Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 20.07.2021 7:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 11299
Bydliště: Břeclav, CZ
Může někdo pomoci s tiskovým profilem P3_surface z https://www.planeprint.com/print ?

Pořád se nemůžu domluvit s testovacím kouskem a parametry pro CURA 4.10. Tisky mi vychází o dost lepší než ukázky na instruktážním videu, ale pořád to není ono - vnitřní žebra jsou nedotažená a "řídká". v CURA se moc neorientuji, jsou tam mraky parametrů, které se navíc verze od verze liší.

Tiskne někdo modely z toho zdroje a má vychytané nastavení? Vzorový export funkčního profilu co chodí na Prusa MK3s by moc bodnul.

Filament používám PolyAir 1.0 od 3DLabPrint v Simplify3D bez problémů tisku s nastavením pro běžný PLA.

Díky za jakoukoliv pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 20.07.2021 8:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.11.2016
Příspěvky: 297
Bydliště: Český Těšín
Obrázky: 2
jak jsi napsal, Cura se liší verzi od verze. navzájem navíc nekompatibilní uložené Cura profily, za mne je to ztráta času se tímto produktem zabývat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.07.2021 8:37 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 11299
Bydliště: Břeclav, CZ
Problém je v tom, že návrh s těmi vlastnostmi nějak počítá a ostatní slicery to zpracují ještě hůře.

Není tedy na výběr.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.07.2021 10:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.11.2016
Příspěvky: 297
Bydliště: Český Těšín
Obrázky: 2
mám od Planeprint EAGLE a byď jsem nainstaloval Curu verze co mají oni použitou pro tiskový profil, tak výsledek nevyhovující, v simplify3d výsledek dost podobný.

Pokud jsou neuzavřeny/nedotaženy některé části, pak se to dá pořešit parametrem do G-code, už jsem to řešil u jiných autorů jako je Eclipson, kde nepočítají z přesnou tuhou 3D tiskárnou a pak se jejich STL nespojí a zůstávají mezer v finálních výtiscích.

https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... stcount=93


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.07.2021 10:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 11299
Bydliště: Břeclav, CZ
A jak jsi toho orla vytisknul? S tím právě zápasím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.07.2021 11:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 23.11.2016
Příspěvky: 297
Bydliště: Český Těšín
Obrázky: 2
zdzd píše:
A jak jsi toho orla vytisknul? S tím právě zápasím.


Orla jsem odložil, bylo mi líto materiálu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.07.2021 12:50 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 4203
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Používat Cura pro tisk ploch bych chtěl. Je to jednoduché na modelování a úsporné - jede to jen 1 čáru.
Ale chci to na LWPLA a na simulaci se tryska pro tisk výplně vrací vnějškem obvodu. To je nepřípustné s ohledem na to jak se LWPLA neustále tlačí z trysky.
Dá se to nějak změnit, aby to jelo pouze vnitřkem objektu ?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.07.2021 21:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.8.2010
Příspěvky: 191
Bydliště: Louny, ČR
já je používal tento ↓ profil

pozn.: nemám vyzkoušeno jak funguje s poslední verzí CURA 4.10.0


Přílohy:
Poznámka: PolyAir1.0_MK3S_profile3
PolyAir1.0_MK3S_profile3.zip [997 bajtů]
28 krát

_________________
RC modelář Dobroměřice http://www.rcdobromerice.cz/
MK Louny https://lmklouny.net/
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.07.2021 21:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 11299
Bydliště: Břeclav, CZ
Díky, do 4.10 se naimportoval úspěšně, naslicovaný test vzorek vypadá normálně, poslal jsem to do tiskárny a uvidíme jak si s tím poradí...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.07.2021 22:46 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 11299
Bydliště: Břeclav, CZ
Jester80 píše:
já je používal tento ↓ profil

pozn.: nemám vyzkoušeno jak funguje s poslední verzí CURA 4.10.0


Jsi borec. Neím přesně který z parametrů to má na svědomí ale test print vyšel na jedničku. Trvá sice asi o třetinu déle než jejich profil, ale na rozdíl od něj funguje!

Teď to ještě musím rozchodit pro LW PLA. To už by snad neměl být až takový problém - přidat teploty, ubrat extruze a asi zrušit retrakci.


Přílohy:
Poznámka: Testovací vzorek
WINGTEST_p3.stl [222.88 KiB]
22 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.07.2021 6:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.8.2010
Příspěvky: 191
Bydliště: Louny, ČR
Ten profil není moje práce, je stažený z FB skupiny Planeprint Pilots https://www.facebook.com/groups/planeprintpilots/
Pro PolyAir 1.0 jsem jenom upravil teplotu a vypnul chlazení (jinak myslím, že jsem do ničeho jiného nesahal).

Rozchodit tisk LW PLA se mi ještě nepovedlo.

_________________
RC modelář Dobroměřice http://www.rcdobromerice.cz/
MK Louny https://lmklouny.net/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.07.2021 20:27 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 11299
Bydliště: Břeclav, CZ
Jester80 píše:
Ten profil není moje práce, je stažený z FB skupiny Planeprint Pilots https://www.facebook.com/groups/planeprintpilots/
Pro PolyAir 1.0 jsem jenom upravil teplotu a vypnul chlazení (jinak myslím, že jsem do ničeho jiného nesahal).

Rozchodit tisk LW PLA se mi ještě nepovedlo.


Já s tím žádné tanečky nedělal, podle doporučení jsem snížil extrakci na 60% a teplotu zvýšil na 250°C. Vše ostatní jsem nechal tak jak je v tom tebou linkovaném profilu. A LW to tiskne v pohodě.

Samo, vevnitř jsou stromečky a slinty, ale tomu se u tohoto materiálu nedá vyhnout - prostě se pořád cpe ven a ukapává. Originální gcode od 3DLabPrint jsou na tom úplně stejně, takže bych to tímto považoval za zvládnuté.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 24.07.2021 14:14 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 4203
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Tak jsem udělal s tím profilem pár testů a profil funguje i pro LWPLA po nějakých drobných úpravách teplot a tl. perimetru v součinnosti s průtokem v pohodě.
Ale jsem stejně zklamán, protože vnitřní výztuhy se stejně propíšou na povrch a pokud udělám stejně těžký kousek křídla tady a v slic3r s řídkým honeycomb výplní, tak ze slic3r mám bezvadný povrch a vetší tuhost vzorku. O pracnosti s modelováním ani nemluvím. Alespoň jsem se s Cura něco naučil a třeba se to časem hodí :) .


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.07.2021 11:21 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 11299
Bydliště: Břeclav, CZ
dudaj píše:
Tak jsem udělal s tím profilem pár testů a profil funguje i pro LWPLA po nějakých drobných úpravách teplot a tl. perimetru v součinnosti s průtokem v pohodě.
Ale jsem stejně zklamán, protože vnitřní výztuhy se stejně propíšou na povrch a pokud udělám stejně těžký kousek křídla tady a v slic3r s řídkým honeycomb výplní, tak ze slic3r mám bezvadný povrch a vetší tuhost vzorku. O pracnosti s modelováním ani nemluvím. Alespoň jsem se s Cura něco naučil a třeba se to časem hodí :) .


Mně to zas tak hrozné nepřijde, rozdíl proti 3DlabPrint modelům je minimální.

Křídlo s výplní jsem nikdy netiskl a ani nevidím důvod. Modely od 3DlabPrint i PlanePrint mají stl modely, které se Průšou slicovat nedají a výztuhy jsou namodelované.

Jinak LW PLA přirozeně "soplí" protože pořád pění. Takže při přejezdu volným prostorem nechává stringy jako kapradí. Tomu se úplně vyhnout nedá. Je to vlastnost. Semo temo se strig zaplete do povrchu a udělá housenku. Stává se to jak u 3DLabPrint se simplify3D tak i PlanePrint s Cura. Nevidím v tom žádný významný rozdíl.

Obojí se zdá být celkem dobře použitelné, nejde o makety, ale jednoduché modely pro radost. Takové drobnosti za letu vidět nejsou a dají se překousnout.


Přílohy:
Poznámka: Díl křídla EAGLE od PlanePrint - CURA
IMG_3911.JPG
IMG_3911.JPG
[ 67.6 KiB | Zobrazeno 1121 krát ]

Poznámka: Díl křídla EAGLE od PlanePrint - CURA
IMG_3912.JPG
IMG_3912.JPG
[ 137.1 KiB | Zobrazeno 1121 krát ]

Poznámka: Díl trupu EAGLE od PlanePrint - CURA
IMG_3913.JPG
IMG_3913.JPG
[ 60.45 KiB | Zobrazeno 1121 krát ]

Poznámka: Díl trupu EAGLE od PlanePrint - CURA
IMG_3914.JPG
IMG_3914.JPG
[ 117.55 KiB | Zobrazeno 1121 krát ]

Poznámka: Neočištěná peruť EAGLE od PlanePrint - CURA
IMG_3915.JPG
IMG_3915.JPG
[ 118.65 KiB | Zobrazeno 1121 krát ]

Poznámka: Neočištěná peruť EAGLE od PlanePrint - CURA
IMG_3916.JPG
IMG_3916.JPG
[ 106.54 KiB | Zobrazeno 1121 krát ]

Poznámka: Polovina ocasu EAGLE od PlanePrint - CURA
IMG_3917.JPG
IMG_3917.JPG
[ 102.1 KiB | Zobrazeno 1115 krát ]

Poznámka: Polovina ocasu EAGLE od PlanePrint - CURA
IMG_3918.JPG
IMG_3918.JPG
[ 120.25 KiB | Zobrazeno 1115 krát ]

Poznámka: Polovina ocasu EAGLE od PlanePrint - CURA
IMG_3919.JPG
IMG_3919.JPG
[ 101.1 KiB | Zobrazeno 1115 krát ]

Poznámka: Povrch a vnitřek VL_Pyörremyrsky od 3SLabPrint - Simplify3D
IMG_3920.JPG
IMG_3920.JPG
[ 68.82 KiB | Zobrazeno 1115 krát ]

Poznámka: Povrch a vnitřek VL_Pyörremyrsky od 3SLabPrint - Simplify3D
IMG_3921.JPG
IMG_3921.JPG
[ 49.48 KiB | Zobrazeno 1115 krát ]

Poznámka: Povrch a vnitřek VL_Pyörremyrsky od 3SLabPrint - Simplify3D
IMG_3922.JPG
IMG_3922.JPG
[ 92.25 KiB | Zobrazeno 1115 krát ]

Poznámka: Povrch a vnitřek VL_Pyörremyrsky od 3SLabPrint - Simplify3D
IMG_3923.JPG
IMG_3923.JPG
[ 63.39 KiB | Zobrazeno 1115 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.10.2021 7:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5877
Bydliště: Praha ČR
Poznámka na okraj - u těch modelů v jedné vrstvě typu "lze sliceovat jen v cura/simplify/xxx" nemusí být nově od věci zkusit i poslední alfaverzi Průša sliceru 2.4. Oni tam nově přidali právě podporu pro modely 3Dlabprint, což ale obecněji znamená víc variant pro práci s polygony a uzavírání vrstev. Mimochodem popis na https://github.com/prusa3d/PrusaSlicer/ ... 4.0-alpha1 je docela poučný, v podstatě se tam konečně vysvětluje, kde byl dosud problém...
Zkoušel jsem zatím jen okrajově (a vůbec ne na zde debatovaný planeprint.com), ale mohu potvrdit, že tato nová verze má překopáno dost věcí a něco se i přímo týká modelů letadel. Aktuálně už je venku alpha3, odhaduji, že do konce měsíce už to bude minimálně v betě a někdy v listopadu či nejpozději prosinci vyjde "ostrá" verze, což tedy bude pro PrusaSlicer posun docela podstatný.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz