Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 955 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: sob 13.02.2021 11:57 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 4203
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
dracekvo píše:
Ahoj,

potřeboval bych radu.
Jak vytisknout objekt, v kterém se díra, která na chvíli přejde na menší průměr a pak se opět zvětší?

Pro názornost přikládám řez. Jedná se o táhlo k servu a dovnitř chci zapustit šroubek.


Z obrázku není jasné, kde bude šroubek a kde tisícihran.
Není to táhlo, ale buď páka na servo, nebo přepákování na nějaké hřídeli.
S ohledem na síly páky, musí být páka plochou na bedu - tam není co řešit. Pokud bude na bedu začínat i tisícihran, není problém.
Tam kde skončíš tisícihranem, budeš pokračovat válečkem o vnitřním průměru tisícihranu a po 2 mm výšky to rozšíříš na průměr hlavičky šroubu.

Pokud to bude obráceně, vytiskneš válec s tisícihranem zvlášť a páku taky zvlášť s otvorem pro vlepení válce s tisícihranem.
Tisknout musíš max. tryskou 0,2 mm a velmi pomalu. Vnitřní průměry odzkoušet na vzorcích, aby to bylo těsné na hřídeli serva.

Pokud to není páka serva ale páka mimo servo a není tam tisícihran, pak to tiskni tak, aby náběh na rozšíření válce byl pod 45 °. Ono se to o to zarazí i tak. Lze to případně doobrobit frézkou, nebo nahřátou hřídelkou a podobně.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 14.02.2021 21:40 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 10160
Bydliště: Praha Hloubětín ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Celeron píše:
Zkoušels tisknout kolo s 25 zubů Hitec "tisícihranem"? Jde to vůbec a jakou tryskou? Nejmenší trysku mám 0,2 mm a ty zuby tisícihranu jsou možná menší než tryska. Navíc se mi 0,2 mm dost často zacpávala.

Přiznávám, že nevím, co má Lubosh v tancích za x-hran, ale na servo jdou nasadit. Tisk jsem 0,4mm. Určitě bych to ale nedával na nějakou spolehlivou páku. Třeba na plachetnici, kde potřebuji delší páku, tak tisknu prodloužení, jak doporučuje blesk a montuji ho POD páku, blíž k ložisku.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 14.02.2021 22:10 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 4203
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Celeron píše:
Zkoušels tisknout kolo s 25 zubů Hitec "tisícihranem"? Jde to vůbec a jakou tryskou? Nejmenší trysku mám 0,2 mm a ty zuby tisícihranu jsou možná menší než tryska. Navíc se mi 0,2 mm dost často zacpávala.


Ano , 0,2 to jde. Na to aby to docela dobře drželo, to nemusí být dokonalé, ale hlavně dost těsné. Pak spíš rozerveš páku, než abys to strhnul.

Ony ty síly zas nejsou tak velké u běžných serv. A u 30 kg stejně jde duralová páka.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: pon 15.02.2021 10:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9322
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
No stejně, bojím, bojím. Viděl jsem protočenou origo Hitec páku na 8kg MG servu se starým jemnějším tisícihranem. Bylo to na směrovce bez řízení kola a havárka před tím žádná nebyla. Ale taky jsem měl osobně origo Hitec páku, co samovolně praskla v tisícihranu od kraje po středový otvor pro šroubek. U ní si ale nejsem jistej, jestli nebyla nakřápnutá z dřívějška. Ta první byla naštěstí bez havárky a na tu druhou jsem přišel ještě na zemi.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: pon 15.02.2021 11:03 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 4203
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
tak to já viděl hodně urvanejch pák po havárii, ale žádnou protočenou.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 21.03.2021 10:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9322
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Vážení, potřebuju z Thingiverse vytisknout nabíjecí držák na dva AA Eneloopy za sebou, Flexbatter2xAA. Když do strčím do Repetier Host a sjedu Slic3R, tak je ten spodní pružnej element domršenej hodně ho chybí hlavně v levý části. Zkoušel jsem opravu v Netfabu a po něm je to ještě horší, element celej zmizí. Od tohodle autora jsem už pár držáků baterek tisknul a tenhle problém nebyl. Nemohl by jste prosím někdo v Repetieru projet Slic3R a kouknout co z toho vypadlo? Nevím, co je blbě, jestli data a neboje nějaká krpa v nastavení Slic3R. V nejhorším si to vymodeluju sám...
Odpovědi jako změň tiskárnu, nepoužívej Repetier a Slic3R mě nepomůžou.
Děkuji.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 21.03.2021 11:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 11295
Bydliště: Břeclav, CZ
Příloha:
Poznámka: flexbatter2xAA_0.2mm_PLA_MK3S_1h25m
flexbatter2xAA_0.2mm_PLA_MK3S_1h25m.gcode.zip [368.58 KiB]
27 krát
Celeron píše:
Vážení, potřebuju z Thingiverse vytisknout nabíjecí držák na dva AA Eneloopy za sebou, Flexbatter2xAA. Když do strčím do Repetier Host a sjedu Slic3R, tak je ten spodní pružnej element domršenej hodně ho chybí hlavně v levý části. Zkoušel jsem opravu v Netfabu a po něm je to ještě horší, element celej zmizí. Od tohodle autora jsem už pár držáků baterek tisknul a tenhle problém nebyl. Nemohl by jste prosím někdo v Repetieru projet Slic3R a kouknout co z toho vypadlo? Nevím, co je blbě, jestli data a neboje nějaká krpa v nastavení Slic3R. V nejhorším si to vymodeluju sám...
Odpovědi jako změň tiskárnu, nepoužívej Repetier a Slic3R mě nepomůžou.
Děkuji.


No, nevím. Hodil jsem to do Prusa sliceru a vše OK.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 21.03.2021 11:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9322
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
A prohlídnul jsi to pořádně po vrstvách? Při bžným pohledu zezhora to moc vidět není. Blbne to hlavně po začátku v levý straně toho pérovacího elementu. Divný je, že když to natáhnu do Netfabu a exportuju bez úprav, tak to péro zmizí skoro celý.
edit: Jo vidím na Tvým STL, že ti to proleze ok. Nemohl bys to prosím zkusit na trysku 0,4. Rád bych zkusil co z Průši leze na svým Rebelovi. Díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 21.03.2021 12:06 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2007
Příspěvky: 3163
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
Stáhni si čistej PrusaSlicer V2.3. v tom ti to pojede a vykašli se na tu zastaralou verzi co je v Repetieru.
https://www.prusa3d.cz/prusaslicer/

Nevím v jakým NetFabu jsi to dělal ale mě to přechroupnul bez chyb nic nezmiznulo. viz příloha


Přílohy:
flexbatter2xAA_fixed.stl [239.44 KiB]
25 krát
1.png
1.png
[ 266.9 KiB | Zobrazeno 2103 krát ]


_________________
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 21.03.2021 12:21 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 11295
Bydliště: Břeclav, CZ
Celeron píše:
A prohlídnul jsi to pořádně po vrstvách? Při bžným pohledu zezhora to moc vidět není. Blbne to hlavně po začátku v levý straně toho pérovacího elementu. Divný je, že když to natáhnu do Netfabu a exportuju bez úprav, tak to péro zmizí skoro celý.
edit: Jo vidím na Tvým STL, že ti to proleze ok. Nemohl bys to prosím zkusit na trysku 0,4. Rád bych zkusil co z Průši leze na svým Rebelovi. Díky.


Je pro trysku 0,4.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 21.03.2021 12:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9322
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
kroxigor píše:
Stáhni si čistej PrusaSlicer V2.3. v tom ti to pojede a vykašli se na tu zastaralou verzi co je v Repetieru.
Nevím v jakým NetFabu jsi to dělal ale mě to přechroupnul bez chyb nic nezmiznulo.

Dík za odkaz, to zas bude nacpat do něj všechny mý odladěný nastavení. Já ty novinky kolem 3D tisku zas tak moc nesleduju, na ty strojařský věci, co dělám, mi starý Slic3R stačil.
Nazaplacenej Netfab 2017, tedy po měsíci okrouhanej na úroveň basic. Nic novějšíha ani lepšího nejspíš není.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 21.03.2021 12:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9322
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
zdzd píše:
Je pro trysku 0,4.

Díky, myslel jsem, že 0,2 ve jméně je tryska.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 21.03.2021 13:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 11295
Bydliště: Břeclav, CZ
Celeron píše:
Díky, myslel jsem, že 0,2 ve jméně je tryska.


To je vrstva.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 21.03.2021 15:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1331
Bydliště: Dobruška
Pánové, chtěl bych zkusit tisk z pružného (gumového) materiálu. Je jich v nabídce několik a tvrdostí taky, ale nemám reálnou představivost. Nikdy jsem takový filament nedržel v ruce. Tam kde nakupuji, nenabízí vzorky, tak se ptám, nemá někdo kousek (5-10m) navíc na odzkoušení? Nechci kupovat celou cívku, když nevím, jestli bude vyhovovat. Tisknout chci pneumatiky, razítka a řemínky.

_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tiskárny v modelařině - III
PříspěvekNapsal: ned 21.03.2021 17:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9322
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Stáhnul jsem Slic3R Průša, přepsal do něho moje odladěný nastavení základních hodnot, parametry, který nebyly ve starým Slic3R jsem nechal průšovský. Tisknu ten držák na dvě AA za sebou. Se slicru to vypadlo v pořádku. Tiskne to, možná na první vrstvě dává víc než je třeba. To se dá příště poladit. Jinak asi dobrý, rozhodně to tiskne mnohem inteligentněji mosty. Ale vrstvu tiskne určitě jinak než Slic3r 1.3, tak nějak nezbedně přejíždí sem a tam, hlavně výplně. Starej slicr začal v jednom koutě a jel až na druhej.
Ale zvláštní věc mi to dělá, co dřív určitě nebylo. Horní uzavírací perimetr nemá šikmou výplň po celý ploše v jednom směru ale je ze dvou polovin na sebe kolmých takže taková šipka. 8O Přitom je to obyčejná testovací kostka 30 x 20 x 5 mm, všechno uzavřený a všude 90 st rohy.
Vojto, starý tiskový profily se asi nedají do Průši jen tak překopírovat když je možno v Průšovi nastavit pár parametrů navíc, co tam dřív nebyly?

Edit: Tak mám s tím Průša slicerem podivnost. Na konci tisku sice vygeneruje sekvenci:
M104 S0 na vypnutí topení extrudéru a bedu, ale bed zůstane topit a vypne se jen extrudér.
Za ním je jen G28 X0, což je odjetí osy X na bod 0 a M84 na vypnutí motorů.
Divný je, že u starýho Slicru, co je v Repetier Hostu, obojí vypíná bez problému. Zkontrolováno editorem v obou je to stejný. :roll:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 955 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz