Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 12.09.2015 9:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.8.2015
Příspěvky: 208
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 5
Mohu mít dotaz ?
Pokud mám "aerofly RC 7 Ultimate Edition", ten má ten soubor TMD úplně jiný, jde to nějak zkonvertovat ?

děkuji

_________________
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2015 19:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.11.2008
Příspěvky: 66
Hoki píše:
Děkuji za vyčerpávající info. V pohodě, mne ten zvuk nevadí. Já to mám jako oddych a nyní jsem to vybalil po asi 2rocích na vyzkoušení těchto nových modelů. Jinak s realitou se to nedá srovnat, neb na simu odlítám to, co bych se skutečným modelem nedal ani náhodou. Spíš ho používám na ukázky a vysvětlování novým adeptům v RC.

Simulátor asi nikdy nedokáže nahradit reál, ale z korespondence s některými i zkušenými modeláři vím, že se dá (ne každý) model vyladit k celkem blízké podobnosti. Samozřejmě, sim je spíše určený pro trénink, případně pro zachování citu v prstech mimo sezónu. Ale často jsem se také dozvěděl, že hodně pilotů na simu si nechává ideální počasí (vítr, turbulenci na nule) Model pak létá jako ve vakuu, což jej reálu ještě víc oddálí. I.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2015 19:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4282
Bydliště: Pardubice
IvoK píše:
Simulátor asi nikdy nedokáže nahradit reál, ale z korespondence s některými i zkušenými modeláři vím, že se dá (ne každý) model vyladit k celkem blízké podobnosti. Samozřejmě, sim je spíše určený pro trénink, případně pro zachování citu v prstech mimo sezónu. Ale často jsem se také dozvěděl, že hodně pilotů na simu si nechává ideální počasí (vítr, turbulenci na nule) Model pak létá jako ve vakuu, což jej reálu ještě víc oddálí. I.

Jasně a souhlasím. Mám tam 2-3modely, co umí víc než já a stále mi má co dát při klasické akrobačce. Ostatní používám na poletování. Turbulenci vynechávám a vítr občas mám. Já to myslel tak, že s 3m Extrou lítám na zádech tak, že směrovkou bych srážel PET láhve na dráze. Ale půjčit mi tento model někdo v reálu, tak na zádech pod 5m mne nikdo nedostane. S různými Jety tam lítám v pohodě, ale ve skutečnosti bych s tím asi nechtěl ani startovat. A asi to hodně je nápomocno pilotům k 3D lítání a na toto nemám. Já si kreslím obraty po obloze ...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2015 20:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.11.2008
Příspěvky: 66
pavel1tu píše:
Mohu mít dotaz ?
Pokud mám "aerofly RC 7 Ultimate Edition", ten má ten soubor TMD úplně jiný, jde to nějak zkonvertovat ?

děkuji

Nejde, ale možná brzy půjde. Struktura konfiguračních souborů nových verzí se od staršího AFPD liší. Nedávno mě kontaktoval Jan-Hendrik Hanuschik, který vytváří software pro konverzi modelů AFPD do Aerofly 5, RC 7 a FS http://www.aerofly-sim.de/download/download-software/tmedit. Posílal jsem mu nějaké svoje zdrojové modely na testování. Tak budeme doufat, že bude úspěšný. Já už se asi rok chystám pokořit tvorbu modelů do Aerofly 5 a RC 7, ale za tu dobu co byla vydána verze Aerofly 5, nebyl Ipacs schopen přeložit návod z němčiny od angličtiny. Zatím jsem se pokoušel přeložit návod pomocí Google překladače, ale ne všemu dobře rozumím. Takže chuť do tak zbytečně komplikované práce mi chybí. No, uvidíme. I.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2015 20:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.11.2008
Příspěvky: 66
Hoki píše:
Jasně a souhlasím. Mám tam 2-3modely, co umí víc než já a stále mi má co dát při klasické akrobačce. Ostatní používám na poletování. Turbulenci vynechávám a vítr občas mám. Já to myslel tak, že s 3m Extrou lítám na zádech tak, že směrovkou bych srážel PET láhve na dráze. Ale půjčit mi tento model někdo v reálu, tak na zádech pod 5m mne nikdo nedostane. S různými Jety tam lítám v pohodě, ale ve skutečnosti bych s tím asi nechtěl ani startovat. A asi to hodně je nápomocno pilotům k 3D lítání a na toto nemám. Já si kreslím obraty po obloze ...


To jsme na tom stejně. Ono donutit se v simu k pocitu, jako že létám naostro je těžké, zvlášť když vím, že po havárii se mi za pár sekund model uzdraví a bez následků. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2015 20:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4282
Bydliště: Pardubice
IvoK píše:
To jsme na tom stejně. Ono donutit se v simu k pocitu, jako že létám naostro je těžké, zvlášť když vím, že po havárii se mi za pár sekund model uzdraví a bez následků. :D

Ne, ten pocit neumím si vnutit. Když tam s Yakem od Písaříka motám akrobačku a není to v rovině a tak, to si brblu pod fousy. Ale jinak nepadám a nebourám a nemám z ničeho strach. S klasickým modelem venku jsem jak kačer Skrblík, hned by se mi v očích zobrazovali dolarovky, neb tady je pak hodnota střetu se zemí jinší a proto i venku lítám opatrněji a vejš.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2015 21:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 586
Bydliště: Orlické hory
Mě zase vadí, že na simu není vidět zorné pole jako v reálu, když trénuju přistání, tak vidím dráhu až na poslední chvílí a většinou nejsem ve směru dráhy. Dá se samozřejmě nastavit větší záběr, ale pak je éro velmi malé. Mám tedy takový kompromis dost oddálené éro a funkci na přiblížení, ale není to úplně ono. Reál je reál :-)

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2015 11:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4282
Bydliště: Pardubice
thsoft píše:
Mě zase vadí, že na simu není vidět zorné pole jako v reálu, když trénuju přistání, tak vidím dráhu až na poslední chvílí a většinou nejsem ve směru dráhy.

To je pravda. Já to řeším lítáním v prostředí, kde jsou kopce a zapamatovat si jejich tvar = i přibližný směr dráhy. Navíc nesedám z velké výšky, tak je čas na opravu či cvičné kolečko kolem letiště. Nehledím na vybití baterek či nedostatek pohonných hmot :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 11.02.2016 18:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.8.2011
Příspěvky: 199
Obrázky: 8
Parádní Z-50 od Ivoka.
http://www.ivok.cz/M51-Z-50L.php

_________________
Aurora 9+letadla


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 12.02.2016 10:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4282
Bydliště: Pardubice
postylion píše:
Parádní Z-50 od Ivoka.
http://www.ivok.cz/M51-Z-50L.php

Už jsem si ho nainstaloval. Jen jsem musel upravit na verzi 1.8.0.
Motor na volnoběh pěkný zvuk. Ale za letu se mi uz tak nelíbí. Origoš Extra-300 má pěkný zvuk benziňáka ve všech režimech.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2016 14:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.8.2015
Příspěvky: 208
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 5
Jak Vám závidím, já na RC7 prostě mám smolíka :-(

_________________
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.03.2016 18:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4282
Bydliště: Pardubice
pavel1tu píše:
Jak Vám závidím, já na RC7 prostě mám smolíka :-(

V čem???


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 20:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.8.2015
Příspěvky: 208
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 5
Hoki píše:
V čem???


Už dobrý,

musel jsem udělat reinstall, odchází mi HDD a nějak se to popo... celé.

Už mi jdou importovat i nové modely - mladýho baví vzducholoď. Já piluji větroně.

_________________
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 20:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.4.2007
Příspěvky: 4282
Bydliště: Pardubice
pavel1tu píše:
Už dobrý,
musel jsem udělat reinstall, odchází mi HDD a nějak se to popo... celé.
Už mi jdou importovat i nové modely - mladýho baví vzducholoď. Já piluji větroně.

Jojo, ta vzducholoď Coca-Cola mne překvapila. Umí kolmo stoupat, na zádech a i přemety zvládá v pohodě.
Je možnost vypínat u spaláků i benziňáku po přistání motor? Jen u pár mi to jde.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 02.11.2016 18:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.8.2011
Příspěvky: 199
Obrázky: 8
Parádní Extra 330SC od Ivoka
http://www.ivok.cz/M52-Extra330SC.php

_________________
Aurora 9+letadla


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz