RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=16&t=86779
Stránka 1 z 1

Autor:  huddy [ sob 14.09.2019 22:13 ]
Předmět příspěvku:  Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

Mám novou betu 1400, nejnovejsi verzi, po složení vše vypadalo OK, ale při prvním letu jsem zjistil že ztratí signál cca po 50m od vysilače (setový cadet pro V4). Když jsem pak zkusil test signálu (range test) se sniženým signalem na vysilaci, ktery ma mit dosah alespon 40-50 kroku dle navodu, tak jsem zjistil ze ma asi 10. Z toho je jasne ze je neco spatne. Antenu na visilaci mam spravne (pozice doprava vodorovne) a na modelu jsem dratek(antenu) dokonce vytahnul ven z letadla abych eliminoval nejake ruseni elektronikou letadla a vysledek byl v podstate stejne spatny . . .tudiz letadlo je nepouzitelne.Premyslim jestli to dat na reklamaci, nebo jsem jeste neco udelal spatne, ale myslim ze snad ne. Diky za pripadne rady

Autor:  DAF [ sob 14.09.2019 22:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

Osobně mám na soupravu Cadet svůj názor, a není zrovna lichotivý (je to můj soukromý subjektivní názor). V každém případě by to nejspíš stálo za reklamaci. Jinak si dej do profilu místo svého výskytu, třeba se ti ozve někdo zkušený z okolí a prohlédne ti to.

Autor:  guchar [ ned 15.09.2019 9:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

@huddy Pokud si s tím chceš pohrát bylo by dobré problém rozdělit = oddělit příčinu TX nebo RX
Každopádně je dobré začít kontrolou napájení (baterek) naprázdno a vložených do zapnutého RX a TX.
Pokud je k dispozici druhý set (samozřejmě se předpokládá že funkční) TX2 a RX2 pak provést:
Porovnání tvého TX1 a jiného TX2 spárovaný s tvým RX1.
A také tvého RX1 a jiného RX2 spárovaného s tvým TX1.
Pomoci může kamarád modelář, RC prodejna s RC setem CADET 4 PRO 2,4 GHz na skladě nebo RC opravna.
Jde o taky o to zda jsi soupravu BETA 1400 kupoval na internetu nebo v prodejně. Opravna může test účtovat.

_ Na RCMania je vlákno RC souprava CADET 4 2.4 GHz (2010 - 2013) tam ale popisují tehdy prodávané v1 a v2

Autor:  paveld [ ned 15.09.2019 10:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

Podobná zkušenost s Beta 1400 - dosah soupravy Cadet byl do 150m. Je překvapující, že se něco takového vůbec dostalo do prodeje.

Autor:  paveld [ ned 15.09.2019 10:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

huddy píše:
Mám novou betu 1400, nejnovejsi verzi, po složení vše vypadalo OK, ale při prvním letu jsem zjistil že ztratí signál cca po 50m od vysilače (setový cadet pro V4). Když jsem pak zkusil test signálu (range test) se sniženým signalem na vysilaci, ktery ma mit dosah alespon 40-50 kroku dle navodu, tak jsem zjistil ze ma asi 10. Z toho je jasne ze je neco spatne. Antenu na visilaci mam spravne (pozice doprava vodorovne) a na modelu jsem dratek(antenu) dokonce vytahnul ven z letadla abych eliminoval nejake ruseni elektronikou letadla a vysledek byl v podstate stejne spatny . . .tudiz letadlo je nepouzitelne.Premyslim jestli to dat na reklamaci, nebo jsem jeste neco udelal spatne, ale myslim ze snad ne. Diky za pripadne rady

Soupravu Cadet nahradit jinou soupravou na 2,4GHz - plně vyhoví např. nejjednodušší Spektrum 5.

Autor:  dratek [ ned 15.09.2019 10:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

V prvé řadě je li set nový tak není potřeba hledat pomoc zde ale reklamovat u prodejce.Za další pokud přečteš diskusi i o jiných aparaturách tak tam najdeš také nějaké poruchy.Vlastním CADETA od prvopočátku mého patlání a nedám na něho dopustit jelikož funguje zatím spolehlivě.Tento problém co popisuješ se mi stal když jsem pří přistání do trní utrhnul anténu z přijímače tak to fungovalo do cca 50m a pak nic ale bylo to u soupravy HK. BYLO BY ŠKODA NEVYUŽÍT MOŽNOSTI REKLAMACE NOVÉHO VÝROBKU ať už mám na něj kdokoliv jakýkoliv názor.

Autor:  guchar [ ned 15.09.2019 11:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

Sestava s šestikanálovým přijímačem RX-602 V4 s dosahem (800 m na zemi) po krok 0.75 m tedy cca 100 kroků
(ve vzduchu pochopitelně větší). Snížený výkon (huddy) uvádí 40až50 kroků = 30až37.5 m (testuje se na zemi)
Nová sestava Cadet musí být funkční Jiná otázka je kvalita(hlavně životnost)použitých potenciometrů - ovladače
_ Huddy píše "NOVÁ" je to tedy otázka přístupu prodejce k reklamacím.
_ Předtím je dobré si být jistý, že jde o projev VADY soupravy, a ne o nějakou neznalost obsluhy začátečníkem.
_ Případně o nějakou banální vadu třeba jako "zaseknuté" tlačítko test dosahu (= nižší výkon).
_ Nebo "upadlý" spoj k anténě v TX nebo RX.
_ Jiný případ "zlobivý" Cadet - reklamace u Pelikán - dotyčný nervově nevydržel a pořídil Optic Sport
CADET 2,4 - vytuhávání ovládání, příčina? oprava?
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=41768

Autor:  DAF [ ned 15.09.2019 11:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

Huddy, kdybys náhodou chtěl měnit rádio, pročti si vlákna o volbě Tx. Zvaž, jestli budeš chtít pokračovat a pořídíš jiné modely s více ovládanými prvky a potom se rozhoduj. Dají se sehnat soupravy i do tisícovky, třeba taková https://2114988612.eshop-rychle.cz/rcse ... by-King-T4. Funguje, ale má omezené možnosti, možná ale méně omezené, než Cadet. Nebo jsou už trochu lepší, ale přesto cenově dostupné, třeba tahle https://2114988612.eshop-rychle.cz/rcse ... ky-FS-i6-1. Ovšem případná další debata o volbě soupravy už je na diskuzi v jiném vlákně.

Autor:  guchar [ ned 15.09.2019 11:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

Soupravy "Flysky FS-i6X (10ch+X6B)" bývají častou 1. soupravou začátečníků, nebo 2. soupravou v rodině
Nejen RC SERVIS ale třeba i ROTORAMA (nyní bohužel ji nemají skladem) jinde za víc peněz nebo od Banggood
https://www.rotorama.cz/rc/flysky-fs-i6x-10ch-x6b

Autor:  huddy [ ned 15.09.2019 12:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

Diky vsem za rady a tipy.
Vyzkousel jsem i jinou sadu baterii (bez uspechu). Antenku prijimace jsem mel i vytazenou ven z letadla abych vyloucil ruseni elektronikou letadla. Rozmontoval i vysilac a kontroloval pripojeni anteny (to se zda byt v poradku). Vylucuji a zaseknute tlacitko volby snizeneho vykonu vysilace. Jelikoz ted nemam moznost jineho vysilace ani prijimace (abych vyloucil chybu jednoho nebo druheho), tak to vezmu v pondeli reklamovat do prodejny kde jsem kupoval (snad nastesi kamenna prodejna v Brne) a uvidim co mi reknou. Kdybych to koupil nekde na trznici, tak nereknu, ale takto to prece nemuze mit standardne dosah 40m, to je proste nepouzitelne. Takovy dosah to ma mit pri range testu se snizenym vykonem. (btw v tomto modu to ma dosah tak 5m :(). . . . . Budu pripadne informovat co jsem zjistil dal. . . Pripadne zvazim vymenu Tx a Rx za neco z vami doporucovanych

Autor:  YenyaKas [ ned 15.09.2019 13:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

Jen drobnost - FS-i6x je sice vyšší model než FS-i6, ale pro i6 existuje komunitní firmware s daleko více vlastnostmi, zatímco pro i6x pokud vím nikdo nic takového nevyvíjí (14 kanálů, vario, uživatelské alarmy, časovač, víc zobrazených věcí na displeji namísto neužitečného loga, atd.). Ale samozřejmě pokud člověk nechce na nic sahat, tak "přímo z krabice" je i6x lepší.

Autor:  guchar [ ned 15.09.2019 17:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Beta 1400 - velmi slabý dosah signálu

I když si myslím, že přepnutí TX (Čtyřkanálový vysílač CADET 4 PRO 2.4GHZ FHSS)
ze soupravy CADET 4 PRO 2.4 GHz do REŽIMU jiný typ přijímače způsobí úplný výpadek - ne kratší dosah
Set s RX (Šestikanálový přijímač RX-602 V4 (jednoduchá anténa).
_ Tak se pro jistotu podívej (odkaz níž) nebo do přiloženého návodu na POSTUP(-Y) párování¨
BETA 1400 M1 - RTF 4k 2.4GHz brushless
https://eshop.reichard.cz/letadla/rc-sety/beta-1400-m1-rtf-4k-2-4ghz-brushless.html
Zda máš patřičný model TX vysílače. Nebo zda nedopatřením kompletace nemáš model (předchozí),
u kterého lze pomocí tlačítka "PDM" přepínat provozní režimy vysílače (TX).

(_ Já jednou takhle z druhé ruky koupil heli MJX F645 nechodil. Až rozděláním jsem zjistil (vzhled desek)
že TX je "stará" v1, a k němu byl RX "nová" v2. Naštěstí se už začaly doprodávat desky do heli "stará" v1.
Tak to spravila nějaká stovka za F645-019 deska stará verze Později byl i (RX-all-in) v3, ten jsem nepotřeboval)

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/