Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 08.12.2016 0:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
Semis píše:

Vzal jsem tenhle gimbal a jednoduše ramena protočil tak aby motor pro Pitch nebyl napravo, ale nalevo. Samozřejmě jsem otočil i senzor polohy, který je zespodu připevněn na rameni držícím kameru. Mechanicky v tom není problém.


Tak jsem udělal to samé - rameno pootočil na druhou stranu aby USB kamery bylo volné a ne u motoru. Senzor polohy jsem zatím nechal v původní poloze, jen jsem dal revers kanálu. Funguje to normálně, jen když chci kameru sklopit do vodorovné polohy (aby koukala kolmo dolů), tak se začne rameno s kamerou klepat, musí být od vodorovné polohy natočená tak o 20 stupňů. Ale dělalo to i před otočením ramena. Nevíte, co s tím? Gimbal je připojen k Naze V2, takže se dá trochu nastavovat přes Naza asistent. Zisky jsem zkoušel ladit, ale neúspěšně - je to pořád stejné. Jaký program je nejlepší pro nastavení tohoto gimbalu a je potřeba USB převodník nebo stačí propojit USB kabelem přímo s PC? A co ovladače? Gimbal viz níže na fotce. Dík za případné odpovědi.


Přílohy:
gimbal.JPG
gimbal.JPG [ 47.4 KiB | Zobrazeno 1526 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 08.12.2016 10:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5241
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
gimbal klepa protoze nema silu nastavit pozadovanou pozici. To se deje kdyz je blbe vyvazenej. Da se zkusit pridat power na motorech pres konfiguracni appku gimbalu ale lepsi je to proste vyvazit.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 08.12.2016 19:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
Amper píše:
gimbal klepa protoze nema silu nastavit pozadovanou pozici. To se deje kdyz je blbe vyvazenej. Da se zkusit pridat power na motorech pres konfiguracni appku gimbalu ale lepsi je to proste vyvazit.


Ok, dík, a jak se vyvážení provádí?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 08.12.2016 21:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5241
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
No, proste menis pozici kamery tak dlouho az drzi sama v libovolne pozici do ktere ji nastavis. Pokud se sama nekam "stabilizuje" tak je to spatne v pripade ze s ni chces hejbat.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 08.12.2016 22:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
Amper píše:
No, proste menis pozici kamery tak dlouho az drzi sama v libovolne pozici do ktere ji nastavis. Pokud se sama nekam "stabilizuje" tak je to spatne v pripade ze s ni chces hejbat.


Aha, takhle, ale na tom rameni není moc prostoru s kamerou hejbat. Ale je pravda, že když je gimbal vyplej, tak se kamera natočí na jednu stranu - na tu s motorem (logicky).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: úte 24.01.2017 23:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
Tak jsem koupil ještě jeden stejný gimbal na menší koptéru, připojil jej na pohonnou baterii 3S 5200 mAh, z gimbalu se trochu začudilo a nestabilizuje, odešla nějaká součástka. Stabilizuje jen když jej ještě spojím USB kabelem s počítačem. Tím kabelem z PC teče předpokládám 5V. Popíšu tři možnosti zapojení co jsem zkusil:

1. Gimbal připojen k 3S baterii a k PC USB kabelem - stabilizuje (červená kontrolka na jeho desce svítí jasně, zelená také svítí - nebliká)
2. Gimbal připojen jen k 3S baterii - nestabilizuje (červená kontrolka na jeho desce svítí velmi málo, zelená nesvítí ani nebliká)
3. Gimbal připojen jen k PC USB kabelem - nestabilizuje (červená kontrolka na jeho desce svítí jasně, zelená také svítí - nebliká).

Napadlo mě jedině jej napájet přes USB konektor z 3S baterie - udělat redukci , myslíte, že by to šlo? Nebo jiný nápad? Díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 26.01.2017 14:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2860
Bydliště: Olomouc, ČR
Jiný nápad je najít na desce 5V stabilizátor a vyměnit ho. Zkus tu desku vyfotit ať vidíme co shořelo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 12:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
OK2BUH píše:
Jiný nápad je najít na desce 5V stabilizátor a vyměnit ho. Zkus tu desku vyfotit ať vidíme co shořelo.


Tak pohledem není vidět žádná shořelá součástka. Asi bych stejně takhle malou sám nedokázal připájet..


Přílohy:
IMG_20170127_105028.jpg
IMG_20170127_105028.jpg [ 91.34 KiB | Zobrazeno 1325 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 13:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2860
Bydliště: Olomouc, ČR
Máš tam stabilizátor AMS1117 a 3 diody. Tak to poměř a uvidíš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 14:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
OK2BUH píše:
Máš tam stabilizátor AMS1117 a 3 diody. Tak to poměř a uvidíš.


OK, zkusím.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2017 23:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
Tak desku mám novou, ale zas mi nejde jí nastavit v programu SimpleBGC - nejdřív gimbal celkem držel bez klepání, jen trochu "vrněl" (nevím, jak to popsat..) ale šlo to, pak se mi při jednom letu úplně přetočil po 10ti minutách vzhůru nohama, baterie byla OK... Nenajde se nějaký dobrovolník, co by mi popsal jednotlivé kroky, jak gimbal v programu SimpleBGC vyladit? Vůbec se v něm nevyznám... Předem díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: sob 08.04.2017 14:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 687
Bydliště: Plzeň
Poprosím o pomoc. Co zkusit poladit kvůli jellu při vypnuté coptéře? Je tam 3dprint držák pro kopii TBS disco.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jQ4zSskAji4&feature=youtu.be[/youtube]

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: ned 09.04.2017 19:57 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5241
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
1. zkontrolovat vyvazeni
2. frekvence motoru
3. kombinace power motoru a PID

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: čtv 29.06.2017 20:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 309
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
pixel1 píše:
Mám trochu problém s tímto gimbalem. Po havárii dostal novou desku porovnal jsem hliník a nastavil parametry přes PC. Zdálo se vše ok. Po zapnutí stabilizuje, ale postupně začne padat v ose roll pak se zase srovná a zase padá. Netusíte na co se podívat?


Mám podobný problém - po cca 4min stabilizaci během letu přestane stabilizovat a buď spadne na jednu stranu v ose roll nebo začne různě škubat.. Nevíte někdo, co s tím? Je to na výměnu nebo stačí něco poladit? Díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Levnej gimbal z GoodLuck
PříspěvekNapsal: pát 30.06.2017 8:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5241
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
co deska ? Neni moc horka ? Ze by jsi pretizil motory (napr. blbe vyvazene umisteni kamery)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz