Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Letové režimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2012 20:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Premejslim zda pouzit pro XCopter letove rezimy. Nezkousel nekdo trimovat coptera ve stable mode na vysilacce a nikoliv tema kombinacema pak co je standardne ?

Na MC-22s mam pro kazdy letovy i jine trimy takze prepnutim do stable by se me to v pohode mohlo pretrimovat a bylo by. To trimovani pres paky me prijde dost pakec

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2012 23:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2010
Příspěvky: 308
Bydliště: Pardubice
Obrázky: 8
Koukám na to už potřetí a stále to nechápu...

_________________
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2012 23:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.8.2009
Příspěvky: 1000
Bydliště:
Obrázky: 0
Já to četl 5x........ nechápu, nemohu poradit.

_________________
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2012 23:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
A co je za problem trimuj si to kde chces.
Otazkou je jestli kopter s vlastnim trimem nepocita trichu jinak nez s trimem z TX.
V kazdem pripade pises jak tatar .

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2012 0:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2227
Bydliště: Košice, SK
A ja som sa bál ozvať, že ma budete považovať za pribrzdeného. :)
Dotyčný má zrejme na mysli konkrétnu dosku, len zabudol prezradiť ktorú. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2012 0:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.12.2010
Příspěvky: 2399
Bydliště: Hradec Králové (nedaleko)
Obrázky: 16
A já zase zastávám názor že coptéra se netrimuje, coptéra se řídí!

_________________
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2012 1:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
koulinek píše:
A já zase zastávám názor že coptéra se netrimuje, coptéra se řídí!


Aha a ja furt co delam spatne;)

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2012 10:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2011
Příspěvky: 974
Bydliště: Trnava SK
Obrázky: 6
Amper píše:
Na MC-22s mam pro kazdy letovy i jine trimy takze prepnutim do stable by se me to v pohode mohlo pretrimovat a bylo by. To trimovani pres paky me prijde dost pakec


Preco by ti to malo prist.........? Uplna pohodicka,len to musis vediet.
Mozes nakalibrovat s vodovahou ako chces,vzdy ti to bude niekam cestovat,nikdy to nebude na 100%
Nebavilo by ma x krat opakovat tuto proceduru s vodovahou a dufat ze ked budem mat bublinku v strede a troska este naklonim co mi to cestovalo do prava,ze uz to bude lepsie..
K tomu trimovaniu:
Jednoducho zavisim,zistim ze mi to uteka napr.dopredu tak pristanem zaistim dosku plyn dam naplno a par krat cuknem s pravym kniplom do opacnej strany,cize k sebe.Led zablika...Vyskusam ci sa zlepsilo,pripadne proceduru opakujem..Niz tazke,uplna pohodicka..
A druhy krat by si mohol napisat aj typ dosky..A coptera neni na visesnie ale na lietanie..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2012 10:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Sice me prislo ze jsem to napsal dost srozumitelne ale ok, asi ne.

Deska : MultiWii Crius SE
Stav : Doporuceni je trimovat v akro modu na vysilaci a ve stable modu pomoci desky samotne.
Co me zajima : Zda nekdo nevyzkousel jak moc je nutne ve stable pouzit to interni trimovani a nebo zda se da pouzit trimovani z vysilace (kdyz umim mit v akru jine trimy nez ve stable)


ad copter na litani - na litani mam letadla. Copter ma na pomale posouvani se vzduchem a proste bych ho mel rad maximalne stabilni. Deska podporuje gyro/acc/mag i bar takze je chci pouzit. To ze se to bude hejbat (napr. vitr to bude bez GPS kompenzovat dost blbe) je me jasne

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2012 10:30 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9406
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Osobně letové režimy nepoužívám. Jen přepínám troje výchylky. A to včetně kanálu plynu. kde mám také nakřivkováno.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2012 10:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Tome muzes naznacit jak mas nakrivkovany ten plyn ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2012 10:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.12.2010
Příspěvky: 2399
Bydliště: Hradec Králové (nedaleko)
Obrázky: 16
Nakřivkování plynu taky zkoušim, momentálně s plochým prostředkem pro visení.

_________________
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2012 10:54 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9406
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
1: bezpečnostní = dokud necvaknu bezpečnostním vypínačem, tak se regl na - 100% bez ohledu na páku plynu. Mám tak všechny elektrolety Od halovky přes pyloňáky až po F3Ačko a mám to prostě zažité
2: ladící výchylky = 100% linear
3: letové jedna = něco jako exponenciála. Jde o to, zlikvidovat křivkovou závislost tahu na otáčkách. V prvních 5%je nárůst skoro k 50% pak následuje velmi pomalý nárůst a v posledních 20% páky je to plynule na 100%, to je tam jen pokud bych potřeboval opravdu přidat.
4: letové dva = stejné jako letové jedna, ale posunuté o 5% nahoru, to když dochází aku. Jak tohle přepnu, tak je to na návrat k sobě.

Osobně vycházím z toho, že potřebuji přesně regulovat v okolí visení. Chtělo by to 3Dgovernor regulátory...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letove rezimy vs XCopter
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2012 14:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2974
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Amper píše:
Sice me prislo ze jsem to napsal dost srozumitelne ale ok, asi ne.

Deska : MultiWii Crius SE
Stav : Doporuceni je trimovat v akro modu na vysilaci a ve stable modu pomoci desky samotne.
Co me zajima : Zda nekdo nevyzkousel jak moc je nutne ve stable pouzit to interni trimovani a nebo zda se da pouzit trimovani z vysilace (kdyz umim mit v akru jine trimy nez ve stable)

Napsal jsi to docela srozumitelně. :wink: Doporučuji držet se návodu, je to tak fakt nejlepší. Gyra vytrimovat trimama ve vysílači, jinak to ani nejde. Stable mód vytrimovat podle návodu .Ne trimama na vysílači, ale popsaným postupem. Tím se akcelerometrům řekne jakou polohu mají držet. V tomto módu vysílač netrimovat, protože pak bude nutno to přetrimovávat furt. :( .Jak moc je nutno to trimování použít závisí na přesné kalibraci akcelerometrů. Když se to povede, nemusí se na to sáhnout. Když ne, je třeba to vytrimovat, anebo držet na kniplech. Protože když to pak srovnáš v trimech, v gyro módu si to bude myslet že máš na pákách nějakou výchylku a bude to poslouchat signál co leze z vysílače. Tudíž to bude někam ujíždět. Já se to snažím ve stable módu vytrimovat co nejlíp postupem, který se popisuje v návodu, přímo každou řídící deskou a ne vysílačem. Je důležité to ve stable módu seřizovat v místnosti, anebo za naprostého bezvětří. Jinak se to dělá špatně a pokaždé to jede někam jinam.P.S: Letové módy ve vysílači taky používám. Blokování motorů je nesmírně užitečné a rovněž možnost upravit křivku plynu. Také velikost výchylek pro různé režimy letu. Kdo má možnost letových režimů a nevyužívá ji, připravuje se o dost věcí, které usnadňují život a zvyšují bezpečnost.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz