Létání mě od malička přitahovalo.
„Létal jsem skoro se vším, co mělo křídla“

Asi před rokem mi kamarád pověděl o kategorii RES - dnes F3L.
Velice mě tato kategorie zaujala a začal jsem přemýšlet o tom „nejlepším“ modelu.
Postavil jsem RESky z rakouských stavebnic a vyrazil na soutěže. Překvapilo mě vřelé přijetí pilotů, velká podpora mladým, začínajícím pilotům a milá pohodová atmosféra.
Zároveň jsem začal obhlížet modely ostatních soutěžících a jejich výkony.
Nejvíce mě zaujal Resík, se kterým létají Ivo a Jenda Kulichovi. Velice často se umísťují na předních místech a oba vyhráli v žebříčcích RES za r.2021.
Při první možnosti jsem si proto pořídil stavebnici Resíka od firmy Star models. (Star Pila).
Stavebnice je výborně zpracována, je vidět velká technická propracovanost a vložené zkušenosti
konstruktéra a pilota Ivo Kulicha. Pravda, některé zejména překližkové díly jsou trochu opálené od řezání laserem, ale nijak to neubírá na kvalitě a snadné stavbě. Je to daň patřící k výrobě. Samotná stavba jde rychle, jednotlivé díly do sebe dobře pasují a držíte-li se plánu, nelze postavit Resíka špatně. Výborné jsou šablony na nastavení správných negativů a další pomůcky usnadňující stavbu.
Zálet a samotné létání s Resíkem je jedna velká radost. Model je velice stabilní a zároveň citlivý
na termické proudění. Dobře se ustřeďuje ve stoupavých proudech. Je také velice pevný díky oboustrannému potaku křídla balsou. Snese i rychlé sestoupení a tvrdé přistání.
Resík je výkonný větroň a splnil všechna má očekávání. Létání s nímje radost a opravdový zážitek.
V letošní sezóně jsem s Resíkem na soutěži ve Staňkově obsadil 2.místo a na soutěži v Havlíčkově Brodě 1.místo.
Děkuji Ti, Ivo, za skvělé éro i podporu. Resíka všem doporučuji.
28.5.2022 Milan Benda