Autor |
Zpráva |
Janek2
|
Napsal: úte 14.06.2022 13:22 |
|
Zkušený debatér
|
 |
|
Tak už mě dnes přišla stavebnice Step One. Pomalu začínám lepit. Ale jak vidím, tak si zde píšu sám sobě.  To ale nevadí.
|
|
Nahoru |
|
 |
|
|
 |
hozyy
|
Napsal: úte 14.06.2022 15:47 |
|
Celkem nový uživatel
|
 |
|
Nepíšeš si sám .. Čteme to taky. Já se chystám například až bude čas dovážit to na těch 250g. Jsem na to zvědavej. Myslim že to bude klidnější, míň uskákaný a pomalejší. Teď u nás ale pořád dost fouká.
|
|
Nahoru |
|
 |
Janek2
|
Napsal: úte 14.06.2022 21:49 |
|
Zkušený debatér
|
 |
|
No a já jsem už po dvacáté hodině provedl zálet. Zatím bez podvozku. Hodil jsem ho asi tak pod patnácti stupňovým úhlem a na půl plynu a jak jsem ho hodil, tak pořád poslušně stoupalo. Pustil jsem kniply a letělo to samo hned napoprvé. Žádné dotrimování prostě pohoda. Ale ještě doma, než jsem šel provést zálet jsem musel dovážit předek. Dodávají k tomu 2x 5 gramů závaží. tak to jsem použil a ještě kousek olova. Má teď bez podvozku 209 gramů. Když vypnu motor, tak krásně pomalu klouže. Jak se někdy říká: zase jedno letadlo, které se nemusí řídit. Motor Dualsky ECO2304C V2, baterie Dualsky ultra 550 mA 7,4V 50C, regl 12A a vrtule GWS 6/3. Toť mé osazení.
|
|
Nahoru |
|
 |
Janek2
|
Napsal: stř 15.06.2022 8:24 |
|
Zkušený debatér
|
 |
|
|
Nahoru |
|
 |
hozyy
|
Napsal: stř 15.06.2022 19:43 |
|
Celkem nový uživatel
|
 |
|
dneska jsem dovážil 40g pod těžiště a šel to vyzkoušet. Docela foukalo, ale to bylo nakonec dobře. Letí to klidně a větší větřík to pěkně ustojí. Už si s tím tak nehází. Musí se ale letět na větší plyn. U lehkého stačila 1/3 plynu na klidný let a když se přidalo, tak to hned stoupalo. Tady to už tolik nedělá. Řídí se to trošku jinak. Ale dobrý. Asi se mi to líbí víc jak když je to lehčí. S touhle váhou už by to ale asi nebylo pro kluky začátečníky. Toť moje první postřehy z 10 min. letu.
|
|
Nahoru |
|
 |
Janek2
|
Napsal: stř 15.06.2022 19:54 |
|
Zkušený debatér
|
 |
|
No já jsem namontoval dnes podvozek a dal jsem do "útrob" napěťové čidlo a zvážil jsem to. Tak mě to váží 236 gramů. Chci jít teď to vyzkoušet, ale ještě venku trochu fouká. Já mám letiště hned za zahradou. Asi 27 ha pole. A jak píšeš hozyy žes to trochu zatížil, tak to samozřejmě v následujících dnech vyzkouším i já.
|
|
Nahoru |
|
 |
Janek2
|
Napsal: stř 15.06.2022 21:16 |
|
Zkušený debatér
|
 |
|
Tak, jsem se vrátil z "letiště". Létal jsem podle hodinek 21 minut. Jak jsem psal výše, že jsem namontoval podvozek a dal to napěťové čidlo, tak mě samozřejmě trochu ztěškl předek. Tak jsem přistál na půl minutky a oddělal ty dvě 5ti gramová závaží a ten kousek olova. Olovo váží 1 gram, takže jsem oddělal celkem 11 gramů. A teď to váží 216 gramů. A ještě by to chtělo malinko odlehčit předek. Ale je dost možné, že to trochu "brzdí" podvozek. A tak se zdá, že je to ještě trochu těžké na předek. Ale než jsem se připravil k letu, tak už vůbec nefoukalo a tak jsem si to poletování pěkně vychutnal. V baterii mě zbylo 3,72 voltu na každém článku, což je akorát nominální napětí na článek.
|
|
Nahoru |
|
 |