Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 296 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: čtv 29.12.2016 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 526
Bydliště: Brno
Ja to tisknu po jednom a navíc v repetier serveru z gcode vygenerovanem z CURA. To celkem, zvládá. Jen mě stvou ty kraje.

Odesláno z mého SM-G925F pomocí Tapatalk


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: sob 31.12.2016 14:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.11.2012
Příspěvky: 74
Bydliště: Klatovy
Ahoj vsem, jsem mezi tiskařema úplně nový a tak bych na Vás zkušený měl dotaz ohledně tisku na nové tiskárně Průša i3 mk2. Zakoupil jsem data na model P47 a nastavil tiskárnu jak je v návodu. Mám verzi slic3r a nedaří se mi tisknout jeden dil samostatně v klidu,aniž by byla část bez chybějícího materiálu nebo se dotiskla celá. Jinak jiné věci s origo nastavením tiskne dobře. Jaké máte teploty a rychlosti tisku? Materiál je od prusi PLA. Díky Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: sob 31.12.2016 17:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 948
Taky zrovna v tento okamžik tisknu na průšovi mk2 (tiskárna měsíc v provozu) P-47. Koupil jsem tu standartní verzi P-47, kde jsou už hotové gcode. Jen to nakopíruju na SD kartu a tisknu. Jede to samo na 100% rychlost, tryska 230, bed 55, ventilátor vypnutý.

Nedávno tu proběhla zmínka o této verzi P-47slicr, autor nabídnul majiteli těchto dat výměnu za standart verzi, tak ho příp. můžeš kontaktovat pokud nic nepomůže.

A ten Spitfire co je celý zdarma v nových ovladačích Průša v gcode se tiskne dobře? Zkus vytisknout kousek Spitfira...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: sob 31.12.2016 17:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3293
Hele on je ten P47 ve verzi slic3r "takovej divnej"... Já se s tím docela pral a taky jsem měl různé divnosti, jak při prvních pokusech na Rebelu, tak i na současné i3. Popravdě jsem to nakonec nedořešil, do chodu jsem uvedl jiné tištěné modely, k P47 jsem se vrátil až teď nedávno a zatím ještě nemám hotovo.
Každopádně ale ta slic3r verze P47 dost ze všech modelů od stepacz vybočuje a problémy s ní neberu za zcela reprodukovatelné a vhodné pro posouzení tiskárny atd.
Vím že tahle rada nepotěší, ale já bych se na tvém místě pořídil něco jiného a k P47 se vrátil až následně. Nebo si stáhni z thingiverse vzorový kus nějakého modelu (ME109, Spitfire, Mustang) pro slicery jako je Cura a zkus to, zda se bude výsledek lišit. Plus případně ta rada o hotových gcodech pro Spitfire v demomodelech Prusa...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: ned 01.01.2017 12:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2016
Příspěvky: 24
..........


Naposledy upravil tratonah dne pon 02.01.2017 19:03, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: ned 01.01.2017 13:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 526
Bydliště: Brno
Tak jsem byl zaletnout EDGE. Nemám absolutně žádnou zkušenost s akrobatem, tak jsem nechal plne vychylky a použil malou slowflyerovou vrtuli. Velmi pomalý rozjezd, vzlet a metr nad zemí jsem začal vlnit a praskl sebou na asfalt. :-D zamrzí to. Podvozek mrtvej, ostruha mrtva, čumák zespoda mrtvej, vrtule mrtvá. :-/ ja vim, má blbost, ale myslel jsem, ze vydrží trochu víc.

Odesláno z mého SM-G925F pomocí Tapatalk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: ned 01.01.2017 14:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2113
Bydliště: Lounsko
Bojkas píše:
Tak jsem byl zaletnout EDGE. Nemám absolutně žádnou zkušenost s akrobatem, tak jsem nechal plne vychylky a použil malou slowflyerovou vrtuli. Velmi pomalý rozjezd, vzlet a metr nad zemí jsem začal vlnit a praskl sebou na asfalt. :-D zamrzí to. Podvozek mrtvej, ostruha mrtva, čumák zespoda mrtvej, vrtule mrtvá. :-/ ja vim, má blbost, ale myslel jsem, ze vydrží trochu víc.

Odesláno z mého SM-G925F pomocí Tapatalk

Až to všechno opravíš, tak to prubni na simulátoru a až půjdeš na druhý let, tak dej opravdu malé výchylky a vyměň vrtuli.

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: ned 01.01.2017 14:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 526
Bydliště: Brno
Simulátor bohužel nemam, ale kdysi jsem to na něm zkoušel i s akrobatem.
Bude stačit takováto vychylka? 030 na turnigy 9x viz soubor. Předtím to šlo až úplně nahoru. Křidélka taky?
Příloha:
20170101_133541.jpg
20170101_133541.jpg [ 53.8 KiB | Zobrazeno 248 krát ]


Odesláno z mého SM-G925F pomocí Tapatalk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: ned 01.01.2017 14:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2113
Bydliště: Lounsko
Na výchylky ti asi nejlépe odpoví ti co s ním už létají. A v manuálu to není?
Já bych si dal na začátek na křidélka 10mm a diferenciaci 30%?
Ny výškovku 10 až 12mm nahoru a dolů kolem 8mm?
Směrovku 40 až 50%. Fakt nevím jen hádám a píši to s čím bych asi začínal já. Každopádně na začátek malé výchylky.

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: ned 01.01.2017 15:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 526
Bydliště: Brno
Tak jsem to nakonec našel ve videonavodu. :-) tak snad se mi podaří znovu odstartovat v týdnu.

Odesláno z mého SM-G925F pomocí Tapatalk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: ned 01.01.2017 15:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2113
Bydliště: Lounsko
A co tedy uvádí video návod?

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: ned 01.01.2017 15:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 526
Bydliště: Brno
Křídelko 14/14mm, exp 50%
Vyskovka 6/6mm, exp 50%
Smerovka +/- 12mm

Odesláno z mého SM-G925F pomocí Tapatalk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: ned 01.01.2017 19:03 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.11.2009
Příspěvky: 309
Bydliště: Brno
to mě taky mrzí, pro začátek můžeš dát výchylky poloviční a hlavně těžiště klidně až 10mm před značky, ale to záleží jak moc to chceš klidné/stabilní cca takto je to uvedeno iv pdf návodu... dle nastavení těžiště a výchylek to dokáže být dosti rozdílné letadlo (není to EPP)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: ned 01.01.2017 19:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 526
Bydliště: Brno
Určitě chci ze začátku klidné a stabilní letadlo, ať to dostanu do ruky, tak zvětšim vychylky. Už mám vytisknuty a nalepeny nový čumák a ted tisknu nový podvozek. Takže ještě dnes to bude v pohodě. ;-) opravdu to není EPP a nechci vědět, co by bylo pro havárii z větší výšky. Každopádně se to modeluje samo, tak to není takový problém. :-)

Každopádně, už aby tady bylo dalsi letadlo z prvního kvartálu. :-)

Odesláno z mého SM-G925F pomocí Tapatalk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk modelů letadel
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2017 1:02 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.8.2010
Příspěvky: 22
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 2
Novoroční polétání a první v podstatě úspěšný let s Edge.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Oproti návodu jsem vytiskl podvozek s 5 perimetry, protože první dva pokusy skončily jeho zlomením, uštíplou vrtulí a prasklým čumákem. Motor z ECO setupu je hodně líný a s 11x5,5 jsem musel mít skoro furt plnej aby to vůbec letělo. Na videu je RAY 3536/1250KV a 40A ESC. Ten už tahá slušně. Bohužel jsem měl nějakou špatnou vrtuli a raději jsem hned sednul.

Zálet se slabším motorem zde:


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Zkoušel ho už někdo na travnatém letišti, nebo je to bez šance? Asfaltová plocha je trochu z ruky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 296 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz