Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 06.01.2017 16:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2007
Příspěvky: 370
Bydliště: Blansko
Ahoj, má zde někdo zkušenosti s modelem Partenavia P68 Victor (rozpětí 2 metry) od Modellstudia Tupesy?
http://www.modellstudio.cz/index.php?&d ... ail&id=533
Sice si vzpomínám, že kdysi v RC Revue nebo snad RC Modelech v testu tento model vyšel slušně, ale to bývá v časopisech celkem pravidlem. Jde mi především o reálnou letovou hmotnost, letové vlastnosti a provedení stavebnice.
Děkuji
Ivoš


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 16:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 112
Bydliště: Praha 10
Ahoj.
Měl jsem celkem tři kusy. Lítal jsem s ní soutěže F4H (RCMX). Lítá super. Starty i přistání jak skutečná. Při normální stavbě měla 4kg. U další jsem dodělával detaily a 4,3kg.
To ještě šlo. Naopak se zklidnila ve větru, ale přistání už nabyly... A potom jsem udělal skoromaketu i s plovoucí výškovkou, kterou má originál. Váha 4,5 a už to byla stíhačka. Přeci jenom má štíhlé křídlo a nízký profil. Ale přesto létala super. Jenom jsem zrušil odpružení předního kola. Radili mi to staří mazáci. Když příďový podvozek, tak pevný. Jinak se umí rozeskákat jako koza. Umí i akrobatit- samozřejmě pouze základní a ohromně jí to nesluší!!


Přílohy:
P1000880.JPG
P1000880.JPG [ 52.26 KiB | Zobrazeno 1578 krát ]
P5130115.JPG
P5130115.JPG [ 186.21 KiB | Zobrazeno 1578 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.01.2017 12:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2007
Příspěvky: 370
Bydliště: Blansko
Děkuji za odpověď, oba Tvé modely jsou opravdu krásné. Mám v úmyslu také zasklít kabinu a tak se zeptám - zesiloval jsi nějak rámy kabiny? Zatím se mi zdá, že bude dobré přilaminovat výztuhy, ale vzhledem k tomu, že stavebnici zatím nemám, je to jen odhad.
Můžu vědět, jaký jsi tam měl pohon? Já uvažuji o 2 x AXI 2820 s tříčlánkovou baterií 5 Ah.

Ivoš


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.01.2017 13:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 112
Bydliště: Praha 10
Ahoj.
Nic jsem nezesiloval. Jenom vyříznul otvory k zasklení(před tím ale horkým vzduchem natvaroval budoucí skla- původní kabina byla kopytem).Prostřední příčku jsem vlepil ze smrku.
Motory jsem měl původně sety RAY, v dalším sety Dualsky. Hodnotami ale stejné jako Tvoje AXI (1080ot/v). Lítal jsem vrtule 10/5 P/L. Mají je skoro všude.
Baterky 2x 3čl 3000. Jedna baterka mi nevyhovovala- pořád se něco hádalo, tak jsem elektroinstalaci rozdělil na dva okruhy(pouze společný mínus). Od té doby úplně bez problémů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2017 22:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 2248
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Nespomenieš si, aké Ray motory to boli? Bolo to dostatočne omotorované?
Vďaka.

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2017 11:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 112
Bydliště: Praha 10
Tak to už nevím. Ale byl to něco jako 3542/něco. Ale jestli uvažuješ o AXI tak to je něco jiného. Taky jsem jim poslední dobou přišel na chuť. Výkonu bylo dost i na akrobacii.
Přidal bych video, ale NERO chce zaplatit, jinak prý video nebude. Tak to musím vyřešit a pošlu později.


Naposledy upravil JB dne ned 29.01.2017 11:51, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2017 11:32 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15560
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Na dvoumetrove ero bych to videl na min. 2x 4248; 3542 mi prijde dost malo (mel jsem to na 1.6m).
Z cinskych mam ted 2x SK3 4250 na 2.1m B-25 a je to tak akorat... ale pravda, neni to vetron, hmoti mi to skoro 2x tolik...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2017 11:55 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 112
Bydliště: Praha 10
Fakt to bohatě stačilo, jenom ten zvuk mi vadil. Dneska volím menší otáčky (tak do 7000), a větší vrtule. Ale pro 4 kg Partenavii ten pohon vyhovoval.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2017 13:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15560
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
JB píše:
Fakt to bohatě stačilo, jenom ten zvuk mi vadil.

Zvazoval jsi zvukovy modul?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2017 14:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 112
Bydliště: Praha 10
Tenkrát ještě zvukové moduly nebyly. Já ji měl na soutěži naposled 2012. Tam jsem vymýšlel zvuk, a nakonec ho vyráběla brnkátka jak kladívko starého zapalování u aut. Zvuk strašný, ale byl to zvuk! Zeptej se v Pavlíkově. Určitě si na to ještě pamatují. No a od té doby už cpu zvuk do všeho. Jenom to nesmí přehlušovat právě ten elektrický
vysokootáčkový rámus. Slyšels mojí Aerovku? Zlína 226 znáš né? Byl jsem s ním loni v Pavlíkově.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.01.2017 19:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2012
Příspěvky: 1096
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 9
JB píše:
Tenkrát ještě zvukové moduly nebyly. Já ji měl na soutěži naposled 2012. Tam jsem vymýšlel zvuk, a nakonec ho vyráběla brnkátka jak kladívko starého zapalování u aut. Zvuk strašný, ale byl to zvuk! Zeptej se v Pavlíkově. Určitě si na to ještě pamatují. No a od té doby už cpu zvuk do všeho. Jenom to nesmí přehlušovat právě ten elektrický
vysokootáčkový rámus. Slyšels mojí Aerovku? Zlína 226 znáš né? Byl jsem s ním loni v Pavlíkově.


kdo by si nepamatoval tvuj kladivkovy vynalez... :-D ale nahodou to nebylo nejhorsi. :-)

_________________
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.02.2017 12:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 2248
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Chcem sa spýtať - motory v gondolách majú predné alebo zadné uchytenie?

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Naposledy upravil mior dne stř 01.02.2017 12:17, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.02.2017 12:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 2248
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Ivoš píše:
Sice si vzpomínám, že kdysi v RC Revue nebo snad RC Modelech v testu tento model vyšel slušně, ale to bývá v časopisech celkem pravidlem.
Ivoš

Nespomenieš si, kde to presne a kedy to bolo? Hľadal som na nete a nič...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.02.2017 12:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 112
Bydliště: Praha 10
Nepamatuji si přesně, ale myslím přední uchycení. Ale ty domečky se skládají, tak není problém si je upravit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 01.02.2017 13:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15560
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
JB píše:
... Byl jsem s ním loni v Pavlíkově.

Já do Pavlíkova (i jinam) jezdím spíš na ty "airshow"; na soutěže mně sice kluci (i Doubravka) lákali ale nedám sestavu časově, po 5-ti minutách musím na zem... (to je daň za tu cihlovitost...).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: kip a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz