|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
f4u
|
Napsal: pát 23.09.2022 9:53 |
|
Zkušený debatér
|
 |
 |
|
Ahoj, asi to nesouvisí přímo s modelařením ale kreslením třeba plánů rozhodně. Mám takový dotaz, pokud mám dějaký plný blok v DXF (čtverec, obdélník nebo cokoliv co je plné) existuje nějaký daný postup jak toto převést pouze na vnější obrys? Třeba pokud se následně třeba řeže laserem tak aby laser zbytečně nejezdil a nepálil vnitřek, když stačí to jen objet dokola a vypadne okénko. Je můj dotaz dostatečně jasný? Nejsem vyučen jako strojník či konstruktér tak je možná tento dotaz pro někoho kdo to zná uplně na hlavu, jak se někdo může ptát na takovou banalitu, ale já si s tím nevím rady. 
_________________ Jeti DC-16 F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51
|
|
Nahoru |
|
 |
|
|
 |
f4u
|
Napsal: pát 23.09.2022 10:45 |
|
Zkušený debatér
|
 |
 |
|
Není to kravina, ta moje otázka? Nezáleží ono náhodou na tom jak k tomu přistupuje onen CAM software, který z toho vektoru udělá Gcode?
_________________ Jeti DC-16 F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51
|
|
Nahoru |
|
 |
f4u
|
Napsal: pát 23.09.2022 11:34 |
|
Zkušený debatér
|
 |
 |
|
Smažte to 
|
|
Nahoru |
|
 |
Rata
|
Napsal: pát 23.09.2022 11:54 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Šrafy?  (-:
_________________ Rata
|
|
Nahoru |
|
 |
f4u
|
Napsal: pát 23.09.2022 12:27 |
|
Zkušený debatér
|
 |
 |
|
Ne šrafy ne. Prostě jsem se zasekl na takové hovadině jako je převod Gerber dat do DXF. Můj milý zaměstavatel totiž usnesl, že chce vyrábět sítotiskové šablony sám svépomocí na humpoláckém CNC laseru který k tomu vůbec není vhodný. Svoje gerber data pak posíláme do číny na výrobu plošných spojů a z těch co nám číňan pošle na kontrolu, pak zpětně rekontruujeme ono DXF na vypálení té šablony na sítotisk (neb gerber neumíme), protože ten číňan nám to pak i panelizuje. No vymysleli byste to dementněji? Už jsem zkusil několik CAM programů a buď jsou drahé jako prase (nájem) a nebo mi tam potřebná funkce chybí. Došel jsem k jednomu postupu jak to dělat: rozbalit čínský ZIP s daty na kontrolu z něho vyzobnout soubor s obrysem panelizace GKO a sítotisku GTP ty pak otevřít v cracklém VisualCAMU z něho pak exportovat DXF a protože tam mám prostě plné plošky (pady) tak toto exportlé DXF importovat v devCADU od Durantiho tam uložit jako ten DC1 a pak v konvertoru ODA který devCAD využívá opět převést na DXF kde už jsou pady prázdné, jen kontury, tak jak to potřebuji. Že byste se z toho střelili? To já už se střílím asi rok a brzo asi skončím v blázinci  A vůbec, nepřipadá vám divné používat nelegální software v podniku který má několik set zaměstanců, bohužel vítejte ve světě podnikání po česku. Nemá onen zaměstnavatel štěstí, že jsem rozumný a nebudu ho tu jmenovat aby neměl ostudu 
|
|
Nahoru |
|
 |
ORLA
|
Napsal: pát 23.09.2022 18:36 |
|
Celkem nový uživatel
|
 |
 |
|
DXF súbor importneš do Corel Draw a tam máš dva parametre objektu - výplň a kontúru , nastavíš si kontúru na šírku ako potrebuješ a hotovo, poprípade zrušíš výplň . Ak chceš laserovať, keby si mal len výplň tak by laser gravíroval, ak chceš rezať musí byť kontúra menšia ako 0,01mm všetko nad berie ako gravírovanie aj keď je to kontúra. Ale pekne to preháňaš programami. Do môjho laseru posielam priamo do stroja z Corelu.
|
|
Nahoru |
|
 |
VTjr
|
Napsal: pát 07.10.2022 13:24 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
Registrován: 9.2.2010 Příspěvky: 6622 Bydliště: Žilina, SK Obrázky: 15
|
To co bude laserový plotr dělat s objektem z DXF se většinou nastavuje v obslužném programu toho laserového plotru. Podle barev obrysu si vytvoříš vrstvy a pro každou vrstvu pak můžeš zvolit, zda se budou objíždět obrysy objektu (teda často se ta volba nazývá "CUT") anebo se ty uzavřené křivkové objekty budou šrafovat výplní (to se nazývá "ENGRAVE"), kde se dá pak nastavit i hustota toho šrafování.
_________________ Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
|
|
Nahoru |
|
 |
VTjr
|
Napsal: pát 07.10.2022 13:27 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
Registrován: 9.2.2010 Příspěvky: 6622 Bydliště: Žilina, SK Obrázky: 15
|
ORLA píše: ... Do môjho laseru posielam priamo do stroja z Corelu. To ja zas volím cestu, že z Corelu exportujem grafiku do súboru DXF a ten potom importujem do laserovacieho programu tak, ako som to opísal vyššie. Dalo by sa aj priamo z Corelu, cez ovládač k plotru, ale takto som si zvykol a pripadá mi to lepšie. Je to také jednoznačnejšie.
_________________ Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
|
|
Nahoru |
|
 |
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|