Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 14.12.2020 19:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1330
Bydliště: Dobruška
Ano, pořídil jsem si tento plotr a jako všechno má to spoustu úskalí, ale i možností. Proto zakládám diskuzi ohledně řezání samolepek, jako popisků na modely, šablony, licence, potahové materiály, nebo cokoli co nám, modelářům může pomoct.
Další "krám" do baráku. Ale za několik let jsem do samolepek na letadla včetně licencí vrazil tolik, že by to na ten menší, levnější asi i dalo.
Takže, postřehy, zkušenosti, dotazy.
Mě by na začátek zajímalo, je ještě někdo kdo má podobný plotr?

_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 14.12.2020 20:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1096
Bydliště: PN - SK
minimalne jeden by tu mal byt, aspon tak som nasiel tu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.12.2020 20:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.1.2013
Příspěvky: 719
Golfista píše:
Ano, pořídil jsem si tento plotr a jako všechno má to spoustu úskalí, ale i možností. Proto zakládám diskuzi ohledně řezání samolepek, jako popisků na modely, šablony, licence, potahové materiály, nebo cokoli co nám, modelářům může pomoct.
Další "krám" do baráku. Ale za několik let jsem do samolepek na letadla včetně licencí vrazil tolik, že by to na ten menší, levnější asi i dalo.
Takže, postřehy, zkušenosti, dotazy.
Mě by na začátek zajímalo, je ještě někdo kdo má podobný plotr?

nějakých minimálně 15 (spíš to asi bude tak 20) let provozuji Stiku (širokou).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.12.2020 0:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9314
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
olisoft píše:
minimalne jeden by tu mal byt, aspon tak som nasiel tu

Já jsem "zdědil" Silhouett Portrait2 po Larkovi. Řezal jsem na ní zatím jen reklamkový samolepící fólie a maskovačku pro stříkání pistolí. Na texty a grafiku obvykle šířka formátu A4 stačí, maximální dýlku jsem zatím vyzkoušel cca 1 metr. Má jít řezat až 3m.
Tohle je komplet řezaný na něm.


Přílohy:
řezání S3.jpg
řezání S3.jpg
[ 292.69 KiB | Zobrazeno 4033 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.12.2020 13:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5867
Bydliště: Praha ČR
Já mám Portrait2, je to ten kus, co o něm byl i článek v RC Revue.
Nějak ale není moc co psát, prostě funguje. Asi jediná zajímavost, aktuálně testuji alternativní řezací nůž (ručně nastavovaný) z AliExpressu, ve kterém se dají měnit řezací čepele, tedy pro větší objemy docela velká úspora. Hlavně proti tomu "autoblade", kde je výměna pouze čepele spíš teoretická...
Nevypadá to špatně :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.12.2020 14:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1528
Bydliště: Brno
Mám Portrait3 někde na cestě. Až dorazí a odzkouším ho, dám vědět nějaké info.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.12.2020 21:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.11.2013
Příspěvky: 202
Bydliště: Veltruby u Kolína
tomashr píše:
Asi jediná zajímavost, aktuálně testuji alternativní řezací nůž (ručně nastavovaný) z AliExpressu, ve kterém se dají měnit řezací čepele, tedy pro větší objemy docela velká úspora. Hlavně proti tomu "autoblade", kde je výměna pouze čepele spíš teoretická...
Nevypadá to špatně :-)

Můžeš k tomu dát prosím bližší info? Na kolik přijde?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.12.2020 21:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1330
Bydliště: Dobruška
Tohle je hlavní důvod proč tahle diskuze. Nože do plotru. Mám za cca dva týdny zničené 3. Ale jak zničené. Normálním řezáním papírového kartonu o gramáži 300 g/m. Podle návodu a popisů zvládne i podstatně víc. Já už tomu nevěřím. Nůž vyřízne několik kusů tohoto kartonu velikosti A4 dobře, ale potom musím neustále přidávat na tlaku a vysunutí a to po každém řezání. Po cca 5 až deseti řezáních papírové A4-ky je na vyhození. :evil:

_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.12.2020 22:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5867
Bydliště: Praha ČR
peta1 píše:
Můžeš k tomu dát prosím bližší info? Na kolik přijde?


Je to tohle - https://www.aliexpress.com/item/4000017209198.html , v ceně 18 čepelí (3x6 s různými úhly), ty pak jdou dokoupit samostatně.

Mám to krátce a zatím mohu jen konstatovat, že to funguje, zatím jsem ale řezal jen celkem jednoduché věci.

Ad golfista - pokud je pro tebe prioritou řezání kartónu, tak to fakt asi chce něco jako odkazuji. Ty nože od Silhoutte, hlavně AutoBlade vydrží docela dlouho na vinyly, ale na hluboké řezy to moc není, životnost žádný zázrak a cena neúnosná.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.12.2020 23:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9314
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
tomashr píše:
Je to tohle - https://www.aliexpress.com/item/4000017209198.html , v ceně 18 čepelí (3x6 s různými úhly), ty pak jdou dokoupit samostatně.

A to ti ten držák do Poltrait 2 jde nasadit na přímo? Když vyndám držák nože ze svýho, tak mi to přijde jiný než na tom odkaze z Ali.

Golfisto, tomu tupení kudel o kartón se nediv. Nedávno jsem potřeboval rozřezat balíkovou vlnitou lepenku lámacím nožem kvůli zmenšení pár desítek krabic vysekaných v kartonážce. Po cca 15-20 metrech řezu byla lámací čepel tupá natolik, že už začala lepenku trhat. A to jsem neřezal jen hrotem ale celou dýlkou, cca 8 cm dlouhou čepelí.
Do papíru, obzvlášť technickýho obalovýho se jako plnidla přidává kromě škrobu a kaolínu všecko možný, stačí hromádku kartónu zapálit a zůstane docela slušná hromádka popela.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.12.2020 8:00 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1420
Bydliště: Chocerady
My jsme v bývalé práci měli cameo.
Řezali jsem jen folii a nože jsem nikdy neměnil

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.12.2020 16:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5867
Bydliště: Praha ČR
Celeron píše:
A to ti ten držák do Poltrait 2 jde nasadit na přímo? Když vyndám držák nože ze svýho, tak mi to přijde jiný než na tom odkaze z Ali.


Ano, jde to :-)
Viz foto...
Příloha:
IMG_2260.jpg
IMG_2260.jpg
[ 62.47 KiB | Zobrazeno 3451 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.12.2020 17:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9314
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Nojo, jenže já to mám ňáký oplně jiný, včetně vozejku. :cry:


Přílohy:
vozejk s kudlou.jpg
vozejk s kudlou.jpg
[ 45.13 KiB | Zobrazeno 3406 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.12.2020 18:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5867
Bydliště: Praha ČR
Tak pokud máš Portrait 2, tak to musíš mít jako já... Nemáš verzi 1?
Jinak Cameo 3 a Portrait 2 by měly mít nože záměnné, Cameo 4 to má trochu jinak, ale co vím, tak některé ty alternativní nože jdou zaměňovat (případně po minimální úpravě či tisku vložky).
Portrait 1 má stejné ty ručně nastavované nože jako Portrait2 a Cameo3, neumí ale ještě Autoblade.
Portrait 3 má snad stejné nože jako Cameo 4, tedy zase možnost alternativ jen s drobnou úpravou, pouze nepůjde snadno měnit autoblade, ale tohle nevím jistě.

Mimochodem nějaké redukce jsou i oficiální: https://www.forart.cz/set-redukci--adapteru/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.12.2020 18:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9314
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Asi máš pravdu, zezadu je na štítku jen Portrait bez čísla. Já ho dostal jen holý s síťovým adaptérem a s řezací podložkou ale bez návodu a krabice. Lark mi kdysi psal o Portrait 2 a tak jsem si myslel, že ho má.
Mám v tom tohle: https://www.forart.cz/nuz-nahradni-pro-cameo--portrait--curio-zakladni/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz