kupované motory a nebo všichni převíjíte ?
Mám tu nějaké favority díky tomuhle tématu ale "ještě se radši optám"
Ja som bral 2ks http://www.funtobuyonline.com/gimbal-brushless-motor-gbm2212-80.html a maximálna spokojnosť.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Zdravím,
Dosť ludí mi píše ako sa dá dať do martinéza alexmos kod. Tu je stručný postup.Tréba rozbaliť tie súbory do priečinka a otvoriť xloader. Tam nastaviť správny port a potom rýchlosť tuším treba dať 115200. Potom stačí nájsť ten hex súbor s priečinku ja mam ten 1_3b a zvolit dosku. Dosku treba dať Duemilanove/Nano(ATmega328). A potom už len upload.
Potom stačí otvoriť GUI to je tiež tam application.windows32. Ak nepôjde otvoriť Skúste spustiť ako správca. Tak isto tam zvolite správny port. A teraz som si nie istý ako sa to zo začiatku správa ale v Gui píše postup.
Tuším ,že najskôr treba skalibrovat acc a potom pridať Power aspoň na 50. čísla sa tam nedajú písať iba treba ťahať takú malú šípku pri okienkach. Potom treba zvoliť počet pólov a pomalí sa začať hrať s PID. Po každej zmene alebo nastavení treba dať WRITE.
Xloader http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=5710564&d=1366308475
Gui http://www.simplebgc.com/files/v10/SimpleBGC_GUI_1_3.zip
Dosť ludí mi píše ako sa dá dať do martinéza alexmos kod. Tu je stručný postup.Tréba rozbaliť tie súbory do priečinka a otvoriť xloader. Tam nastaviť správny port a potom rýchlosť tuším treba dať 115200. Potom stačí nájsť ten hex súbor s priečinku ja mam ten 1_3b a zvolit dosku. Dosku treba dať Duemilanove/Nano(ATmega328). A potom už len upload.
Potom stačí otvoriť GUI to je tiež tam application.windows32. Ak nepôjde otvoriť Skúste spustiť ako správca. Tak isto tam zvolite správny port. A teraz som si nie istý ako sa to zo začiatku správa ale v Gui píše postup.
Tuším ,že najskôr treba skalibrovat acc a potom pridať Power aspoň na 50. čísla sa tam nedajú písať iba treba ťahať takú malú šípku pri okienkach. Potom treba zvoliť počet pólov a pomalí sa začať hrať s PID. Po každej zmene alebo nastavení treba dať WRITE.
Xloader http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=5710564&d=1366308475
- Přílohy
-
- alexmos null.rar
- Alexmos null kod
- (1.92 MiB) Staženo 166 x
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
-
Michal Hvezda
Duffs píše:Zdravím,
Díky
V pondělí jsem odeslal desku na reklamaci do Flyduina, v pátek dorazila nová, tomu říkám péče o zákazníka. Funguje skvěle. Přikládám fotky s prvním gimbalem. Motory taky z flyduina. Čekal jsem dobrý výsledek, ale po prvním letu, s minimálním tuningem PID jsem nadšenej. Díky vyváženým motorům, vrtulím a třem způsobům tlumení-silentbloky, pěna a speciální gel (gopro v něm plave a nedotýká se vůbec rámu) nemám absolutně žádný vibrace v obraze.
Naposledy upravil(a) martinre dne pon 27.05.2013 19:49, celkem upraveno 1 x.
martinre píše:V pondělí jsem odeslal desku na reklamaci do Flyduina, v pátek dorazila nová, tomu říkám péče o zákazníka. Funguje skvěle. Přikládám fotky s prvním gimbalem. Motory taky z flyduina. Čekal jsem dobrý výsledek, ale po prvním letu, s minimálním tuningem PID jsem nadšenej. Díky vyváženým motorům, vrtulím a třem způsobům tlumení-silentbloky, pěna a speciální gel (gopro v něm plave a nedotýká se vůbec rámu) nemám absolutně žádný vibrace v obraze.
Prezradíš, aký a odkiaľ ten gel a pena na tlmenie?
Ďakujem
tibor píše:Prezradíš, aký a odkiaľ ten gel a pena na tlmenie?
Ďakujem
Pěna je od firmy Tesa, nevím přesně typ. Používám to na gyra, je super lepivá. Gel se nazývá Moon Gel. Na ebay stojí par dolarů
http://www.rtom.com/moongel.htm
Sháním gimbal ale hotový.
Většinou na GoPro pod DJI 550
Máte nějaké reference nebo doporučení?
Většinou na GoPro pod DJI 550
Máte nějaké reference nebo doporučení?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- gardenroute
martinre píše:...Gel se nazývá Moon Gel. Na ebay stojí par dolarů...
Ehmm, netreba na eBay, modry "Moongel" se prodava i u nas, v kazdem trochu lepe zasobovanem kseftu s hudebnimi nastroji (i on-line, treba tady), pouzivaji to bubenici jako tlumitka na cinely
Apropo, nezkousel jsi na GoPro3B pouzit original Skeleton Case ? Ja ho nyni pouzivam, a prekvapive jsem v nem zacal mit obraz zcela bez "jello" efektu a to i v pripade prime "natvrdo" montaze pod kopteru (DJI Phantom) bez antivibracniho zavesu. Je to hodne prekvapive.
Platek moongelu jsi polozil volne primo pod GP?
Ten gimbal je moc zajimavy, kolik to cele vazi?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Ehmm, netreba na eBay, modry "Moongel" se prodava i u nas, v kazdem trochu lepe zasobovanem kseftu s hudebnimi nastroji (i on-line, treba tady), pouzivaji to bubenici jako tlumitka na cinely![]()
Apropo, nezkousel jsi na GoPro3B pouzit original Skeleton Case ? Ja ho nyni pouzivam, a prekvapive jsem v nem zacal mit obraz zcela bez "jello" efektu a to i v pripade prime "natvrdo" montaze pod kopteru (DJI Phantom) bez antivibracniho zavesu. Je to hodne prekvapive.
Platek moongelu jsi polozil volne primo pod GP?
Ten gimbal je moc zajimavy, kolik to cele vazi?
Já jsem si vyřízl case z carbonu, ten bakeliťák se kterým to přišlo je zbytečně těžkej a nechtěl jsem do něj řezat. Na tý nožíčce je taky moc vysokej a na tom gimbalu by se to mrskalo. No na něm nemá co tlumit vibrace, dej sem ukázku videa. Gimbal váží bez gopro asi 120g. Nevím to ale přesně neb jsem ještě něco trochu upravoval po posledním vážení. Moongel je všude okolo, ne moc, jen pár úzkých plátků.
- gardenroute
martinre píše:Já jsem si vyřízl case z carbonu, ten bakeliťák se kterým to přišlo je zbytečně těžkej a nechtěl jsem do něj řezat. Na tý nožíčce je taky moc vysokej a na tom gimbalu by se to mrskalo. No na něm nemá co tlumit vibrace, dej sem ukázku videa. Gimbal váží bez gopro asi 120g. Nevím to ale přesně neb jsem ještě něco trochu upravoval po posledním vážení. Moongel je všude okolo, ne moc, jen pár úzkých plátků.
Ja s HERO3B dostal 2 ty kryty, jeden ten do 60m vodotesny, druhy ten castecne otevreny (Skeleton), do toho jsem riznul, abych mel pristupny USBmini port pro vystup videa do FPV. Jo je vetsi, do vetsiny chystanych gimbalu (pro Phantoma) by se bohuzel asi nevesel... Ma v sobe male gumove vlozky a vibrace dost odstranuje.
Tady mam kratounke video s testem, upozornuji, ze tady byl Skeleton s HERO3 prisroubovan primo k Phantomovi, jeste tam nebyl zadny antivibracni zaves...
Ale je jasne, ze moongel by to mel jistit.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- bayerische
martinre píše:V pondělí jsem odeslal desku na reklamaci ...
Pěkný gimbal, koupeno, nebo domácí výroba ? Chi si udělat podobný, jen by mě zajímalo, jak jsou slepeny ty karbonové trubky do pravého úhlu. Jen epoxidem, nebo je vevnitř ještě výztuha ?
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
bayerische píše:Pěkný gimbal, koupeno, nebo domácí výroba ? Chi si udělat podobný, jen by mě zajímalo, jak jsou slepeny ty karbonové trubky do pravého úhlu. Jen epoxidem, nebo je vevnitř ještě výztuha ?
Postaveno ze zbytků za 2 hodiny. Karbonové trubky jsou zevnitř vylity epoxidem a uhlíkovou punčochou. Je to neuvěřitelně pevný a o dost lehčí než to mít spojený klasicky přes držáky trubek a spojovací desky. Mám takhle postavenej i velkej spřevodovanej servo gimbal s 1.5kg výbavou a taky drží.
- bayerische
Punčochu jsi dal prosycenou dovnitř, nasadil druhou trubku 90° a zafixoval ? Nemáš náhodou foto? Díky za radu
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT