Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3D CAD pro složitější modely
PříspěvekNapsal: úte 30.04.2019 10:04 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3033
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Blacksite píše:
At je to jakkoliv, dela to grafika,


Grafika zajišťuje zobrazení, takže pokud se posune modelem a ten mizí, nebo cuká , tak je to grafikou. Výpočet oblouku rozhodně nezajišťuje grafika.
Já třeba můžu objekt zdvacetinásobit a blokem pohybuji plynule bez znatelného vytížení grafiky. Ale nastavím propojování bodů (mluvím o jemném modelu již převedeném do polygonální sítě ) a při velkém objemu dat mi začne zlobit pohyb po obrazovce. A žádný z komponentů není vytížen víc jak na 10 %, ani grafika. Vypnu nástroj a vše se chová normálně plynule. Model na obrázku tazatele z mého pohledu žádný takový objem nemá ani zdaleka. Já řeším auto 1/1 naskenované na vzdálenost bodu cca 2 mm.
Ostatní menší věci jsou v pohodě.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D CAD pro složitější modely
PříspěvekNapsal: úte 30.04.2019 10:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2012
Příspěvky: 1541
Bydliště: Kladno
Design spark mechanical

je super, jednoduchý nenáročný a uděláš v něm mnoho, je to odlehčená verze SpaceClaim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D CAD pro složitější modely
PříspěvekNapsal: úte 30.04.2019 11:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10041
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Práce s polygonální sítí je mimořádně náročná na výpočetní výkon, protože pracuje s mračnem bodů a matematický popis tělesa je několika řádově složitější než solidy a plochy. Ten objem dat je závislý na jemnosti těch polygonů, takže když budu zvětšovat nějaké těleso, ale budu chtít zachovat hladkost povrchu, počet polygonů bude narůstat a tím pádem i objem dat. U solidů a ploch je popis zakřivení pořád stejný. Proto je výhodnější, pokud je to možné, dělat úpravy na základních datech z ploch a solidů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D CAD pro složitější modely
PříspěvekNapsal: úte 30.04.2019 11:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 917
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
dudaj píše:

Grafika zajišťuje zobrazení, takže pokud se posune modelem a ten mizí, nebo cuká , tak je to grafikou. Výpočet oblouku rozhodně nezajišťuje grafika.
Já třeba můžu objekt zdvacetinásobit a blokem pohybuji plynule bez znatelného vytížení grafiky. Ale nastavím propojování bodů (mluvím o jemném modelu již převedeném do polygonální sítě ) a při velkém objemu dat mi začne zlobit pohyb po obrazovce. A žádný z komponentů není vytížen víc jak na 10 %, ani grafika. Vypnu nástroj a vše se chová normálně plynule. Model na obrázku tazatele z mého pohledu žádný takový objem nemá ani zdaleka. Já řeším auto 1/1 naskenované na vzdálenost bodu cca 2 mm.
Ostatní menší věci jsou v pohodě.

V tomto pripade, to ale dela grafika...protoze pokud ne, tak nechapu, jak muze i5 a 24g ram mit sebemensi problem...musel by mit nejaky predpotopni hdd, v tom pripade ale konfigurace PC nedava smysl...

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D CAD pro složitější modely
PříspěvekNapsal: úte 30.04.2019 11:39 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3033
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
Ještě se můžeš obrátit na Matěje tady, jestli ti něco neporadí.
https://www.facebook.com/groups/FusionPoradna/

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D CAD pro složitější modely
PříspěvekNapsal: úte 30.04.2019 11:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2009
Příspěvky: 827
Díky za nevdení. Na FB jsem našel odkaz: https://www.inventor3dblog.cz/jaky-vybr ... K2Ak2GJlkY

Souhrn:

Fusion 360 používá DirectX API a více se nám tedy zatím osvědčují právě herní grafické karty typu GeForce

Pro CPU je lepší vybrat rychlejší s méně jádry tedy například 3.5 GHz i5 vám poslouží lépe než 2.4 GHz i7. Fusion 360 již na rozdíl od jiných CADů využívá více funkcí, které umí pracovat s více jádry procesoru. Nicméně, neplatí to u všech nástrojů a funkcí. Stále tedy doporučuji dívat se především na rychlost CPU a nikoliv tolik na počet jader.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D CAD pro složitější modely
PříspěvekNapsal: úte 30.04.2019 13:26 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 3033
Bydliště: Zvole u Prahy
Obrázky: 0
walter2 píše:
Stále tedy doporučuji dívat se především na rychlost CPU a nikoliv tolik na počet jader.


No a to jsem právě psal na začátku :)

Já mám Ryzen 7 1800, jede na 3600, ale automaticky dle potřeby se přetaktovává na 4000 Ghz.
Jenže i tak 8 jader x 2 vlákna- tak ve finále něco jede na 6% celkového výkonu procesoru.

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D CAD pro složitější modely
PříspěvekNapsal: úte 30.04.2019 14:16 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2008
Příspěvky: 191
Je to již cca 7 let co jsem něco podobného řešil s indickou podporou v souvislosti se SolidWorks.
Tak to berte jako orientační informaci.
V nastavení SW byla možnost pro výpočty upřednostnit CPU nebo GPU.
Pokud byla v pracovní stanici k tomu určená grafická karta
( třeba https://www.alza.cz/hp-nvidia-quadro-rt ... 79.htm?o=2 )
bylo výhodnější přepnout na GPU. 256 bitová (a vícebitová) sběrnice GK dokázala na rozdíl od 64 bitové sběrnice CPU výpočty značně zrychlit.
Ale jak říkám, je to cca 7 let , mnoho se mohlo změnit , už tyto práce nedělám.
Přeji hezký den
rh


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz