Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: sob 23.11.2019 11:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2008
Příspěvky: 452
Bydliště: Znojmo
však máš v ose Y a Z max. posuv 300mm/min. Tohle je to hlavní nastavení, nastavením nástroje to nepřetlučeš.

A posuv na otáčku 3mm a 2mm je správně? čím to poháníš, to je něco malinkýho?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: sob 23.11.2019 12:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2008
Příspěvky: 302
Bydliště: Kralupy
aktivní plocha 80x12x6 cm, trapéz 3mm jsou na tý 80cm iks ose, ten přejezd osy X jede 2000mm/min a kdyby frézování jelo v ose X 1m/min jsem v pohodě.....


Přílohy:
IMG_20191123_095849.jpg
IMG_20191123_095849.jpg
[ 129.63 KiB | Zobrazeno 2813 krát ]


_________________
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: sob 23.11.2019 15:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.12.2016
Příspěvky: 145
Maximální rychlost máš sice 2000mm/min, ale v tabulce nástojů máš rychlost R(xy) pouze 600mm/min. Nižší bere.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: sob 23.11.2019 16:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2008
Příspěvky: 302
Bydliště: Kralupy
jo, mám tam 600, ale jelo to max.300. Snad dvacetkrát jsem to generoval z stl, a už to chodí, ale nevím proč...

_________________
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: sob 23.11.2019 17:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2008
Příspěvky: 452
Bydliště: Znojmo
však jsi měl 300mm/min nastaveno pro osy Y a Z, víc to nemohlo jet. Nejspíš jsi to spravil a flashnul do arduina, jinak by to rychleji nejelo :)

Pokud ti to valí 2000mm/min při stoupání 2mm na otáčku, tak já asi dělám něco špatně. Mám šrouby se stoupáním 5mm a přes 2500mm/min už ztrácím kroky. Nejspíš motory už mají tak nízký krouťák, že to nedají..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: sob 23.11.2019 20:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19321
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jak jste na tom s mikrokroky?
Mam treba na X metriku M10x1.5 a vyloudim z toho pres 1800mm/min. prejezdy. Ovsem bez mikrokrokovani.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: sob 23.11.2019 22:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2008
Příspěvky: 452
Bydliště: Znojmo
mám nastaveno 1/8, tedy 1600 kroků na otáčku. Zkoušel jsem s tím laborovat a nezdálo se mi, že by to mělo na cokoliv vliv.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: ned 24.11.2019 7:21 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19321
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No já ten vliv zjistil už dřív - znatelně menší síla a vypadávání kroků, taky je nějaké omezení max. počtu kroků za vteřinu softem (Stepfour) Kolik vlastně to UNO umí poslat?
Pravda, na dřevo mi 1,5/200=0.0075 mm/krok stačí a bude mi stačit i 0.025 u kuličkového šroubu.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: ned 24.11.2019 7:28 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19321
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
třeba 1600mm/min je 1600/5=320 rpm = 5,333 ot/sec, tedy 8.5333 kHz. No, to neni zase tak moc, ale stíhá k tomu výpočty?

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: ned 24.11.2019 16:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2008
Příspěvky: 452
Bydliště: Znojmo
Zkusím odpojit motor a otestovat naprázdno. Pokud pojede i při vyšších otáčkách, bude to poklesem kroutícího momentu.
Že mě to netrklo dřív :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: čtv 16.04.2020 19:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2008
Příspěvky: 302
Bydliště: Kralupy
Potřebuji postrčit, používá tu někdo Estlcam?

_________________
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2020 1:05 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 421
xpetr píše:
Potřebuji postrčit, používá tu někdo Estlcam?


Ahoj,

jsem přesvědčen, že pár lidí ano.
Já, celkem spolehlivě taky.

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: pát 17.04.2020 8:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8173
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
xpetr píše:
Potřebuji postrčit, používá tu někdo Estlcam?

Napiš verzi, kterou používáš a s jakou CNC mašinkou a jakej výstupní formát. Základ je sice stejný ale nějaké rozdíly, hlavně v té návaznosti na konkrétní CNC mašinku tam jsou.
Co máš za konkrétní problém?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2020 19:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2010
Příspěvky: 179
Ahoj. Navázal bych na předchozí témata. Pořídil jsem si na seznámení a odzkoušení CNC frézování čínskou mašinku CNC 3018 pro. Pokud budu chtít ovládat tuto mašinku přes program Estlcam, potřebuji ještě něco dalšího? Kontroler má GRBL.
Jsem v tom úplný začátečník, takže potřebuji nakopnout, jak začít, pokračovat atd...
Dík
LM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Estlcam
PříspěvekNapsal: stř 22.04.2020 19:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8173
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
No tak si v Estlcamu v Nastavení, Základní nastavení vyber GRBL, ulož, propoj PC s mašinkou přes USB a už můžeš zkoušet pojezd os. :wink:
Za odpoledne nebo dotazem zde na vše nepřijdeš. :)
S GRBL ti moc neporadím, já mám na výstupu Marlina.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz