Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 151 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 10.02.2019 16:54 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18818
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
guchar píše:
... nerozumím sklonu lineárnímu úseku červené křivky proudu z 9 A(1:40) na cca 7.5A(28:20).

Já si to vysvětluju tím, že když byl tranzistor v nabíječce naplno otevřený (bylo na něm < 0,25V), tekl proud omezený pouze těmi externími odpory, nabíječka ho nestabilizovala (bylo nastaveno 10A a teklo jen 9A). Pak jak se baterka vybíjela, klesal proud celkem pochopitelně - tranzistor byl stále plně otevřený a neměl tedy co doregulovávat.
Zajímalo by mě spíš jestli to dělá jen ten klon (Reaktor 300W) nebo jestli takhle blbě funguje i iCharger206B... Pak by věta o max. vybíjecím proudu 7A s externími odpory byla platná nejen pro iCh106B+ ale i pro iCh206B ... A v českém návodu co jsem to četl by to měli správně...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 10.02.2019 17:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18818
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
jyrry píše:
... jestli takhle blbě funguje i iCharger206B... ...

Jooo, funguje nám to stejně jako všem ostatním :lol:
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... arge-Issue
A je to tam včetně nápadů jak to obejít... :idea:

... to jsem zase požhavil googletranslator... :mrgreen:

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.02.2019 17:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Mám originál (doufám) 206B. Někde jsem v tech. parametrech viděl max. vybíjecí výkon 500 W (20 A x 25 V).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.02.2019 17:22 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18818
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jo, 20A asi při regenerativním vybíjení, do jiné baterky. Prošel jsem si tu diskuzi na RCG a jejich 206B se chová úplně stejně blbě. V tý době myslím Reaktory ještě ani nebyly.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.02.2019 17:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Už to čtu. Zajímavé čtení :) .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.02.2019 17:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Tak jsem se inspiroval a už vybíjím 10 A z tříčlánku. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.02.2019 17:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18818
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Kterou metodu jsi použil?
Já nejdřív zvýšení proudu po uplynutí kritického času a napodruhý zkratování jednoho bloku odporů:
Příloha:
206B_LiIo_3s4p_discharge_10A_1R2_1R0_Ohm.jpg
206B_LiIo_3s4p_discharge_10A_1R2_1R0_Ohm.jpg
[ 75.99 KiB | Zobrazeno 445 krát ]

Ta špička je právě to přiložení šroubováku :-D

Ale začínám se o nabku trochu bát, budu pokračovat v tom mým vybíjecím kombajnu...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.02.2019 17:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Skončil jsem na 14 A. Baterka prázdná a nestíhám chladit. Princip je jednoduchý, postupně přidávám odpory po 2 Ω.

Výsledek dnešního snažení:


Přílohy:
vybijeni206b.jpg
vybijeni206b.jpg
[ 126.25 KiB | Zobrazeno 394 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.02.2019 22:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Ještě přidám poslední obrázek. Vybíjení s odporem 0,5 Ω, baterka už nebude v nejlepší kondici, mělo by jí být přes deset let! 8O
Takže to funguje, jen se to musí správně připojit, ideálně si udělat přípravek. Pokud dobře počítám, vybíjí to 200 W, plná baterka by těch 20 A v pohodě dala. Větráček nabíječky se vůbec netočí, je chladná.


Přílohy:
vybijeni206b1.jpg
vybijeni206b1.jpg
[ 100.29 KiB | Zobrazeno 379 krát ]

vyb1.jpg
vyb1.jpg
[ 56.39 KiB | Zobrazeno 375 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.02.2019 6:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18818
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jo, tohle se v návodu nepíše... nechat rozběhnout a postupně snižovat odpor, to by se muselo udělat cosi s časovačem a snad relátky... nebo na ruční pohon, prostě spínače... Nebo tam vřadit regulovaný stabilizátor proudu a tím tomu pomalu nakládat... hergot, to by asi šlo...
Ještě je otázka jak přesně to měří proud když se ten FET otevře naplno (taky mi větrák ztichnul); co vím tak využívají úbytek napětí na RdsON těch FETů... to ještě zkusím porovnat s Watt'sUp-em, co to ukazuje.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.02.2019 12:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4242
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Po pravdě řečeno ještě jsem zcela přesně nevydumal k čemu tam ty "PŘECHODOVÉ" INTERVALY
prvních 30 s kdy Pi ("But in the first 30 seconds of discharge startup (Pi is charger‘s wasted power capacity)")
může být 150 W nebo dokonce Pi=300 W v rozšířeném módu (Expanding Discharging Mode)
regenerativního vybíjení ("if starts Regenerative discharge at the same time").
Každopádně to asi není stav určený pro trvalý režim, respektive pro PSEUDO-TRVALÝ režim, kterého bych
dosáhl jakými si FUNKCEMI "RESET" = častým, po sobě jdoucím, opakováním situace START(=discharge startup)
- Takže A) K ČEMU MAJÍ SLOUŽIT B) V ČEM SE LIŠÍ od trvalého vybíjení (po více jak 30 s) s Pi méně jak 20 W.
==edit02 Nějaký druh počátečního testu-kontroly stavu vybíjené baterie?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.02.2019 13:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18818
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Řekl bych že to má sloužit (jak tam ostatně píšou) k eliminaci počátečního nízkého odporu studené žárovky, pokud ta bude použita jako externí odpor...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.02.2019 13:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10049
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
C-60 i při normálním režimu nabíjení, nebo vybíjení taky zvyšuje proud pozvolna. Nejspíš jde o nějaký testovací režim, kdy si kontroluje nějakou strmost nárustu, nebo poklesu napětí. Ale je to jen moje doměnka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.02.2019 14:10 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4242
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@Lark Nejen C-60 a řada jí podobných, má na začátku cosi jako diagnostickou fázi,
kdy ověřuje, že připojený accu se chová dle nějakých předpokladů = půjde bezpečně nabíjet/vybíjet .
Ne všechny nabíječky své chování v této fázi zachycují a ne všechny zobrazují plný výsledek testu.
Ty jednoduché (hlavně šachtové) mnohdy vadný - odmítnutý hlásí stejně jako ŽÁDNÝ ACCU NEPŘIPOJEN.
U 206B a Reactoru bych řekl, že "the first 30 seconds of discharge startup" v jistých módech je specifikem.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.02.2019 15:14 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18818
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
guchar píše:
... U 206B a Reactoru bych řekl, že "the first 30 seconds of discharge startup" v jistých módech je specifikem.

Ano. Tak to vidím. Jen v jistých módech, a vlastně jen v tom s externí zátěží. Jinde proud nabíhá také pomalu ale po 30s se nic nestane.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 151 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz