Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1002 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 29.01.2016 12:48 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
Amper píše:
Je tam psany odpor takze teoreticky je pri 12.6V proud nekde pod 1A ale nejak mam tuseni ze ohmuv zakon asi na toto neni spravny vzorecek :-D


Pokud by se tomu údaji o odporu dalo věřit, tak při napětí 12,6 V mi vychází proud 0,7875 A a výkon 9,9225 W. Je tam tedy hodně velká rezerva i při třech motorech. Nevím ale proč tam neuvedou alespoň nějaké maximální hodnoty proudu a napětí. Jinak bych se toho asi moc nebál i kdyby to mělo o 100% nebo i o 200% větší odběr než jsme spočítali, tak by se nic nemělo stát.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2016 19:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2011
Příspěvky: 544
Bydliště: Banská Bystrica
Obrázky: 3
Páni poradte, mám gimbal z karbonových trubiek a plastových clampov na uchytenie. Mám ale občas problém, že trubka prekĺzne / otočí sa v tejto "uchytke". Dá sa to zakvapnuť neškodným lepidlom aby sa povrch karbonovej trubky tak neklzal a neprešmykoval v úchytke?
Typ úchytky niečo takéto :


Přílohy:
mZlNhTjbHg1vXjviIpYU9rw.jpg
mZlNhTjbHg1vXjviIpYU9rw.jpg [ 6.4 KiB | Zobrazeno 2325 krát ]

_________________
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 01.02.2016 20:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.7.2009
Příspěvky: 998
Bydliště: EU
Duffs: zkus použít tenkou mechovku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2016 9:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.1.2015
Příspěvky: 165
Bydliště: Praha 5
Co třeba tohle? Používám na utažení karbonových částí na kole i na modelech.
http://www.kupkolo.cz/male-baleni-monta ... -5g_z5262/

_________________
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 02.02.2016 11:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2011
Příspěvky: 544
Bydliště: Banská Bystrica
Obrázky: 3
Skúsil som dať na trúbku zmršťovaciu bužírku, uvidíme za koľko sa to vydre.
Ale ďakujem za ďalšie nápady.

_________________
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 18:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
Nemáte tu někdo náhodou zkušenosti s touhle deskou - http://www.banggood.com/Alexmos-3-Axis- ... 57362.html
U mojeho gimbalu DYS 3axis Smart mi vždy jak je trochu zima přestane deska fungovat, tak že bych ji zkusil vyměnit, jen se mi zdá nějaká nízká cena.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 18:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.1.2015
Příspěvky: 165
Bydliště: Praha 5
Cena je obvykla, jde totiz o 8 bitovou verzi. Ty drazsi jsou vsechny 32 bit. Mel jsem podobnou a fungovala celkem slusne, i kdyz novejsi verze basecam jsou funkcemi zase jinde. Na zakladni gimbal to bude stacit.

_________________
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 19:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5447
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Trochu me unika proc kupovat za tudle cenu 8bit kdyz je k disposici levnejsi 32bit Storm32Bgc deska ? Taky u BG

Mam tudle http://www.banggood.com/Storm32BGC-32-b ... 96912.html protoze se me tam zamlouva ten cip ktery by mel eliminovat problem s I2c errors. Za $22 se da koupit verze bez tohodle.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 19:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
Tak tahle deska mi nějak unikla. Asi jsem až moc hledal podobnou 8 bitovou. Je zajímavý, že ta 32 bitová je ještě o něco málo lacinější. Pokud ti to funguje, tak jdu do téhle.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 01.03.2016 19:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5447
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
jeste neletela a nejak moc jsem ji nedrazdil ale vim ze to lidi pouzivaj

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 9:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
Objednám ji a zkusím to s ní. Kdyby jsi měl nějaké nové poznatky, tak dej vědět.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 9:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.7.2009
Příspěvky: 998
Bydliště: EU
cita21 píše:
Objednám ji a zkusím to s ní. Kdyby jsi měl nějaké nové poznatky, tak dej vědět.

Také o ní uvažuji a též budu rád za jakýkoli poznatek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 13:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5447
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Jeden poznatek - verze 0.82 co byla na desce od BG me psala pri konfiguraci ze nemam pripojenou baterku. Pri tom na jinem miste ukazoval napeti korektne.

Chtel jsem aktualizovat soft na posledni verzi a narazil jsem na mirny problemek - I verze 1.3 ktera ma na sobe USB se musi pro update firmware pripojit jeste na druhy seriovy port. Je to popsane ale tak nejak jsem automaticky pocital ze se to tyka jen desek bez USB :-D

Takze to je informace pro ty kteri nemaji k disposici nejaky FTDI prevodnik. Ja pouzil tendle (http://www.banggood.com/FT232RL-FTDI-US ... 17226.html) a slape v pohode (jen ma piny jinak nez je v navodu na strankach Stormu tak je to potreba zkouknout a zapojit spravne)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 21:01 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 28.1.2015
Příspěvky: 165
Bydliště: Praha 5
Taky jsem jeste nedavno mel gimbal se Storm32, nez jsem hloupe otocil napajeni :( K update firmware se mi vic osvedcil programator STLink/V2. Jinak potvrzuji ze jen pres USB to nejde, to slouzi jen pro napajeni pri pripojeni FTDI. Takze pri objednavani berte rovnou i interface na programovani pokud nemate.

_________________
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 14:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 562
Amper píše:
Trochu me unika proc kupovat za tudle cenu 8bit kdyz je k disposici levnejsi 32bit Storm32Bgc deska ? Taky u BG

Mam tudle http://www.banggood.com/Storm32BGC-32-b ... 96912.html protoze se me tam zamlouva ten cip ktery by mel eliminovat problem s I2c errors. Za $22 se da koupit verze bez tohodle.

tá doska asi môže byť, určite však nekupovať túto: http://www.banggood.com/Storm32BGC-32-b ... 81058.html
ja som ju objednal ako náhradu pôvodnej zo storm32 gimbalu (originálnu som odpálil náhodným skratom na UART pinoch), ale kvôli i2c chybám je nepoužiteľná.
nakoniec som objednal z GLB identickú k pôvodnej. s tou gimbal opäť funguje bez problémov.
PS: firmvér nahrávam cez FTDI, ale nejde to s každým FTDI....


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1002 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz