px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 7:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.12.2019
Příspěvky: 2
Ahoj


Mám vysílačku Graupner MC-16 a chtěl bych si pořídit nějaký RC simulátor. Neví někdo co je potřeba dokoupit abych simulátory mohl ovládat touto vysílačkou?

Odkaz na rc soupravu:

https://profimodel.cz/cs/pakove/15256-m ... BwE#15256k


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 9:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.11.2019
Příspěvky: 13
Bydliště: Štatl
V prvé řadě bych se podíval do manuálu k vysílačce jak nastavit připojení k PC. Soupravy se dají připojit různě, přes kabel učitel-žák, USB, bezdrátově.

Bude taky záležet co si pořídíš za simulátor. Např. Phoenix používá pro připojení rc souprav svůj interface s HW klíčem (následně se řeší pouze redukce k soupravě). Pokud by jsi pořídil pouze samotný interface jiného výrobce, tak ti s daným simulátorem nebude fungovat.

Pokud by jsi něco kupoval, tak se zeptej na kompatibilitu přímo u dodavatele simulátoru. Určitě ti prodejce poradí.


https://profimodel.cz/cs/doporucene-pri ... wE#211449k

P.S.: phoenix má již ukončenou technickou podporu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 9:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.11.2019
Příspěvky: 13
Bydliště: Štatl
Případně pro aerofly https://profimodel.cz/cs/rc-simulatory/ ... BwE#48725k


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 10:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.12.2019
Příspěvky: 2
Díky za radu, prostuduju to


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 13:13 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2009
Příspěvky: 47
mám Mc 20,simulátor phoenix,bez problémů


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 14:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 21.9.2015
Příspěvky: 938
pripadne si kup zo zeme draka realfligt7 spolu aj s USB srandasakom (za hubicku - ale bezi iba na WXP)

potom akykolvek prijimac s PPM vystupom pripoj na srandasak a je to....

napajane z USB, ziadne kable, vyskusane s prijimacom Delta6 (ci ako sa presne vola, viacprotokolovy)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 14:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18936
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Qbec píše:

Byl bych pro tohle řešení.
Akorát... je to trochu drahé... pak příslušný převodník PPM =》 USB ...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 16:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1216
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Vidím na obrázcích dobře DSC port? Pokud ano, tak pro režim rádia "žák" to je výstup PPM, který se dá použít na asi všechny simulátory. PhoenixRC tento vstup uměl/umí přímo, pokud se propojí DSC a mikrofonní vstup PC, tak přes SmartProtoPlus se stvoří přímo USB joystick nebo existuje množství hardwarových udělátek, které z PPM signálu udělají joystick "hardwarově".
Ten SmartProtoPlus trochu "šumí", ale na vyzkoušení je to rozhodně nejlevnější varianta. Pokud se přidá hardwarový převodník PPM - USB, tak je řízení poměrně přesné, na simulaci myslím dostačující. Namátkově jsem zabrousil na eBay a našel cosi za 150 Kč, nebo za 500 Kč i s CD a nějakými simulátory (o kvalitě simulátorů si nedělám iluzi, ale hw bude fungovat jako std joystick).

Tahat signál přes přijímač mi příjde zbytečně složité, přes DSC nemusí být ani zapnutý vysílací modul. Možná existuje možnost firmwaru rádia, že by při detekci usb kabelu nabídl přímo to, že se vůči PC bude tvářit jako joystick.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 16:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1328
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
.....zabrousil na eBay a našel cosi za 150 Kč...
Tohle "cosi", nebo aspoň něco hodně podobnýho, jsem na Aerofly k naprosté spokojenosti používal. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 19:50 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18936
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
prikrylm píše:
... Tahat signál přes přijímač mi příjde zbytečně složité...

No, bonus by byla absence kabelu, kdyby se to teda chtělo.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 21:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 455
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
I když mám jiný vysílač, dovolím si - z mého pohledu - napsat výhody a nevýhody jeho kabelového a bezkabelového připojení k simulátoru.

Bezkabelové připojení:
+ simulátor můžu provozovat na velké televizi na druhé straně pokoje bez potřeby dlouhého kabelu
+ vysílač držím stejně jako v reálu - vestoje, žádný kabel za něj netahá
- vysílač vysílá :-), takže žere baterky jako v reálu. Je ovšem otázka, jestli to spíš nenaučí pečlivě hlídat po každém letu napětí baterie vysílače.

Kabelové připojení:
+ vysílač nevysílá, tudíž má minimální spotřebu
- svádí mě to mít vysílač položený na stole a používat simulátor vsedě
- nemůžu simulátor zobrazit na velké televizi, aniž bych si přestavěl nábytek v obýváku


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Simulator ovladaný Graupnerem MC16
PříspěvekNapsal: čtv 19.12.2019 10:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 21.9.2015
Příspěvky: 938
Sunn píše:
I když mám jiný vysílač, dovolím si - z mého pohledu - napsat výhody a nevýhody jeho kabelového a bezkabelového připojení k simulátoru.

Bezkabelové připojení:
+ simulátor můžu provozovat na velké televizi na druhé straně pokoje bez potřeby dlouhého kabelu
+ vysílač držím stejně jako v reálu - vestoje, žádný kabel za něj netahá
- vysílač vysílá :-), takže žere baterky jako v reálu. Je ovšem otázka, jestli to spíš nenaučí pečlivě hlídat po každém letu napětí baterie vysílače.

Kabelové připojení:
+ vysílač nevysílá, tudíž má minimální spotřebu
- svádí mě to mít vysílač položený na stole a používat simulátor vsedě
- nemůžu simulátor zobrazit na velké televizi, aniž bych si přestavěl nábytek v obýváku



baterie pouzivame az do "mrtva" aj ked uz displej nic neukazuje, je to aj celkom dobra priprava na situacie ked nieco nezahra

potom ked zblbnem a omylom vypnem pilotovi vo vzduchu motor na 30ccm akrobate tak dokaze s tym pristat bez poskodenia aj ked potom zaslzi a nechce sa so mnou bavit :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz