Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 991 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 67  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 17:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.7.2013
Příspěvky: 329
Bydliště: Letná
jj objevil jsem to na solo stránkách.
Dneska jsem letěl jen asi 980m daleko po pláži, (antény od Tonyho na půlce signálu) pak tam byla nějaká elektrárna, tak jsem se vrátil. Rychlost větru 25km/h a dle Hoveru let nedoporučen (do kolika km/h létáte? - vím že se to s výškou mění, ale na zemi to orientačně měřím). Obával jsem se hlavně poryvů a když už jsem ho neviděl, tak jsem to radši otočil. Po pravdě -nevím co na těch vzdálenostech mají. Bohatě mi stačí létat do 300 metrů.

To sledování objektu je fajn, i vyhýbání překážkám, ale pro mě je nejdůležitější vzlétnout kde potřebuji - třeba jen do 5metrů (zlatá P1). Jsem teď na hraně "bezpečné" vzdálenosti od malého letiště u řeky v záplavové oblasti kde nikdo není. S Péčkem bych si nezalétal. Pak je fajn si lety ukládat u Sola a mít možnost opakovaného natáčení stejných záběrů. (uděláme zkoušku, jo to je dobrý a teď leť stejně), To teď trénuju, až se vrátím -můžeme zalétat s P4 (už ji doufám bude někdo mít) a Solem,
Příloha:
ImageUploadedByTapatalk1457003044.860699.jpg
ImageUploadedByTapatalk1457003044.860699.jpg
[ 64.57 KiB | Zobrazeno 5400 krát ]


Při dnešním letu by se se mnou mohli majitelé Péček jen vyfotit :-)


Naposledy upravil Dag2B3 dne čtv 03.03.2016 13:04, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 22:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
To už neuvidíme žiadne crash video s Phantomom 4? :) Žiadne pády, polamané vrtule... ? Tak si to tie senzory ustriehnu? Je to paráda no.. Už sa teším na recenzie užívateľov Phantomov 4.. Ideálny stroj pre začiatočníkov, ktorí nepolamú vrtule pri prvom štarte a nezničia gimbal pri druhom štarte... :D

DJI posunulo látku vyššie, len už aby sa nejaká konkurencia chytila toho nech je z čoho vyberať...

A tie limity výšky 500m ? Mám nastavené 400m kedy som raz tak vysoko vyletel nemysliac prípadných následkov.. 200-250m stačí až až..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 22:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1029
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
Ja myslím že crash s tím půjde způsobit taky jednoduše. Zas tak blbuvzdorne to nebude :-D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 22:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.8.2014
Příspěvky: 946
Obrázky: 0
ananas píše:
Ja myslím že crash s tím půjde způsobit taky jednoduše. Zas tak blbuvzdorne to nebude :-D


Tiež si myslím :D Ale zrejme podstatne menej pádov, nárazov a samorného poškodenia stroja bude... Uvidíme no na recenzie ľudí ale vyzerá to sľubne. Zase zjednodušili istým spôsobom riadenie stroja..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: stř 02.03.2016 23:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2011
Příspěvky: 719
Bydliště: okr. Prievidza
Obrázky: 33
Moja P2 toho nalietala až až , vidieť to na videách, nechávam si ju v zálohe .

Xtreme.sk už má v ponuke P4 takže pôjdem do toho , tablet mám - Google Nexus ll už len ten stroj.
Počkám si na Peťa - Gardena ako to otestuje :D ...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: čtv 03.03.2016 10:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7363
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
gardenroute píše:
jsem koukal, dost dobré, jak daleko to bylo ?
Jinak tvé pokusy s LiON sleduji ve tvém vlákně, to je hodně zajímavé...


No ..ve světle posledního vývoje (P4),je to trapná vzdálenost. Celkově něco ke 12 km.
Ale to se výrazně zlepší. Xj 470 která nahradí brzo QAV je o 400g letovky lehčí. A to bude hodně znát.
Navíc Li-ion co mám jsou Power-Ion 2100mAh v řazení 3P. Skutečně využitelná kapacita 5600mAh.
Mám zamířeno na Q30 Samsungy 3000mAh. Tam je využitelná kapacita při uvažovaném menším proudu u xj 4700 okolo 8100mAh při 3P řazení.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pát 04.03.2016 8:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2014
Příspěvky: 517
do P4 půjdu. jen se velmi obávám lagu obrazu na který nejsem u analogu zvyklý. Vím že se dá lag trochu zmenšit při HDMI propojení ale bez spotera potřebuji lítat s tabletem ne s brýlemi
Jaké konkrétní tablety se vám osvědčily na P3? - Je u různých tabletů různý lag videa?

_________________
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pát 04.03.2016 9:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Tome, na webu DJI jsou doporučené. Jinak výborné řešení je výkonný nVidia Shield, který jsem doporučoval již řadě lidi, všichni byli velmi spokojeni, co si vzpomínám např. "graup15"... Vždy počítej, že musíš sečíst vlastní LB lag a zpoždění dané zpracováním ve smartphone/tabletu. U rychlého létání to již může být drobný problém.

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pát 04.03.2016 13:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2014
Příspěvky: 517
A je rozdíl v lagu mezi Apple aplikací a androidem?

ev jaký 10" tablet na P4 (P3) se osvědčil (jsme nějaký vetchozraký tak to potřebuji veliké...)

_________________
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pát 04.03.2016 23:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Přestože nejsem příliš veliký příznivce "iCokoliv", jsou kompatibilní a firmou DJI doporučené iPady výborně hodnocené jako tablety vhodné pro DJI GO aplikaci...
Jinak jak jsem již napsal, u Android OS je nVidia Shield celkem jasná volba, je to ale "8palec"...

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: sob 05.03.2016 20:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.11.2013
Příspěvky: 379
Obrázky: 12
Nevíte někdo, zda už má ovladač pro P4 integrovaný z výroby HDMI výstup?

Díky Z.

_________________
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: sob 05.03.2016 21:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Také už jsem o tom spekuloval, ve specifikacích to uvedene není, a kontroler vypada totozny s P3... :(

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 9:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.11.2013
Příspěvky: 379
Obrázky: 12
Tím pádem přichází v úvahu i stejný upgrade pomocí HDMI modulu, který už je u P3, ne? Osobně nevím, proč už to nemohli integrovat rovnou...

Jinak zdravím, Petře :-)


Z.

_________________
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 11:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Jojo Zdenku..

A proč ? Osobně si myslím proto, že DJI oficiálně létání s videobrýlemi nepropaguje (celkem z jasných důvodů), byť jejich vlastní piloti s nimi létají :D Oni oficiálně tvrdí, že HDMI na LB je pro připojení monitoru.

Řada Phantom je určena pro jednoho pilota/kameramana, tak preferují připojení smartphone/tablet, monitor by byl zbytečný. U Inspire je situace jiná, tam HDMI konektor na kontroleru je již z výroby, a primárně slouží k připojení monitoru, neboť Inspire je fokusován pro létání s 2člennou "posádkou", tj. pilot a kameraman.
Takto to asi marketingově vysvětlují :wink: Žádné videobrýle, o nich DJI nerada mluví...

A proto, že Phantom komunita létá i na plné FPV (s brýlemi), vyhověli obrovské kritice, a chybějící HDMI modul pro LightBridge P3 (P4) dali k dispozici aspoň jako dodatečné přísl. za 100 EUR (!). Navíc některé poslední varianty P3 LB nemají, tak by tam byl HDMI zbytečný - kontroler maji myslim stejny.

Vypadá to dost krkolomně, ale celkem logicky... Všude se šetří, byť si myslím, že dát navíc pár éček za modul HDMI v LB u Phantoma by jistě nikoho neporazilo, ta 100 EUR cena za aftermarket HDMI doplněk je jistě šílená a celkem nevysvětlitelná... :!:

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Phantom 4
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 21:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2014
Příspěvky: 517
Zoolx píše:
Nevíte někdo, zda už má ovladač pro P4 integrovaný z výroby HDMI výstup?

Díky Z.

Nema :|

_________________
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 991 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 67  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz