px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 726 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 49  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: katana 50
PříspěvekNapsal: čtv 27.03.2014 22:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.11.2011
Příspěvky: 30
Bydliště: Zlín
Obrázky: 2
Motor mam power 52 regulator 90A. Baterky 5s 5000. Vrtule 15/8. Zkousel jsem nastat výkon v regulatoru ale uz ted to mam na maximum a mam obavu ze pri delsim zatizeni zhori motor. Nevim jak je to s vahou benzínových motoru ale uz ted musim mit 530g zavazi aby to by vyvážene. Moc tomu nerozumim litam prvni rok. Proto se obracim sem abych se dozvedel vic a snad dostal i radu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 02.04.2014 14:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2008
Příspěvky: 1362
Bydliště: Praha-západ Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 30
Tebou použitý setup je v podstatě doporučený výrobcem...v tom chyba nejspíš nebude.
Problém je v tom 0,5kg dovážení co uvádíš :!: ..
To absolutně degraduje letové vlastnosti a samozřejmně výkon o 0.5kg
těžšího éra už nemůže stačit.
Nevím, proč tak mnoho jsi musel dovažovat aby jsi se vešel do těžiště doporučeného pro ten to model ( výrobce uvádí 111-120mm od něběžné hrany)
Jediné možné řešení:
Vyhod to nesmyslné 0,5 kg závaží, vše co jde "nahrň" co nejvíce do čumáku.
a zkontroluj zdas se vejdeš do uváděného těžiště.
Jestli stále nee, tak ti nezbývá než předělat servo pro výškovku dál do trupu...
Rozhodně to závaží musí ven!

_________________
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 03.04.2014 5:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.11.2011
Příspěvky: 30
Bydliště: Zlín
Obrázky: 2
Celkova hmotnost letadla je 3315kg. Je fakt ze ocas je dost tezkej mam mam 3 serva ale zkusim to jeste predelat diky za radu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 03.04.2014 7:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
fajntomik píše:
Celkova hmotnost letadla je 3315kg. Je fakt ze ocas je dost tezkej mam mam 3 serva ale zkusim to jeste predelat diky za radu

Pohonnou baterku co nejvíc dopředu jak to jde. To samé regulátor, přijímač......
Pokud to nebude stačit, tak serva z ocasu do kabiny ( to servo SOP tam přendej hned a dej lanka na obě strany kormidla SOP).
V tomhle letadle je nemožné, aby jsi dovažoval půl kila do čumáku.
(Sem o jiném než elektropohonu neuvažuj).

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 04.04.2014 5:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2010
Příspěvky: 566
Bydliště: Mohelnice, Olomoucký kraj
Neměřil jste někdo max rychlost u modelu SkyFun 1.1 (bez tuningu) ?? Na HK uvádějí až 120 km/h, ale to mi přijde přehnané. Tipuju tak 80 km/h v horizontálním letu.

_________________
"Nejde to zalepit nesprávně". Neznám slovo nejde!

FlySky FS-i6X, Funtic II 1600


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 05.04.2014 16:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.11.2011
Příspěvky: 30
Bydliště: Zlín
Obrázky: 2
Závaží jsem odstranil. Servo předělal do trupu a dostal jsem se na 2930g. Diky za uzitecne rady. Ted uz to snad poletí lip.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.04.2014 19:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.11.2008
Příspěvky: 1362
Bydliště: Praha-západ Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 30
fajntomik píše:
Závaží jsem odstranil. Servo předělal do trupu a dostal jsem se na 2930g. Diky za uzitecne rady. Ted uz to snad poletí lip.

To si piš... :wink:
Kam ti vyšlo těžiště?

_________________
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 10.04.2014 10:29 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.11.2011
Příspěvky: 30
Bydliště: Zlín
Obrázky: 2
Těžiště mám 11,5. Když jsem předělal servo s ocasu do předu trupu tak závaží muselo hned ven, ještě jsem předělal kužel na vrtuli a tím jsem to ještě víc vyvážil v konečném výsledku mam na ocasu 5g závaží. Ale i tak necele 3kg je úspěch. Už jsem to i vyzkoušel a je to úplně jiné letadlo ještě jednou díky za rady


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 13.04.2014 10:38 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2008
Příspěvky: 27
Bydliště: Tábor
Zdravim,,,

takovej tupej dotaz mám,,,

mám motor u kerýho je udanej max proud 21A, mám na něm vrtulu 9x6 (bez kuželu, takže chlazenej) a odebíranej proud z baterek je 14,5A.
takže tupě řečeno že z motoru nedostávám maximum. když mu nasadim vrtulu řekněme 10x6. proud by se zvýšil řekněme na 18A a tim pádem z motoru dostanu vyšší tah. uvažuju správně??


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 13.04.2014 12:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2011
Příspěvky: 453
Bydliště: Mělník
Jo, uvažuješ správně


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.04.2014 15:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2011
Příspěvky: 539
Bydliště: Cerhovice, ČR
Obrázky: 10
Pokračuju v úvaze: Když dám ještě větší vrtuli a motor s ním vezme třeba 30 A, tak motor spálím, že?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.04.2014 16:08 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6791
Bydliště: Moravský kras
Ano, je to tak.

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Rada
PříspěvekNapsal: stř 30.04.2014 7:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.4.2014
Příspěvky: 13
Bydliště: HOSTIVICE
Dobrý den,
jsem začátečník a chtěl bych poradit jaké letadlo si mám vybrat.Rozhoduji se mezi SKY SURFER 1400 nebo 1500.Dále bych chtěl poprosit s pomocí o sestavení letadla.RC soupravu mám.Jsem z Hostivice u Prahy.Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada
PříspěvekNapsal: stř 30.04.2014 8:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2011
Příspěvky: 539
Bydliště: Cerhovice, ČR
Obrázky: 10
Stavební návod na podobné letadlo tu: http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/mul ... sy-star-ii

SKY SURFER jsem v ruce neměl. Můžu ale porovnat Betu a EasyStar, které jsem stavěl téměř současně, a určitě bych volil EasyStar (konec konců je to originál, zbytek - i ten SKY SURFER bych řekl - jsou jeho kopie). V ES II je víc místa a stavba byla mnohem příjemnější, těch pár korun navíc se vyplatí.

Ať už budeš stavět cokoliv, doporučuji spodek křídel nabarvit do nějakého vzoru, třeba šachovnice, hodně to zlepší orientaci ve vzduchu.

Přeji hodně zdaru, je to hezký pocit, když to letí :-)

p.s.: A bydliště si dej do profilu.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Rada
PříspěvekNapsal: stř 30.04.2014 9:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1806
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
andik píše:
Dobrý den,
jsem začátečník a chtěl bych poradit jaké letadlo si mám vybrat.Rozhoduji se mezi SKY SURFER 1400 nebo 1500.Dále bych chtěl poprosit s pomocí o sestavení letadla.RC soupravu mám.Jsem z Hostivice u Prahy.Děkuji.


Já bych zase radil Betu 1400 :-))) Ale je to asi jedno :-)Snad bych nekupoval set s RC soupravou-jsou to spíš hračky, než "rádia"...
Ale asi Ti jde pro začátek o peníze...
Jestli chceš pokecat, napiš mi telefon do SZ - soukromé zprávy

Příště příspěvek pojmenuj nějak lépe: SKY SURFER 1400 nebo 1500 ???
Představ si, že všechny dotazy by byly: RADA :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 726 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 49  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz