Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nastavení 3D tiskárny ANET A4 PRO
PříspěvekNapsal: stř 03.02.2021 8:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 127
Bydliště: Hořovice, CZ
Kluci. Tak jsem se také zařadil mezi vlastníky 3D tiskárny a pořídil si celokovovou ANET A4 PRO s firmwarem Marlin. Mechanicky jsem zkalibroval základovou desku a zkoušel první výtisky z PLA. Mám ale problém s nastavením vzdálenosti trysky extruderu od podložky, kde mám nyní 0,3mm a nějak nejsem schopný ji dostat níž, což je problém pro přilnavost první vrstvy.
V menu Motion jsou položky: Move axis po rozkliknutí Move X,Y,Z, Auto Home, Home X,Y,Z. Potom je ještě v konfiguraci Probe Z Offset. Bohužel anglicky nevládnu, takže videa jsou pro mě na nic. Můžete mi prosím někdo poradit? Předem děkuji. H.

_________________
Jeti duplex DS 14
www.http://hank61.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D Tiskárny
PříspěvekNapsal: stř 03.02.2021 9:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6532
Bydliště: Vsetín
No měl bys tím zajet do polohy "Homer" a podložku ručně - nejspíš zespodu budou vymezovací šroubky - srovnat na tloušťku papíru, udělat to tak v každém rohu, jako základní nastavení stačí.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D Tiskárny
PříspěvekNapsal: stř 03.02.2021 10:05 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 127
Bydliště: Hořovice, CZ
To by mohlo být ono. Podložku jsem sice takto kalibroval, ale nevím, zdali jsem byl v poloze Home. Zatím moc děkuji. Vyzkouším :wink:

_________________
Jeti duplex DS 14
www.http://hank61.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D Tiskárny
PříspěvekNapsal: stř 03.02.2021 11:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2009
Příspěvky: 503
Bydliště: Blízko D1 exit 66
Tak hlavně podložka kalibruje na víc místech.
Dělám to tak, že v home nastavím nějakou vzdálenost cca 1mm a pak pomocí příkazů nechám trisku zajíždět do rohů, kde nastavím už vzdálenost jakou potřebuji.

Zhruba takto
https://www.youtube.com/watch?v=RJC7N4Vb9AY

_________________
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D Tiskárny
PříspěvekNapsal: stř 03.02.2021 11:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9334
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
blesk píše:
No měl bys tím zajet do polohy "Homer" a podložku ručně - nejspíš zespodu budou vymezovací šroubky - srovnat na tloušťku papíru, udělat to tak v každém rohu, jako základní nastavení stačí.

Jo a nezapomeň mít nahřátý bed na teplotu tisku. Ta mezera je u mý tiskárny za studena na dva kancl papíry, na 105 st.C na jeden.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D tiskárny ANET A4 PRO
PříspěvekNapsal: stř 03.02.2021 13:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 127
Bydliště: Hořovice, CZ
Kluci. Děkuji moc. Vyzkoušeno a myslím, že se zadařilo. Už se vesele tiskne :wink:

_________________
Jeti duplex DS 14
www.http://hank61.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D tiskárny ANET A4 PRO
PříspěvekNapsal: čtv 04.02.2021 12:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 127
Bydliště: Hořovice, CZ
Nezadařilo. Nastavím osu Z na Home. Zkalibruju podložku při zahřáté trysce i podložce na 0,1mm. a když dám tisk tak se mi tryska zvedne zase do výšky 0,3mm nad podložku. Může být ještě někde nějaký problém???

_________________
Jeti duplex DS 14
www.http://hank61.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D tiskárny ANET A4 PRO
PříspěvekNapsal: čtv 04.02.2021 14:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2008
Příspěvky: 7181
Bydliště: Moravský kras
nastavení výšky první vrstvy ve sliceru?

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D tiskárny ANET A4 PRO
PříspěvekNapsal: čtv 04.02.2021 15:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 127
Bydliště: Hořovice, CZ
Používám Cura 4.7.0 a nějak to tam nemohu najít. Je tam pouze "Výška Z Hopu" Mohlo by to být ono?

_________________
Jeti duplex DS 14
www.http://hank61.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D tiskárny ANET A4 PRO
PříspěvekNapsal: čtv 04.02.2021 15:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6532
Bydliště: Vsetín
je to v tom širším nastavení, dá se nastavit výška (v mm) nebo šířka (v %) první vrstvy. Já třeba používám 100% výšky a 100% a nemám problém... ale první vrstvu tisknu rychlostí 7-10mm/s paradoxně, čím větší tryska, tím pomaleji.


K tvému problému, ono opravdu dělá tiskárna to co jsi ji řekl... předpokládám že máš trysku 0,4mm, tak vrstva 0,3 je hodně (taky jsem tak původně tiskl) někde jsem se dočetl že by se nemělo překračovat 0,8*průměr, teď tisku na max 0,25mm a přilnavost s kombinací té pomalé první vrstvy drží jak hrom. Na 0,8mm trysce používám max 0,5mm.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D tiskárny ANET A4 PRO
PříspěvekNapsal: čtv 04.02.2021 16:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 127
Bydliště: Hořovice, CZ
Díky. Zkusím to večer najít a nastavit. Nyní tisku sudy :-) Ale musel jsem na první vrstvu nastavit 230° extruder, 70°podložku a 200% flow filamentu. Jinak se to nepřilepí....

_________________
Jeti duplex DS 14
www.http://hank61.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D tiskárny ANET A4 PRO
PříspěvekNapsal: čtv 04.02.2021 17:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9334
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Hank píše:
musel jsem na první vrstvu nastavit 230° extruder, 70°podložku a 200% flow filamentu.

Při podobných problémech napiš ještě jakej filament, tisková podložka, případně co ji na ní napatlal.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D tiskárny ANET A4 PRO
PříspěvekNapsal: čtv 04.02.2021 18:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.10.2008
Příspěvky: 127
Bydliště: Hořovice, CZ
Filament PLA Colorfil, podložka sklo + nalepená malířská maskovací páska. Jinak vlastním tu tiskárnu necelý týden, tak to s mou neznalostí souvisí. :wink:

_________________
Jeti duplex DS 14
www.http://hank61.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D tiskárny ANET A4 PRO
PříspěvekNapsal: čtv 04.02.2021 20:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1335
Bydliště: Dobruška
Někdy týden na zvládnutí nestačí a nemusí jít jenom o tiskárnu. Nepropadat panice a hlavně to nevzdávat. Když se něco nedaří dát si pauzu - kafe, popřemýšlet o tom a pak zase. Takhle stále dokola to dělám já, tiskárnu nevyjímaje. Ale myslím, že ji už zvládám slušně. I když, vždy bude něco, co se budu chtít naučit. O všem hodně čtu a hlavně zkouším. Někdy, (spíš častěji) to bývá úplná blbost.

Na to sklo bych použil lak na vlasy. Prošel jsem všemi možnými lepidly, páskami, ale nakonec mi vychází nejlepší ten lak. Zkusil jsem jich spousty a stály mě spoustu vyhozených peněz. Jediný funguje dokonale. Silný od Rossman, nebo jak to je. A paradoxně je nejlevnější.
Na ABS zase používám jedině tuhé lepidlo, Glue stick gel, zelené, ne Kores.
Vše jak jsem psal na skle.

_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nastavení 3D tiskárny ANET A4 PRO
PříspěvekNapsal: čtv 04.02.2021 22:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6532
Bydliště: Vsetín
Já mám nějaké originál 3D sklo co bylo na AnyCubic I3Mega a PLA i PETG bez čehokoli, celkem mě to v tom paneláku vyhovuje.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz