Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Prusa mk2s - problém
PříspěvekNapsal: čtv 11.03.2021 12:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 26.9.2018
Příspěvky: 124
Pokud povolim řemen na nějakou únosnou spodní mez - tak to skoro zmizí.
Ložisko na kladce už jsem vyměnil a nic. Až budu mít náladu tak vyměním ložisko v krokáči a uvidíme.
Ta pravidelnost tomu nasvědčuje.
Na ten výtisk celkem kašlu, spíš mě zajímá ta příčina - prostě na to přijít


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa mk2s - problém
PříspěvekNapsal: čtv 11.03.2021 16:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 11301
Bydliště: Břeclav, CZ
11marty11 píše:
Tam jsem nic zvláštního nenašel ....

Ještě sem udělal pokus a část tisku jsem vyvíjel lehký protitlak prstem na stůl - strašně se to zlepšilo ....
Takže je to něco se stolem


Nemáš ho příčně volný? Jak jsou ukotvené konce tyčí a dotažené ložiska? Nedá se tím kvedlat z boku na bok? A jak to celé vibruje?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa mk2s - problém
PříspěvekNapsal: čtv 11.03.2021 18:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 26.9.2018
Příspěvky: 124
Ten stůl je poměrně na fest - samozřejmě k přihlédnutím k celkově subtilní konstrukci.
Ložisková pouzdra jsou dotažená s citem. Pokud schodím řemen, stůl chodí klidně a lehce.
Pokud by ale byly na tom stole vibrace nebo by tam byla nějaká vůle, tak si tak řikám, že by ty chyby byly náhodně roztroušený.
Tyhle jsou naprosto přesně kolmo nad sebou a v pravidelných rozestupech.

Jen mě mate, že když povolím ten řemen, tak se strašně zlepší. Spíš bych řek, že by se to mělo zlepšovat napínáním řemenu - ale to pak je horší a horší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa mk2s - problém
PříspěvekNapsal: čtv 11.03.2021 18:56 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 4204
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Ložisko nezatížené se může točit volně a zatížené může zlobit. Ale nemluvím jen o ložisku. Musíš zkusit, jestli to běhá volně i při napnutém řemenu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa mk2s - problém
PříspěvekNapsal: čtv 11.03.2021 19:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.1.2021
Příspěvky: 29
Nemůžeš vyměnit mezi sebou motory X a Y?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa mk2s - problém
PříspěvekNapsal: čtv 18.03.2021 19:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 26.9.2018
Příspěvky: 124
Problém vyřešen. Po výměně ložiska v krokovém motoru vše OK.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz