Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: stř 21.12.2011 22:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2010
Příspěvky: 33
Bydliště: Pardubický kraj
Zatím moc dík. Po Novém roce se do toho vložím, tak případně se ozvu, až to bude aktuální. Někdo další, jestli má zkušenosti s tímto modelel, budu moc rád, když přidá troškem do mlýna. :wink:
Tak ať se daří. Letu zdar.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: stř 21.12.2011 22:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2009
Příspěvky: 1078
Bydliště: Nelahozeves
mám ho také, motor jsem pořešil zvýšenìm pylonu, původnì pylon jsem překreslil na překližku a pak ho poposadil aby se natáhl krk pylonu, zvětšì se tìm páka na které motor působí a chce to ho vyosit nahoru

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2011 9:29 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2010
Příspěvky: 33
Bydliště: Pardubický kraj
Beep píše:
mám ho také, motor jsem pořešil zvýšenìm pylonu, původnì pylon jsem překreslil na překližku a pak ho poposadil aby se natáhl krk pylonu, zvětšì se tìm páka na které motor působí a chce to ho vyosit nahoru


to jsem se chtěl zeptat, to vyosení, na jednom z těch videí má vrtuli hrozně na horu, což mně zaskočilo. Nemáš ten výkres prosím někde uložený? Usnadnil by jsi mi práci. Jak jsi s ním jinak spokojený a co prosím používáš za motor/vrtuli? Moc díky za odpověď. (liste@seznam.cz)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2011 9:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2009
Příspěvky: 1078
Bydliště: Nelahozeves
To vyosení je jasné, protože je motor na páce nad modelem, tak má tendenci sklápět čumák modelu dolu, proto se musí motor vyosit nahoru aby se to klopení eliminovalo.
Zkus si představit že stojíš na kolečkových bruslích, pokud motor budeš držet před sebou tak asi nebude s jízdou vpřed problém, a pak si představ že motor máš na 3m tyči nad sebou, budeš mít problém ho udržet nad hlavou.
Zkušenosti z vody nemám, motor tam mám MPJet modry a vrtuli se kouknu večer, lítám na 3S1500mAh, výkres jsem si nedělal vzal jsem původní díl, obkreslil vršek posunul dolu, podle plánované vrtule, a obkreslil spodek pylonu, to jak se čáry nepotkali jsem opravil křivítkem.

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2011 10:04 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2010
Příspěvky: 33
Bydliště: Pardubický kraj
Jasný, je to logický :) , jen to chce přemejšlet. Bylo by možné ofotit aspoň nějak to vyosení, abych věděl jak moc? Aby z toho nebyl vrtulník ! :D Přeháním. Je to vyosení jen na horu, nebo taky doprava, jako u jiných mocelů? Jinak ještě taková blbost, ještě jsem nezačal stavět a napadaj mě všechny záludnousti. Ty sice na vodě nelítáš, ale jak je řešen třeba bowden na VOP a SOP. Vypadá to, že na hladině můžou být pod vodou, jak to utěsnit, aby ovládání chodilo a aby se do trupu nedostala voda? Nacpat do bowdenu vazelínu? :( To samé, když přeci jen cákne voda do motoru, nezkratuje ho to?
Taky, jak je ideální potah turpu? Klasická nažehlovačka, nebo nátěr barvou, aby to bylo 100% voděodolný?
Rád bych létal třeba na sněhu, což taky nevypadá zle, aby to dno trochu vydrželo. Laminace mi příjde zase moc, kvůli hmotnosti. To toho mám na srdíčku, co?
Díky za čas.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2011 11:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.5.2009
Příspěvky: 1078
Bydliště: Nelahozeves
vyosení budeš muset zkusit, dal bych na začátek 2-3stupně nahoru, záleží to na výšce pylonu a tim na délce páky na které motor působí, do stran nemám vyoseno vůbec protože šroubovice vzduchu od vrtule zasahuje směrovku minimálně. Potaženo mám folií, bud to chce kontrolovat a nebo spoje folie lehce přelíznout vteřinákem, bowden bych max těsnil na konci troškou vazelíny, do bowdenu nic necpy nebo ti to tam zatuhne a serva to neutáhnou, motor je vysoko a šance cáknutí vody je minimální, na vodu si udělej odstřikové hrany v přední části člunu, je na to nákres ve stavebnici, to zamezí stříkání vody do stran, na sněhu bych se lítat nebál jen s folií, pokud to chceš řešit tak spodek trupu polep laminovou páskou co se s ní oblepujou samokřídla.

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: čtv 22.12.2011 12:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2010
Příspěvky: 33
Bydliště: Pardubický kraj
To zní rozumně, moc díky.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aquastar SIG
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 22:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.1.2012
Příspěvky: 587
Obrázky: 0
Ahoj Herri. Daj link na tvoje stranky. Vie niekto kde je presne ťažisko tohto modelu? Kupil som ho starší, predchadzajuci majiteľ s nim nelietal, nevie kde presne je ťažisko. A bol bez plavakov, hladam rozmery a foto tych plavakov, a zistujem kde by sa dali zohnať, alebo ako ich zriesiť.

Dakujem za odpoved.

_________________
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aquastar SIG
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 22:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.1.2012
Příspěvky: 587
Obrázky: 0
Ahojte. Mate tu niekto este tento model sig aquastar? Kde prb. ma ten model ťažisko? A viete mi poradiť, kde by sa dali zohnať plavaky k nemu? Predchadzajuci majitel ich stratil. Ďakujem za odpoved.

_________________
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: SiG Aquastar
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 22:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.1.2012
Příspěvky: 587
Obrázky: 0
Ahojte. Má tu niekto tento model? Kúpil som ho starší a mám pár otázok.

1.) aké je najlepšie ťažisko pre tento model?

2.) aké sú rozmery plavákov? Predchádzajúci majiteľ nemal plaváky, kupoval ho tiež starší a že majiteľ pred ním ich stratil. A teraz riešim, kde by som zohnal vhodné plaváky k modelu.

Ďakujem za rady a odpovede.

_________________
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aquastar SIG
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 4:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17729
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Sesypáno. Není třeba mít 3 vlákna o tom samém.

edit: sloucena vsechna 4 vlakna, pekne to chronologicky navazuje

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aquastar SIG
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 9:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5891
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Tenhle model sice nemám, ale vím zhruba o co jde, létající člun. Pokud si pamatuju dobře, tak těžiště u hydroplánů má vycházet na "schod". Zkus se ještě podívat na RC Album a vyhledat, jestli tam někdo ten model nemá, aby se ti podíval na plán a informaci ti poslal.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aquastar SIG
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 9:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.1.2012
Příspěvky: 587
Obrázky: 0
Ahoj, Ktory schod myslis? Ako je ten schod v trupe? Kde sa zmensuje vyska trupu?

_________________
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Aquastar SIG
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 10:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5891
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Ano, ten na spodku trupu. Jinak se zkus podívat třeba na stránky veka1. Není vyloučené, že by tam mohl něco k "vodníkům" mít. A!e opravdu relevantní bude někdo, kdo to má, proto tedy RC Album a hledání tam.
A jinak slovy klasika - hledej šmudlo! Dal jsem to do vyhledávače a i zde se o tomhle modelu dost diskutovalo viewtopic.php?f=15&t=44476. Třeba ti poradí někdo z toho druhého vlákna.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIG Aqua-Star Hydroplan 1079mm
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 12:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 2005
Bydliště: Košice, SK
Viď:
https://static.rcgroups.net/forums/atta ... 2_6203.jpg

Tu je o tom celé vlákno - https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... -Build-Log


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz