Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1171 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: stř 06.12.2017 20:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2016
Příspěvky: 15
v seznamu neni, ale parametrově vidím lidi s horšíma zařízeníma a problémy nemají :?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: stř 06.12.2017 21:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2010
Příspěvky: 930
Bydliště: SK
Jednoducha odpoved: pozicaj si na par minut neajky fon ci tablet a skusis. Nieje 2gb ram ako 2gb ram.

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: stř 06.12.2017 21:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2016
Příspěvky: 15
zkusím, nicméně mi stejně neni jasný čim by ta aplikace měla tak zatěžovat telefon. Pakliže je telefon schopný přehrávání videí v HD kvalitě. Protože jestli jsem to dobře pochopil, apka slouží jako terminál, "práci" vykonává vysílačka (když je schopný s ní mavic lítat i bez telefonu). A jak jsem psal nejen já, s litchi je kvalita obrazu téměř v pořádku (jen sem tam zazrní). Krom toho tu někdo zmiňoval, že před upgradem dji go (nevím z jaké verze na jakou) mu to začalo dělat, předtím v pohodě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: stř 06.12.2017 22:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.5.2017
Příspěvky: 24
chci se chlapi zeptat, máte někdo k Mavicu zakoupený DJI care refresh?
Už jste něco řešili?
Když se Care refresh využije, není to zcela zdarma, ale je s tím spojený nějaký poplatek "za službu". Ten není nikde specifikovaný a zřejmě se bude lišit podle výše ceny plnění.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: stř 06.12.2017 22:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.5.2017
Příspěvky: 24
tak ten poplatek jsem už objevil. 99EUR při první výměně a 139EUR při druhé

hmmm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: čtv 07.12.2017 5:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2010
Příspěvky: 930
Bydliště: SK
Care mam ale na Sparka a aj napriek jednemu odpojeniu od ovladaca a naslednej havarii ho nebolo treba pouzit poslali novy kus nakolko to nebolo mojou chybou. Pozor nedostavas novy kus ale plne funkcny kus, repas.

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: čtv 07.12.2017 7:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.5.2017
Příspěvky: 24
jsem si to myslel, že dají repas.

nevím, jestli je to vůbec výhodné. Ve smlouvě je spousta omezení a platí to jen 1 rok.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: čtv 07.12.2017 11:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2016
Příspěvky: 15
vrátím se k mému problému se zrněním, kostičkováním a zamrzáním obrazu v telefonu. Dneska jsem proved dva pokusy. Lítal jsem jen doma v místnosti, defakto jen se vznášel na místě a točíl se dokola a hrál si s nastavováním datového toku (regular, HD a smooth) a s nastavením šířky pásma (10/20 Mhz) a posouval podle zelenýho grafu. Zjistil jsem, že roli tu hraje vše (byť úroveň signálu byla furt na max - všechny čárky). Nejlepším se ukázalo přepnutí na datový tok HD (mezi 4-6 Mb/s) a šíři pásma na 10 Mhz). Docílil jsem toho, že obraz vůbec nekostičkoval. Z toho usuzuju, že problém neni ani tak v rychosti telefonu, ale možná v zapráskání našeho éteru mikrovlnným bordelem. Druhý pokus nicméně spočíval v tom, že jsem si pučil tablet Lenovo A10-70 s podobnými parametry jako má ten telefon (1,7 procesor, 2GB RAM, 16GB paměť). Tablet taky nekostičkoval ani když jsem nechal datový tok a šířku pásma na automat. Odpoledne vezmu vše ven a vyzkouším na větší vzdálenost než je muj byt :-) .
Dále bych se chtěl zeptat, zda někdo tuší, jestli u dji go4 režim tracking (sledování podle optiky) zpracovává aplikace, nebo vysílačka, nebo mavic sám. Mám na mysli, které ze zařízení má ve výpočtech největší práci. U litchi jsem totiž dospěl k závěru (na základě čtení fór a sledování videí), že vše počítá litchi, respektive telefon. Je tomu tak i u dji go ?

EDITa:
Tak jsem byl odpoledne lítat a defakto se potvrdilo to, co jsem zjistil ráno. Tzn. je třeba si pohrát s nastavením a v případě, že obraz začne kostičkovat, tak hned posunout pásmo o kousek vedle. Kostičky se objeví jen při prudkých pohybech (většinou rotace do strany). Nicméně už se dalo podle toho i lítat a natáčet video. Bohužel kvůli větru jsem si nedovolil větší vzdálenost, než nějakých 150m od sebe. Vyzkoušel jsem i ten tablet a tam se stejným nastavením neproběhla ani jedna kostička. Obraz jak brus při všech pohybech. Ale zase se tam vyskytnul problém s tím, že se odpojovalo usbčko. Respektive aplikace se odpojila od ovládání a na displeji vyskakovala hláška o tom že se spouští ladění usb. Stačilo odkliknout a dji go zase naběhlo. Ale je to nepříjemný a vždycky ve mě hrklo, protože jsem nevěděl co mavic udělá. Nicméně nedělal nic, normálně letěl a dal se ovládat. Ale lítal jsem v jen v gps režimu.
Takže jaký je verdikt ? Asi opravdu záleží na telefonu, ale nepříjde mi, že je to rychlostí procesoru nebo pamětí, ale něčim jiným co souvisí vyhodnocováním bezdrátovýho signálu. Když tak napište, komu taky kostičkuje obraz, jestli se vám to zlepší po tom co upravíte hodnoty mikrovln.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: pát 08.12.2017 12:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2016
Příspěvky: 15
jinak co pročítám jiná fóra, tak problémy s obrazem v telefonu napadají lidi s nejnovějším FW a dji go. Lidi píšou, že se starší verzí FW a dji go neměli problém a po upgradu jim obraz zamrzá viz. např. tady https://forum.dji.com/thread-120821-2-1.html
Tak nějak mi přijde, že novinky jsou většinou k horšímu... :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: pát 08.12.2017 12:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2010
Příspěvky: 930
Bydliště: SK
Pouzivam s8+ a v minulosti s7edge a note5 vzdy mam aktualnu fw a verziu appky a zatial bez problemov. Je to mozno aj o nastaveni, kabli, pozostatkoch-poriadku v systeme mobilu ... a to mam 3 rozne koptery

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: pát 08.12.2017 14:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2016
Příspěvky: 15
no třeba ohledně těch samsungů je hodně témat na cizích fórech (apka padá, obraz mrzne). Takže je to kus od kusu evidentně. Jak jsem psal, kupoval jsem na mavica nový a čistý telefon, odinstaloval jsem z něj i tovární aplikace, které odinstalovat šly. Měl by být čistý jak batole. A přesto nefachal (vyzkoušeny 3 kablíky) až do chvíle než jsem si pohrál s nastavením těch mikrovln. Ale šve mě, že s tim musím hýbat i za letu. A samozřejmě mě štve, že dle přízpěvků v těch různých diskuzích to předtím nikomu nedělalo a děje se tak až po upgradu na nový FW a dji go. Lidi tam zmiňují i kratší dosah (dolet) po tom upgradu. Přijde mi jako by dji ořezalo šířku pásma nebo vysílací výkon (možná na nátlak některého z úřadů). Já dolet nezkoušel a upřímně ani nebudu, protože nestojím o to o mavica přijít (včera jsem ho ztratil z očí ve vzdálenosti kolem 150m protože bylo hodně jasno a diody už nešly vidět a poněkud mě to znervóznilo... naštěstí obraz na displeji běžel, tak se dalo zorientovat podle něj). Ale potřebuju pro moje potřeby funkční online přenos obrazu aspoň na těch 150-200m.
Jinak dneska jsem zkusil nainstalovat cracklou dji go 4.1.3. v25 která by měla přepsat natrvalo FCC zónu. Lítat s ní ale nejde, éro je nestabilní a sune se do strany, na reakce vysílačky reaguje nevyzpytatelně. Ale o tom to není, v návodu uváděli, že po nahrání FCC zóny se má apka zase odinstalovat a nainstalovat nazpátek aktuální verze, která se pak akorát bude ptát jestli jsem si jistý, že nechci přehodit zóny. Nicméně mě se neptá, tak nevim, jestli vůbec ta změna na FCC proběhla. Zkoušel to někdo z vás ? Od FCC nastavení jsem si sliboval právě větší výkon při přenosu videa.

EDITa: tady jeden smutný příběh se samsungem a novým FW a dji go https://imgur.com/gallery/H1JQV


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: sob 09.12.2017 12:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 17.4.2016
Příspěvky: 60
Já už používám jen litchi a bez problému.vzdy před letem vyčistím telefon a dám režim letadlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: sob 09.12.2017 13:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 31.7.2016
Příspěvky: 202
Bydliště: Brno-venkov, Jih.
Tak ten příběh nám nehrozí, my mezi budovami přece nelétáme.
Střídám founy jako ponožky a nejlepší zkušenosti s dji a telefonem byl Huawei, přesněji mate 7. Od té doby už Huawei nebyl a začali problémy. Byl i iphone 6s. Kdo tvrdí že iphone nelaguje, nebo že se ve spojení s dji go neseká tak lže. Samsung s7 edge a samsung s7. Občas problém, ale mám samsunga pro jiné přednosti než má třeba huawei nebo něco jiného. I když s Huawei fungoval Litchi a dji go na jednom telefonu naráz. Jen jsem přepínal mezi okny. Znám člověka co má Lenovo ( nevím přesně typ) a taky mu fungují oba programy naráz bez problému. Dji prodává svůj displej pro lety, drahý, má to obrovský jas a asi to bude fungovat na stopro. U telefonů je to vždy o kompromisu. Přece jen mají primárně jiný účel.

_________________
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic
PříspěvekNapsal: sob 09.12.2017 16:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2016
Příspěvky: 15
dneska jsem nainstaloval patchnutou verzi 4.1.14 viz. https://www.facebook.com/pg/djidrone.sk ... e_internal . Krom toho že je přeložená do slovenštiny, tak má mít pár dalších předností. Zatim jsem vyzkoušel jen v místnosti a obraz ani jednou nezamrznul, nekostičkoval. Mavic se choval celkem korektně (nikam moc neutíkal). Ale stalo se mi, že když se přiblížil bokem ke zdi, ovládání nereagovalo na boční povel (řval protinárazový alarm detekující stěnu cca metr a půl před ním). Jediné co šlo buť stáhnout plyn a přistát, nebo se otočit a pokračovat od zdi čelem napřed. Do boku ani prd... Bohužel u nás fučí 10m/s s nárazy kolem 15m/s, tak jsem se neodvážil jít testovat ven. Uvidíme zítra.
Jinak litchi mě funguje bez zamrzání obrazu, ale nemám důvěru k režimu sledování, který budu primárně potřebovat. Pochopil jsem, že u litchi se o výpočet stará telefon a doporučují mít něco s megavýkonem. Nechci utratit dalších 20tis za "obrazovku" kterou k ničemu jinému nepoužiju.
Jinak nevím o tom, že DJI prodávají vlastní displej (teda krom těch brejlí).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.12.2017 12:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.12.2017
Příspěvky: 3
Dobrý den, mám 3 dny drona DJI mavic pro, ale na videích je nějaký odlesk. Několikrát jsem čistil objektiv i ten kulatý kryt, ale stále to tam je, myslíte, že je to na reklamaci?

viz. odkaz mažu, není potřeba řešit co smím nebo nesmím natáčet, zákony znám. Otázka zněla jinak, ale jinak díky za pomoc, nastudoval jsem i videa z youtube, kde o tom taky mluví :)

Děkuji.


Naposledy upravil ivkocz dne pon 11.12.2017 17:15, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1171 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz