Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 12:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 9.8.2006
Příspěvky: 3687
Obrázky: 0
no text entered...


Naposledy upravil s3030150 dne stř 23.04.2014 15:12, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 12:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2011
Příspěvky: 974
Bydliště: Trnava SK
Obrázky: 6
Na tu lahucku vrtulu z HK a 1000kV motorr 210W ma motor dostatocny krutiaci moment.
Ja som uvadzal iba ako priklad ze 180 W motor nemoze dostatocne rychlo menit otacky tazkej 12 palcovej vrtule..Ano nastavenim PID mozes menit ako to ma byt ostre dorovnavanie v LEVEL mode.
No pisal sam, ze ma defaultne hodnoty a ja na tych defaultnych hodnotach nevidim nic spatneho.Obmedzoval som o jedno cele cislo v hodnote P nech to neni take ostre ale to iba kvoli kamere..aby som eliminoval zachvevy oscilacii pri vzostupoch.Inak ja stale lietavam v Level mode.
Tie vibracie by som vylucil...Thegrit povymienal veskere krive osky na motoroch,dostatocne vyvazil vrtule a ako kazdy normalny clovek si zapne filter na vibracie..
Snad nechce riskovat,ze pocas letu sa mu holub vyspini na vrtulu a stroj padne dole kvoli vibraciam:)
Inak ak by aj nejake mal,,tak toto by mu copter nespravil,ze by vypol motory pocas letu a siel rovno na hubu..Vibracie sa chovaju tak,ze kopter zacne nenormalne oscilovat az sa zruti..ale jemu tie motory doslova vypli a pri oscilaciach sa motory nevypinaju!!!
Thegrit ma dosku postarsiu,ja ju mam taktiez,cize nabavme sa o nejakem sonaru alebo baru.
To baro absolutne nefunguje,teda neviem onikom komu by malo fungovat.S kompasom nebyva problem.Ja to vidim na jeden regulator,najskor ten co napaja dosku..Pozor neda ziadnych 3-5 A
Udavaju 2 Ampere..aj to je udaj,ktoremu nemozno verit.Takze bacha na rozne serepeticky co su na neho este napojene..


Naposledy upravil johny107 dne pát 01.02.2013 12:46, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 12:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
s3030150 píše:
Super, dobre vysvetlenie. Sonar, baro, kompas a podobne dalsie maju tiez moznost nastaveni citlivosti, nie ? Aj to je dolezite


Samozrejme ale osobne si myslim ze je potreba postupovat pomalu, nejdriv jedno, pak druhe

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 12:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 9.8.2006
Příspěvky: 3687
Obrázky: 0
no text entered...


Naposledy upravil s3030150 dne stř 23.04.2014 14:03, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 12:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 9.8.2006
Příspěvky: 3687
Obrázky: 0
no text entered...


Naposledy upravil s3030150 dne stř 23.04.2014 15:40, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 13:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
s3030150 píše:
priznam sa, pri tvojom prispevku som prvykrat narazil na to, ze motory sa nemaju nikdy vypnut. je to teda vporiadku, ze pri pake plynu na nule sa maju vrtule tocit ? (ak je copter "ARMED", samozrejme)

ja som posunul MINTHROTTLE tak aby motory nebezali. takto to byt teda nema ?


Rozhodne to nemam ze sve hlavy a nekde jsem to precetl na internetu. A rozhodne je to tak ze spravne se maj po odjisteni zacit motory tocit. I kdyz se priznam ze treba ja to ted nemam protoze me to rozhodili pokusy ale nedelam zadne divociny :-)

Takze ja to chapu asi takto - pokud litas pomalinku, zadne velke zmeny a zadne velky PIDy tak to neni problem protoze ti neklesne plyn tak aby se motor vypnul.

Ale v kombinaci (vibrace, PID, stable, stahnes plyn atd....) muze dojit k tomu ze se motor zastavi a to je spatne. Roztoceni motoru trva proste moc dlouho a nez to zabere tak je pozde

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 13:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2011
Příspěvky: 974
Bydliště: Trnava SK
Obrázky: 6
To ze sa motory vypinaju pri stiahnuti plynu nevidim nic spatne,resp po odisteni motory stoja..Vzdy som mal nejake problemy ci uz z vibraciami na zaciatku ked zacal kopter neskutocne oscilovat a behat po zemi po obyvacke,som nemal sancu motory vcas vypnut zaistenim motorov,dlho to trvalo,samozrejme zlamane vrtule a tak..
Teraz len stiahne plyn a hned stoja..Pride mi to aj troska nebezpecne,potrebujes to rychlo vypat a neda sa az za nejaku mozno sekundu sa vypnu zaistenim..Stiahnutim plynu s avypny snad do desatiny sekundy..
A niekedy sa s tym vypinanim motorov zvyknem aj trocha pohrat pri lete ,napr na rychly vzostup..:)
Celkom sranda..Pokial normalne lietam,tak sa mi to este nestalo nekontrolovane nechcene vypat motory..aj ked,daju sa velmi rychlo nahodit,copter sa mi zrovna,lietam v level mode..
Ano tiez sa priklanam k tomu reglu..Sam som mu navrhol,nech ich skusi vymenit medzi sebou,hlavne ten,co napaja dosku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 13:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2011
Příspěvky: 437
Bydliště: Prágl - střed vesmíru
Diky vsem za pomoc. Delam na tom. Dam tam externi bec na ostatni elektro a pak se uvidi. Moznat ten jeden bec je uz zjicenej moc velkym odberem.

_________________
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 13:44 
Mazák
Mazák

Registrován: 9.8.2006
Příspěvky: 3687
Obrázky: 0
no text entered...


Naposledy upravil s3030150 dne stř 23.04.2014 15:15, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 14:23 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Mam to nastavene tak ze se vrtule toci ale fakt hodne na volnobeh, kdyz se copter prevrati tak se nic nestalo ani kdyz se zastavili. Na zlomeni vrtule to rozhodne nestacilo. Ted to mam tak na hrane ze kdyz motory stoji tak to nestaci na jejich roztoceni. Ale jak jsou rozjete tak i pri stazeni plynu se furt toci. To me prijde jako optimum, vrtuli jsem zlomil jen jednou kdyz jsem to po 5ti metrech narval do betonoveho sloupu (mel jsem blbe vyvazeno a uchycenou desku a obcas ji ruplo v kouli a vzala haka jednim smerem)

Ale kazdemu jak vyhovuje :-D ale rozhodne je nekde v textech k Multiwii uvedeno ze kdyz vemes xcopteru do ruky a zamrskas s ni tak se nesmi motor zastavit.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 14:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2011
Příspěvky: 437
Bydliště: Prágl - střed vesmíru
Takže jsem všechny přívodní dráty přetahal. Vyhodil jsem tu rozdělovací/napájecí desku. Dal jsem externí bec pro napájení kamerky. No a výsledek stejný. Teď jsem to zkusil a nahrál video a vypadá skoro jasně na jeden bec nebo motor nebo přívod k motoru (dolnímu pravému motoru se nějak nechce).
Co říkáte?


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
-motory jsem repasoval, takže je možné někde nějaký vlásečkový drátek že je uvolněnej? Nebo ty přívodní drátky no, taky jsou úplně tenký. Nebo že by ten bec z reglu. :roll:

_________________
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 14:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 9.8.2006
Příspěvky: 3687
Obrázky: 0
no text entered...


Naposledy upravil s3030150 dne stř 23.04.2014 18:23, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 14:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 9.8.2006
Příspěvky: 3687
Obrázky: 0
no text entered...


Naposledy upravil s3030150 dne stř 23.04.2014 16:26, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 14:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2011
Příspěvky: 974
Bydliště: Trnava SK
Obrázky: 6
Ampere zle si ma pochopil. To viem ze motory nesmu zastavovat..V multiwii kodu mam napisane minthrotle 1300,takze maju po odjisteni a este uvolneni plynu od nuly celkom slusne otacky..
A to je rozdiel..Motory nabiehaju okamzite po odlepeni sa plynu od nuly..
Pride mi to bezpecnejsie ked ich potrebujem rychlo zastavit, jak hladat vypinac alebo zaistovat na doske,maju ani nie dobeh ale sa tocia pod plynom nejaku tu sekundu isto co bol jednoznacne velky problem,ked je nejaky maler na copeteru.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Crash opakovaně
PříspěvekNapsal: pát 01.02.2013 15:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2011
Příspěvky: 437
Bydliště: Prágl - střed vesmíru
s3030150 píše:
autolevel je tu zapnuty ?

ano
no bluetooth nemám, ale mám to připíchlý na usb a sundaný vrtule. ted se to zas chová jakoby normálně když zkouším tady je video:



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz