Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2013 13:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2974
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
No a já, protože nejsem chuj, používám na každé baterky správný konektor. Byl bych chuj kdybych na všechno nacpal XT 60. :lol: :lol: . Johny107, zkus si představit,( pokud to dokážeš) že existují i jné baterky než 3S 2200. A taky jiné konektory které můžou být stejně dobré ( a možná i lepší) i přesto, že je nepoužíváš Ty. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2013 13:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1029
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
Každý at si dá co chce :-D udělat si redukci mě nezabije a je to na 3min práce i se zapnutím pájky a horkovzdušky na bužírku :-D někdo taky rád škodovku jinej forda.. a ukecaval by jsi ho aby si koupil to co ty jen aby jsi si mohl pujčit rezervu? :-D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2013 13:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2974
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Přesně tak, každý ať si používá co chce. Já jenom poskytuji informace. BTW, dělat nějaké redukce na konektory od baterek IMHO není právě nejlepší nápad.Kvalitní spojení baterek a elektroniky je životně důležité. A každý konektor ( i ten nejlepší na světě) je problémové místo. Dávat tam další, který tam být nemusí, je hloupost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2013 13:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1029
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
to mas pravdu každy další spoj muže byt zdrojem poruchy... ja redukci delat nebudu nemám duvod a kdybych měl si ským pujcovat baterie tak si myslím že se domluvíme a sjednotíme i kdybych mu to měl přeházet já, letování mě baví už od 5let :-) a od te doby použivam pořád tu samou pájecí stanici Tesla ERS 50 :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2013 14:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.11.2011
Příspěvky: 325
Bydliště: Brno
tak XT60 není všespasitelnej konektor, ale pokud má model odběr pod 60A trvale, tak poslouží dobře. Osobně používám kulaté konektory 6mm + redukce na ten či onen model. Celkem se mi to osvědčilo. 6mm kulatej konektor se slabým článkem jen tak nestane.
Redukce používám taky proto, že většina kamarádů má na RC autech Tamiye a nechtěj se jich vzdát.

_________________
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2013 20:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2011
Příspěvky: 974
Bydliště: Trnava SK
Obrázky: 6
Ja pouzivam 1300, 2200 a na vsetkych su xt60 a nie som chuj aby som ich z kazdej baterky co objednam odcvakaval, mam este 5000,no tam mam redukciu,kedze ju nejak casto nepouzivam.Ked budem lietat s gopro tak ju budem viac vyuzivat tak prepajkujem uz aj kvoli spolahlivosti a uspore hmotnosti.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: ned 31.03.2013 23:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 18.11.2011
Příspěvky: 325
Bydliště: Brno
Obávám se, že 5Ah baterka bude mít tak tlustej kabel, že ho na XT nepřipájíš, respektive připájíš, ale bude ti půlka fousů trčet mimo. To je na prd. To už je lepší ta redukce s 3cm kabely mezi konektory, jako to mám já.
Obrázek

_________________
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: pon 01.04.2013 8:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1029
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
tak 10AWG tam ještě dostaneš... je to piplačka ale jde to... nasadím první smrštovací bužírky, nechám kabel i s izolací dvakrát ho otočím do konektoru (až pak oříznu) a vetšinou všechny vlásky jsou uvnitř, zaletuji a zaizoluji a jdu na druhý pól. Druhý pól si musis prvni kablik dvaktar-trikrat otočit predem pak nasadit na konektor o otocit ty dve-tři otáčky zpet at nemas kablik překroucený zase ořiznout izolaci (ale at si ho zase nevytáhneš) zaletuješ a zaizoluješ je to. Hlavně dobře proletovat a podle toho i poznáž zda máš origo tgy konektory nebo číny no a ty čínské se ti roztaví :-D

http://ananasio.rajce.idnes.cz/Quad_V2# ... 820471.jpg


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: pon 01.04.2013 10:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.12.2010
Příspěvky: 2399
Bydliště: Hradec Králové (nedaleko)
Obrázky: 16
Nebo na také poleno kabely dáš prostě XT90 a tam se to vejde lepčí ;)

_________________
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: pon 01.04.2013 10:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1029
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
no nebo :-D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: úte 02.04.2013 8:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2974
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Já když pájím konektory, tak napřed konce kabelů pořádně pocínuji a až pak je strčím do konektoru a zapájím. Má to tu výhodu, že se pocínované konce dají snadno upravit tak, aby na sebe vše sedělo. A taky jsem si jist, že je to pořádně zapájeno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zkrat, rana a nefunkcni copter
PříspěvekNapsal: úte 02.04.2013 12:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1029
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
No ja si dobre nakalafunuji a cin si to vtahne samo po prohrati..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz