Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2019 13:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 534
Bydliště: Jindřichův Hradec
Dobrý den, nemáte někdo nějaký program pro nahrávání zvuku mikrofonem? Mám podmínky, že to musí umět PCM mono 8bit , 8000Hz a formát Wav.. Audacity, GoldWave taky ne a nic jinýho jsem nenašel. Jedině nahrát v něčem a pak převádět. Jedná se mi o hlášky do telemetrie a je toho poměrně dost a tak abych dva dny jen nepřeváděl formát. Bohužel stávající zařízení nic jiného neumí. Ten GoldWave to asi někdy dříve uměl, ale současné dvě poslední verze umí nejméně 16bit. Možná jsem něco přehlédl, ale děkuji za každý podnět. J.

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2019 14:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 21.9.2015
Příspěvky: 831
VirtuaDub.org

Tu sa staxuju ze im to dava pcm :)

https://forum.videohelp.com/threads/352 ... s-selected


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2019 15:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2198
Bydliště: Zavar, SK
Jara11 píše:
... Mám podmínky, že to musí umět PCM mono 8bit , 8000Hz a formát Wav..
...Jedná se mi o hlášky do telemetrie... J.

Taký program nepoznám, ale keď to chceš na hlášky telemetrie, nechceš si to vyrobiť cez syntézu?
https://www.rcmodelytt.sk/taranis-a-zvuky/
8kHz/ 8bit to vie, výstup je vaw aj mp3, čo je to PCM neviem :(

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2019 16:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 534
Bydliště: Jindřichův Hradec
Sice jsem už nějak přemluvil GoldWave tak jak potřebuji (starší verze) ale tohle vyzkouším . Sice se mi to povedlo, ale po nahrátí v tomtéž programu přehraju a je to dobrý a jakmile to uložím na PC , je v tom jakési rušení. Tak budu bádat. Hlavní bude , co skousne MPX. Děkuji. J.

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2019 17:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 2565
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
My používame ruský program Balabolka. Prevádza text na reč v celkom slušnej fonetike. Dajú sa vybrať rôzne hlasy. Previedli sme text do wav a používame v našej telemetrii.

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2019 17:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 534
Bydliště: Jindřichův Hradec
Prolítnul jsem stránky, ale tam asi nic není, nebo jsem hledal špatně?

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 05.05.2019 21:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 534
Bydliště: Jindřichův Hradec
mior píše:
My používame ruský program Balabolka. Prevádza text na reč v celkom slušnej fonetike. Dajú sa vybrať rôzne hlasy. Previedli sme text do wav a používame v našej telemetrii.

Už jsem našel, ale nebere mi to PC. Požadují 64kbit (jestli to dobře píšu).

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 9:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 2565
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Jara11 píše:
Už jsem našel, ale nebere mi to PC. Požadují 64kbit (jestli to dobře píšu).


Priznám sa, že nerozumiem. Čo kto požaduje?

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 9:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 534
Bydliště: Jindřichův Hradec
Pro tenhle konkrétní případ od MPX, ale stejně to má i Skyassistant je PCM mono, 8bit,8000Hz a mono a wav. Pokud to není v tomhle formátu, tak to nelze použít. Kvalita samozřejmě úměrná parametrům, ale bohužel jinak to nechodí.

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 10:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.2.2013
Příspěvky: 302
Cool Edit Pro ..... nejjednodussi intuitivni a pritom nejmocnejsi nastroj na praci se zvukem co znam ... umi uplne vsechno ... nevim jak nejaka nova verze ja pouzivam 2.0 z roku raz dva .... pred 20 rokama sme v tom nahravali a pak mixovali nahravky kapely .... dodneska jsme nenarazil na nic co bych potreboval a tenhle programek to neumel ... to zadani samozrejme umi....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 06.05.2019 11:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 534
Bydliště: Jindřichův Hradec
Děkuju, rád vyzkouším. J.

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.05.2019 14:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 667
Já teď na editování zvuků motoru do náklaďáku používal Audacity, je volný a 8bit formát umí, potřeboval jsem pro Arduino TMRPCM právě ten. Nahrávání z mikrofonu by měl umět taky, ale nepoužíval jsem to ani nezkoušel. Editoval jsem stažené zvuky.

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.05.2019 15:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2010
Příspěvky: 534
Bydliště: Jindřichův Hradec
Mohu znovu kouknout, protože v Auda city jsem dělal naposled V-speak a něco chybělo, nevím jestli zrovna těch 8bit, nebo 8000Hz, ale znovu kouknu a možná i nějakou starší verzi.

_________________
ASW22E Baudys,Moswey3,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,Seawind carbon,XB-8 ,MPX Roy Pro 16,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.05.2019 17:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
V Audacity 8000Hz vidím ale nevidím 8bit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 07.05.2019 22:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 667
Je to v menu: Soubor - Export - Uložit jako WAV - Jiné nekomprimované soubory - Unsigned 8-bit PCM .
Frekvence se musí nastavit předem, já jsem 8000Hz nepoužíval, ale v nabídce je.
Mám verzi 2.3.0.

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz