Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 405 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 21:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.1.2016
Příspěvky: 20
MirasQC píše:
Potřeboval bych rozlepit husté vteřinové lepidlo na modelu výškovka, směrovka a křídla?Je to vůbec možné.



Tak jsem to vypreparoval,ale prasknul šroubek co drží táhlo(na jedné straně šroubek a na druhé matička)nevíte jak se to jmenuje a má to pelikán?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 11.04.2016 11:10 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2016
Příspěvky: 3
Bydliště: Postřižín
Zdravím členy fóra,

jsem začátečník, jak tady na fóru, tak i v modelařině. Koupil jsem si model letadla Beta 1400 RTF a po sestavení jsem narazil na problém. Servo na pravém křídle se chová nějak divně - po zapojení baterie se úchyt hned natočí do polohy rovnoběžne se servem (snažil jsem se to vyfotit), přitom ovladač na vysílači (Cadet V4) je ve středové poloze. Servo taky nestále hučí. Dá se stím něco dělat? Děkuji.

Příloha:
WP_20160410_11_04_14_Pro.jpg
WP_20160410_11_04_14_Pro.jpg
[ 29.06 KiB | Zobrazeno 1910 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.04.2016 11:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2014
Příspěvky: 765
Bydliště: Přerov, Czech Reuplic
Vyndat servo, sundat páku, vše zapnout. Nasadit páku tak jak potřebujete, utáhnout. S největší pravděpodobností je páka špatně nasazená. Takže se servo snaží najít střed a přetláčí se s pákou která narazila na překážku. Může být i servo špatné. Poškozené převody, elektronika.

EDIT: ještě mě napadlo, dej konektor toho serva do jiného portu na přijímači, zda se bude chovat stejně.

_________________
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.04.2016 11:36 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2016
Příspěvky: 3
Bydliště: Postřižín
Děkuji za radu, vyzkouším.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.04.2016 15:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 385
Bydliště: Frýdek-Místek
A když už to budeš dělat, tak tam rovnou dej jiná serva. Setová u Bety jsou hrozný shit, stejně je časem budeš měnit a alespoň nebudeš mít strach, že se odporoučí za letu. Kliddně stačí HXT900 (100Kč za kus).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2016 9:43 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2016
Příspěvky: 3
Bydliště: Postřižín
@pheek:
Opraveno, díky, už to funguje jak má, aspoň myslím

@BoBik_CZ
Tuhle variantu si nechám v záloze až zvládnu prvních pár letů. Nerad bych teď kupoval nové serva a pak letadlo rozflákal při prvním letu :)

Ještě bych se zeptal, zkoušel jsem vyvažování a i když dám baterii do čumáku, furt se to převažuje na ocas? Dává se tam ještě něco dalšího?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2016 9:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 385
Bydliště: Frýdek-Místek
"Nerad bych teď kupoval nové serva a pak letadlo rozflákal při prvním letu :) "

No až to rozflákáš kvůli setovým servům, tak si na moje rady vzpomeneš. :wink:

"Ještě bych se zeptal, zkoušel jsem vyvažování a i když dám baterii do čumáku, furt se to převažuje na ocas? Dává se tam ještě něco dalšího?"

Dává. Těžiště musíš mít ve správném místě, pro začátek možná raději o 1 - 2 mm více vepředu. Dává se tam zátěž, pokud už máš baterku úplně vepředu, tak ideálně olovo nebo jakýkoliv jiný balast, kterým to dovážíš.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2016 12:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2016
Příspěvky: 286
Bydliště: Kutná Hora
Třeba takto


Přílohy:
IMG_20160405_114605.jpg
IMG_20160405_114605.jpg
[ 46.02 KiB | Zobrazeno 1737 krát ]


_________________
LionE, 5" Mefisto, 3" Meffie, Taranis T9, X7
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.04.2016 10:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 640
Bydliště: Praha 9
Ahoj všichni, nevíte jestli se stále dají sehnat nová křídla na verzi 1/2? Popřípadě zda nová křídla na verzi 3 budou sedět i na předchozí model? :)

_________________
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 08.06.2016 17:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 315
Bydliště: Liberec
Zdar, asi jsem jelito, ale potřeboval bych poradit jak vyndat regulátor a pak ho zase připojit k motoru bez toho aniž by byl člověk Houdini... Jak ty kabely prochází tím tunelem pod křídly tak za boha nemůžu přijít nato jak to udělat a nemuset přitom rozlepit letadlo...

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy, Taranis Q X7
Synovy: Alpha 1500 (RIP), Focus 400, Turnigy t9x


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 08.06.2016 22:53 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.3.2011
Příspěvky: 171
ja som vytahoval cele kable az od motora. Na motorove kable som pripajkoval dalsi kabel, ktory mi ostal v trupe aj ked som vytiahol regulator, a za ten kabel som potom vtiahol motorove kable spatky k cez trup az k motoru. Ale odstranil som bullet konektory co boli pri motore, tie sa mi nedalo prepchat, bez nich to islo v pohode.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 08.06.2016 23:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 315
Bydliště: Liberec
Jo, tak nějak jsem si říkal že by to mohlo jít, ale potřeboval jsem nakopnout od někoho jiného :-)
Díky, zkusím to!

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy, Taranis Q X7
Synovy: Alpha 1500 (RIP), Focus 400, Turnigy t9x


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.06.2016 13:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.5.2016
Příspěvky: 14
Ahoj kluci.
Mám takový technický dotaz. Četl jsem tento článek a zarazilo mně vyoseni motoru.
http://www.rcportal.sk/beta-1400-prve-d ... baleni-c44

Já mám vyoseni na moji Betyně uplne obráceně než je na obrázku v článku. Jak to máte vy? Diky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.06.2016 11:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 315
Bydliště: Liberec
Jak moc je nutné chladit regulátor? Já jen že na Alphě jsou větrací průduchy u motoru a ten proud vzduchu jde ven pod křídly, tedy až za regulátorem. Je mi jasné že to primárně chladí motor, ale ten regl určitě taky, asi hlavně ty mosfety.
Jak se hřeje regl u Bety, nebylo by lepší tam taky nějaký to chlazení dodělat anebo to Pelikán má dobře vymyšlený a stačí to chlazení motoru v tom pylonu?

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy, Taranis Q X7
Synovy: Alpha 1500 (RIP), Focus 400, Turnigy t9x


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.06.2016 20:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 315
Bydliště: Liberec
Tak jsem byl poprvé s Betou venku.
Oproti Alphě mě překvapilo že netáhne. Dám plnej knedlík a stejně si po silném odhozu sedne - EDIT: vyřešeno, nevšiml jsem si že mi upadla vyvážovací podložka pod výškovkou :-)
Na plachtění je dost pomalejší než Alpha, ale stabilnější. Pád po křídle se mi fakt nepovedl, což s Alphou občas jo. Je to takový klidný polítání, takovej medvěd :-)
Jinak ten regulátor jsem musel vyměnit, odešel do věčných lovišť hned po startu, pěkně se z toho zakouřilo, celej se spekl, takže proběhla výměna za HobbyKing 20A a ten je ok a ani se moc nehřeje.

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy, Taranis Q X7
Synovy: Alpha 1500 (RIP), Focus 400, Turnigy t9x


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 405 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz