Brushless gimbal pre letecké záběry

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal Hvezda

Re: Brushless gimbal pre letecke zabery

#136 Příspěvek od Michal Hvezda »

Dobrá práce !:)
Michal Hvezda

#137 Příspěvek od Michal Hvezda »

Ahoj
zase jedno užitečné táma pro mě :)
Chci se zeptat....
Bral někdo kupované motory a nebo všichni převíjíte ?

Mám tu nějaké favority díky tomuhle tématu ale "ještě se radši optám" :)
Duffs

#138 Příspěvek od Duffs »

Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Duffs

#139 Příspěvek od Duffs »

Zdravím,
Dosť ludí mi píše ako sa dá dať do martinéza alexmos kod. Tu je stručný postup.Tréba rozbaliť tie súbory do priečinka a otvoriť xloader. Tam nastaviť správny port a potom rýchlosť tuším treba dať 115200. Potom stačí nájsť ten hex súbor s priečinku ja mam ten 1_3b a zvolit dosku. Dosku treba dať Duemilanove/Nano(ATmega328). A potom už len upload.
Potom stačí otvoriť GUI to je tiež tam application.windows32. Ak nepôjde otvoriť Skúste spustiť ako správca. Tak isto tam zvolite správny port. A teraz som si nie istý ako sa to zo začiatku správa ale v Gui píše postup.
Tuším ,že najskôr treba skalibrovat acc a potom pridať Power aspoň na 50. čísla sa tam nedajú písať iba treba ťahať takú malú šípku pri okienkach. Potom treba zvoliť počet pólov a pomalí sa začať hrať s PID. Po každej zmene alebo nastavení treba dať WRITE.
Xloader http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=5710564&d=1366308475
Gui http://www.simplebgc.com/files/v10/SimpleBGC_GUI_1_3.zip
Přílohy
alexmos null.rar
Alexmos null kod
(1.92 MiB) Staženo 166 x
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Michal Hvezda

#140 Příspěvek od Michal Hvezda »

Duffs píše:Zdravím,
Dosť ludí mi píše ako sa dá dať do martinéza alexmos kod. Tu je stručný postup.Tréba rozbaliť tie súbory do priečinka a otvoriť xloader. Tam nastaviť správny port a potom rýchlosť tuším treba dať 115200. Potom stačí nájsť ten hex súbor s priečinku ja mam ten 1_3b a zvolit dosku. Dosku treba dať Duemilanove/Nano(ATmega328). A potom už len upload.
Potom stačí otvoriť GUI to je tiež tam application.windows32. Ak nepôjde otvoriť Skúste spustiť ako správca. Tak isto tam zvolite správny port. A teraz som si nie istý ako sa to zo začiatku správa ale v Gui píše postup.
Tuším ,že najskôr treba skalibrovat acc a potom pridať Power aspoň na 50. čísla sa tam nedajú písať iba treba ťahať takú malú šípku pri okienkach. Potom treba zvoliť počet pólov a pomalí sa začať hrať s PID. Po každej zmene alebo nastavení treba dať WRITE.
Xloader http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=5710564&d=1366308475
Gui http://www.simplebgc.com/files/v10/SimpleBGC_GUI_1_3.zip

Díky :)
martinre
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od martinre »

V pondělí jsem odeslal desku na reklamaci do Flyduina, v pátek dorazila nová, tomu říkám péče o zákazníka. Funguje skvěle. Přikládám fotky s prvním gimbalem. Motory taky z flyduina. Čekal jsem dobrý výsledek, ale po prvním letu, s minimálním tuningem PID jsem nadšenej. Díky vyváženým motorům, vrtulím a třem způsobům tlumení-silentbloky, pěna a speciální gel (gopro v něm plave a nedotýká se vůbec rámu) nemám absolutně žádný vibrace v obraze.
Naposledy upravil(a) martinre dne pon 27.05.2013 19:49, celkem upraveno 1 x.
tibor

#142 Příspěvek od tibor »

martinre píše:V pondělí jsem odeslal desku na reklamaci do Flyduina, v pátek dorazila nová, tomu říkám péče o zákazníka. Funguje skvěle. Přikládám fotky s prvním gimbalem. Motory taky z flyduina. Čekal jsem dobrý výsledek, ale po prvním letu, s minimálním tuningem PID jsem nadšenej. Díky vyváženým motorům, vrtulím a třem způsobům tlumení-silentbloky, pěna a speciální gel (gopro v něm plave a nedotýká se vůbec rámu) nemám absolutně žádný vibrace v obraze.

Prezradíš, aký a odkiaľ ten gel a pena na tlmenie?
Ďakujem
martinre
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od martinre »

tibor píše:Prezradíš, aký a odkiaľ ten gel a pena na tlmenie?
Ďakujem

Pěna je od firmy Tesa, nevím přesně typ. Používám to na gyra, je super lepivá. Gel se nazývá Moon Gel. Na ebay stojí par dolarů
http://www.rtom.com/moongel.htm
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od Dejfak »

Sháním gimbal ale hotový.
Většinou na GoPro pod DJI 550
Máte nějaké reference nebo doporučení?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
gardenroute

#145 Příspěvek od gardenroute »

martinre píše:...Gel se nazývá Moon Gel. Na ebay stojí par dolarů...

Ehmm, netreba na eBay, modry "Moongel" se prodava i u nas, v kazdem trochu lepe zasobovanem kseftu s hudebnimi nastroji (i on-line, treba tady), pouzivaji to bubenici jako tlumitka na cinely :D

Apropo, nezkousel jsi na GoPro3B pouzit original Skeleton Case ? Ja ho nyni pouzivam, a prekvapive jsem v nem zacal mit obraz zcela bez "jello" efektu a to i v pripade prime "natvrdo" montaze pod kopteru (DJI Phantom) bez antivibracniho zavesu. Je to hodne prekvapive.

Platek moongelu jsi polozil volne primo pod GP?

Ten gimbal je moc zajimavy, kolik to cele vazi?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
martinre
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od martinre »

gardenroute píše:Ehmm, netreba na eBay, modry "Moongel" se prodava i u nas, v kazdem trochu lepe zasobovanem kseftu s hudebnimi nastroji (i on-line, treba tady), pouzivaji to bubenici jako tlumitka na cinely :D

Apropo, nezkousel jsi na GoPro3B pouzit original Skeleton Case ? Ja ho nyni pouzivam, a prekvapive jsem v nem zacal mit obraz zcela bez "jello" efektu a to i v pripade prime "natvrdo" montaze pod kopteru (DJI Phantom) bez antivibracniho zavesu. Je to hodne prekvapive.

Platek moongelu jsi polozil volne primo pod GP?

Ten gimbal je moc zajimavy, kolik to cele vazi?

Já jsem si vyřízl case z carbonu, ten bakeliťák se kterým to přišlo je zbytečně těžkej a nechtěl jsem do něj řezat. Na tý nožíčce je taky moc vysokej a na tom gimbalu by se to mrskalo. No na něm nemá co tlumit vibrace, dej sem ukázku videa. Gimbal váží bez gopro asi 120g. Nevím to ale přesně neb jsem ještě něco trochu upravoval po posledním vážení. Moongel je všude okolo, ne moc, jen pár úzkých plátků.
gardenroute

#147 Příspěvek od gardenroute »

martinre píše:Já jsem si vyřízl case z carbonu, ten bakeliťák se kterým to přišlo je zbytečně těžkej a nechtěl jsem do něj řezat. Na tý nožíčce je taky moc vysokej a na tom gimbalu by se to mrskalo. No na něm nemá co tlumit vibrace, dej sem ukázku videa. Gimbal váží bez gopro asi 120g. Nevím to ale přesně neb jsem ještě něco trochu upravoval po posledním vážení. Moongel je všude okolo, ne moc, jen pár úzkých plátků.

Ja s HERO3B dostal 2 ty kryty, jeden ten do 60m vodotesny, druhy ten castecne otevreny (Skeleton), do toho jsem riznul, abych mel pristupny USBmini port pro vystup videa do FPV. Jo je vetsi, do vetsiny chystanych gimbalu (pro Phantoma) by se bohuzel asi nevesel... Ma v sobe male gumove vlozky a vibrace dost odstranuje.
Tady mam kratounke video s testem, upozornuji, ze tady byl Skeleton s HERO3 prisroubovan primo k Phantomovi, jeste tam nebyl zadny antivibracni zaves...
Ale je jasne, ze moongel by to mel jistit.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
bayerische

#148 Příspěvek od bayerische »

martinre píše:V pondělí jsem odeslal desku na reklamaci ...

Pěkný gimbal, koupeno, nebo domácí výroba ? Chi si udělat podobný, jen by mě zajímalo, jak jsou slepeny ty karbonové trubky do pravého úhlu. Jen epoxidem, nebo je vevnitř ještě výztuha ?
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
martinre
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od martinre »

bayerische píše:Pěkný gimbal, koupeno, nebo domácí výroba ? Chi si udělat podobný, jen by mě zajímalo, jak jsou slepeny ty karbonové trubky do pravého úhlu. Jen epoxidem, nebo je vevnitř ještě výztuha ?

Postaveno ze zbytků za 2 hodiny. Karbonové trubky jsou zevnitř vylity epoxidem a uhlíkovou punčochou. Je to neuvěřitelně pevný a o dost lehčí než to mít spojený klasicky přes držáky trubek a spojovací desky. Mám takhle postavenej i velkej spřevodovanej servo gimbal s 1.5kg výbavou a taky drží.
bayerische

#150 Příspěvek od bayerische »

Punčochu jsi dal prosycenou dovnitř, nasadil druhou trubku 90° a zafixoval ? Nemáš náhodou foto? Díky za radu
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“