Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Letadlo pegasus od Va-models
PříspěvekNapsal: stř 23.09.2009 20:32 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2009
Příspěvky: 36
Bydliště: Krhová
Cau. Vsechny vas zdravim. Jsem budouci zacatecnik a chtel bych si koupit nejakeho vetrone pro zacetek. Soused (modelar) mi doporucuje toto letadlo: http://va-models.com/pegasus.php? Mate s nim nekdo nejake zkusenosti? Vyrabi se v mem bydlisti a mam moznost se zajit do te firmy podivat, ale stejne se v tom nevyznam. Nebo radeji casto doporucovane EasyStar? Chtel bych si koupit jen samostatne letadlo, vysilacku, kterou bych mel i do budoucna a take nabijecku a baterie, ktere bych mohl casem dat do jineho letadla. Vysilacka by mela byt 4-5-ti kanalova (ale spise 6-ti) 2,4GHz. Zatim mam v merku DX6i+AR6200 nebo Futaba 6EXP, ale rad si necham poradit. Serva staci pry za 100/kus, baterie, nabijecka, motorek asi taky cina. Soused tvrdi, ze ma dobre zkusenosti s cinskymi vyrobky, takze by kvuli cene vetsina mohla byt cinskeho puvodu. Pokud me neco dalsiho napadne, pripisu.

Edit: jak tak procitam forum, byl bych rad, kdyby vysilac mel stopky na plynu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.09.2009 20:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.4.2009
Příspěvky: 318
Bydliště: Sedlcany
osobne bych doporucil elektro trenera.. leta soprove po vyhozeni krasne rovne.. na zacatek super.. tady ho prodava i s vysilackou kterou muzes pozdejc stejnak vymenit.. pokud te to chytne.. pokud ne tak to posles dal..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.09.2009 20:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Ten pegasus je ok do bezvětří ale bude stačit mírný větřík a bude to boj to dostat zpět -dle videa. :wink:

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 23.09.2009 21:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2008
Příspěvky: 1578
Bydliště: Úvaly (Praha-východ)
Uplnou nahodou jsem si to letadlo pred chvili taky prohlizel. Plati to, co pise arda. Nekde jsem cet, ze nad 3ms s tim uz litat nejde. Futaba 6EXP toho na svoji cenu moc neumi, radsi bych sel do DX6i (pripadne DX5, pokud chces na tomhle setrit).

Doporucil bych ES, projdi si toto vlakno http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=22112

_________________
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24.09.2009 9:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2007
Příspěvky: 4283
Bydliště: Praha-východ (Měšice)
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=1422
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=2740

_________________
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24.09.2009 9:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.6.2007
Příspěvky: 267
Bydliště: Praha 9
Ahoj, Pegasus je velmi hodny a nezaludny vetron, idealne do bezvetri, ma vcelku mizivou pronikavost (souhlasim s Ardou, ze snese vitr max tak do 3 m/s). Leta pomalu a uridi ho i zacatecnik, pokud bude nejhur, pristane i sam. Slusne reaguje na termiku, bacha, at Ti neuleti, protoze ze stoupaku se s nim zdrha hur. Jsem s nim naprosto spokojenej, da se i vlekat :-)

_________________
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24.09.2009 12:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.10.2008
Příspěvky: 1708
Bydliště: Praha Kunratice
Jirad byl rychlejsi - Pegasuse mam taky a moje poznatky jsou uplne stejne - do vetru neni, ale nikdu kdo zacina by ve vetru stejne litat nemel a jinak je to totalne hodne, pomale a nezaludne ero. Kdyz ho budes zaklouzavat muzes ho hazet uplne bez obav, i kdyby pri zakluzu neletel jak ma, tak se mu nic nestane. Stavba je taky naprosto bez zaludnosti (akorat je dost meka motorova prepazka a proborily se mi do ni podlozky, takze mam motor de facto nevyoseny :D ). Vybaveni (dve obycejna 9g serva, motor a regl) koupis v HC za par supu.
Ja bych tohle ero zacatecnikovi beze vseho doporucil spis nez Easy Star a to z toho duvodu, ze ES bez uprav (tedy rizeny jen motor, smerovka, vyskovka) je riditelny vyrazne hur nez Pegasus - coz je dane hlavne tim, ze ma hrozne malou smerovku. Navic ES ma vyrazne vetsi plosne zatizeni a pri nejakem karambolu se preci jen ulomi cumak nebo neco - Pegasus se svym plosnym zatizenim nula nic a rychlosti letu rychlejsi chuzi na tom mozna bude i v tomhle ohledu lip. Nemluve o tom ze diky vetsim rozmerum je citelnejsi na vetsi vzdalenost a hlavne mu trva mnohem dele nez se do nejake vzdalenosti vubec dostane :D
Takze ja byt tebou tak souseda poslechnu a Pegasuse poridim. Kdybys mel zajem tak ti sem muzu nahazet odkazy na vybaveni z HC, at to nemusis hledat

_________________
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Letadlo pegasus od Va-models
PříspěvekNapsal: čtv 24.09.2009 13:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5025
Bydliště: CA
[quote="stavik"][/quote]
Ja by som do oho Pegasa šiel....
1/ ako začiatočník si v silnom vetre aj tak nezalietaš....
2/ ak bude treba nové krídlo /trup, čokoľvek - skočíš do bývalej Tesly a máš to....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24.09.2009 13:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Nevím-připadá mi to strašně neohrabaný -plácadlo.Kámoš má Trenéra od Reicharda-letadlo defakto stejného typu a létá jak pomalu tak ale poměrně svižně-takže i vítr mu nedělá nějaký velký problém(do 5m/s) :wink:

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24.09.2009 15:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2009
Příspěvky: 1704
Bydliště: Praha - Krč, ČR
S tím co píše were, tak souhlasím, viděl jsem, jak jeho Pegasus lítá a je to hezké latadlo. U ES je na druhou stranu výhodou větší univerzálnost, ale Pegasus je na učení výrazně jednodušší. Já se učil a učím na ES a jsem moc spokojený,ale je už hezky omlácená a upravovaná. Je to na preferenci. Nicméne s Pegasusem chybu určitě neuděláš.

_________________
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24.09.2009 18:32 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2009
Příspěvky: 36
Bydliště: Krhová
Jake jsou vyhody duplexu u optic duplex 2.4 Tx+Rx duplex R6 oproti Dx6i?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 25.09.2009 9:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5025
Bydliště: CA
stavik píše:
Jake jsou vyhody duplexu u optic duplex 2.4 Tx+Rx duplex R6 oproti Dx6i?

DX je komplet rádio. Duplex je len vysielaci modul do rádia, prípadne + príjmač, ale bez vysielača....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 25.09.2009 11:57 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2009
Příspěvky: 36
Bydliště: Krhová
Jaky je rozdil u baterii kdyz maji oznaceni 2S1P a nebo jen 2S? Je podstatne aby mely baterie vyvod na balancer?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 25.09.2009 12:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.10.2008
Příspěvky: 1708
Bydliště: Praha Kunratice
2S a 2S1P je to same - S oznacuje clanky v serii a P jsou paralelne zapojene clanky. Takze oboje tohle oznacuje pack kde jsou dva seriove zapojene clanky, cili 7.4V. Baterie 2S2P by pak byly ctyri clanky - dve dvojce paralelne zapojenych clanku, spojene navzajem do serie, takze napeti by bylo take 7,4V, ale kapacita by byla dvojnasobna nez jakou ma 2S1P (samozrejme pri pouziti clanku se stejnou kapacitou)
Servisni konektor (vyvod na balancer) musi mit vsechny LiPo baterie, ktere maji vic nez jeden clanek, protoze bez moznosti nabijet a vybijet kazdy clanek zvlast by se nedalo udrzovat shodne napeti na clancich, coz je pro LiPolku zivotne dulezite.

Doufam ze jsem to napsal spravne, nikdy jsem se tim nejak do hloubky nezabyval, u packu me proste zajima velikost, vaha, napeti a kapacita, to jak jsou clanky uvnitr propojene jde trochu mimo me :D

_________________
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 01.10.2009 0:04 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 23.9.2009
Příspěvky: 36
Bydliště: Krhová
Cau. Nakonec jsem koupil model Dragonfly od vamodels a zbyle vybaveni bude vzhledem k velkym pocatecnim nakladum z ciny. Vysilac beru dx6i a budu kupovat i simtransmitter 6ch (koupim v CR). Az to zalitame, dam vedet cim jsem to vybavil a jak se to ve vzduchu chova. Zatim diky vsem radcum.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz