Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 326 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2019 22:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7430
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Čím víc info, tím míň je z toho člověk moudrej. :roll:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 0:50 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18640
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Není nad vlastní praxi. Mám dvoje kleště se kterými si vystačím a už nic neřeším, prostě sáhnu do šuplíku a udělám kabel. Tečka.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 5:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4073
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@jyrry PŘESNĚ. Pokud mám vyšlápnutou cestu co mi vyhovuje (a je v souladu s "dobrou (rozumnou) praxí",
tak se jí držím. Pokud se neobjeví nové (zásadní) skutečnosti vedoucí k lepšímu (nebo snadnějšímu) řešení.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Opět krimpovací kleště
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 17:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 252
Koupil jsem na servokonektory tyto kleště https://www.tme.eu/cz/details/knp.97523 ... /97-52-34/ podle jistých řečí na německých diskuzích na internetu. Po vyzkoušení jsem zjistil, že to prostě není ono, část oholenou to zalisuje přehnaně a část ve které se sevře izolace zas málo, tak že to nejde zasunout do toho plastového pouzdra. Pokud je tu někdo kdo má správně fungující profi kleště (ne šunky za pár set korun) prosím přesné označení, budu vděčný :wink:

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 18:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18640
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
No... je to tu uz vicekrat... mam HT225D...
a jsou tu uvedeny i dalsi... staci pohledat.

edit: ... a asi jsem mel kliku na dobry kus. Mam urcite >200 nacvakano a nevidim znamky opotrebeni.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 18:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 252
Našel jsem tady spoustu komentářů o tom jak se to má dělat, že se to nemá pájet a tak. Zajímá mě konkrétní typ (označení a výrobce) to tu není. Ty modré HT225D mám a po cca 200 konektorech je už onen výřez v čelistech vyčochtán (dobré na výhoz). Klidně za to zaplatím několik tisíc hlavně ať to funguje.

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 18:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 252
jyrry píše:
edit: ... a asi jsem mel kliku na dobry kus. Mam urcite >200 nacvakano a nevidim znamky opotrebeni.


A zkusil si tím někdy zakrimpovat tohle? https://www.modelcentrum.cz/produkt/Kab ... eny-i39094

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 19:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1218
Bydliště: Brno
f4u píše:
Našel jsem tady spoustu komentářů o tom jak se to má dělat, že se to nemá pájet a tak. Zajímá mě konkrétní typ (označení a výrobce) to tu není. Ty modré HT225D mám a po cca 200 konektorech je už onen výřez v čelistech vyčochtán (dobré na výhoz). Klidně za to zaplatím několik tisíc hlavně ať to funguje.


Co třeba 975424 KNIPEX lisovací kleště na D-Sub, HD 20, HDE pro průřezy 0,03-0,56mm2 (AWG 32-20) s locatorem?

http://www.technikelektro.cz/zbozi/9754 ... torem.html

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 19:42 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 33
Bydliště: Hodonín, ČR
Dotaz pro zkušené krimpovače, dělám to dobře? má tak vypadat nakrimpovaný konektor? viz obrázky (líp to nevyfotím)
Příloha:
20190226_183505.jpg
20190226_183505.jpg
[ 32.36 KiB | Zobrazeno 1570 krát ]

Příloha:
20190226_184107.jpg
20190226_184107.jpg
[ 36.22 KiB | Zobrazeno 1570 krát ]

Příloha:
20190226_183431.jpg
20190226_183431.jpg
[ 26.8 KiB | Zobrazeno 1570 krát ]

Příloha:
20190226_183154.jpg
20190226_183154.jpg
[ 36.61 KiB | Zobrazeno 1570 krát ]



Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.02.2019 12:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2314
Bydliště: Ústí nad Labem
f4u píše:
Klidně za to zaplatím několik tisíc hlavně ať to funguje.
Jedny takové drahé mám, od firmy Harting. Pravda, pořizoval jsem je původně kvůli něčemu jinému, ale nijak zvlášť mi nevadí, že se hodí i na servokonektory. Provozuji je už hodně let a mají za sebou krimpování v řádu tisíců spojů, opotřebení vůbec neshledávám.
Někde v začátcích tohoto vlákna jsem o nich psal, včetně udělátka, které jsem si k nim přidal pro pohodlnější manipulaci. Přesné označení si nepamatuji, musel bych se doma podívat.


Přílohy:
Nástavec%20ze%20strany%20čelistí.jpg
Nástavec%20ze%20strany%20čelistí.jpg
[ 82.36 KiB | Zobrazeno 1435 krát ]

Nástavec%20z%20vnější%20strany.jpg
Nástavec%20z%20vnější%20strany.jpg
[ 65.91 KiB | Zobrazeno 1435 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.02.2019 16:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 252
Děkuji, s největší pravděpodobností se piny servokonektoru nejvíce podobají pinům D-Sub a nejspíš to na ně bude i fungovat.

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 28.02.2019 8:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4073
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@f4u "část oholenou to zalisuje přehnaně a část ve které se sevře izolace zas málo,
tak že to nejde zasunout do toho plastového pouzdra" Řekl bych, že tohle je ta lepší varianta, pokud jde
1) kleště seřídit na perfektní zalisování "oholené" části, 2) spojů neděláš tolik, aby ti vadilo v druhém kroku
ručně upravit zamáčknutí "paciček" na izolaci, na potřebné sevření (rozměr zamáčknutého výsledku).
Stav "nejde zasunout do toho plastového pouzdra" nastal když mi došla v šuplíku zásoba, a koupil
jsem další várku servo-konektorů. Vypadaly stejně, jen místo co kus to pytlíček, balení bylo "sypané"
Protože "KRIMPUJI" v podstatě ručně (s použitím pomůcek, hlavně stranové štípačky, odizolávací a ploché kleště),
tak v tom posledním kroku jsem trojúhelníkoví "pacičky" stiskl, tak že se víc zařízly do izolace.
Halt asi není servo-konektor jako servo-konektor.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.03.2019 20:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 252
Čím je mam seřídit když tam není žádný stavěcí prvek? Ty kleště jsou prostě blbé, navíc jsem zjistil, že jiné čelisti téže od Knipexu tam nejdou nasadit! Prostě nepoužitelné. Všechno to vrátím a zkusím tyto kleště od AMP https://cz.farnell.com/amp-te-connectiv ... dp/1345497

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.03.2019 21:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1946
Bydliště: Havířov
Není tam takové plechové zubaté kolečko se šroubkem?
No já mám doma taky více druhů kleští a zjistil jsem, že ty nejlevnější třeba za 3 stovky nemá cenu vůbec kupovat. Možná na nějaké očka nebo dutinky kde není důležitá přesnost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 01.03.2019 22:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1218
Bydliště: Brno
f4u píše:
Čím je mam seřídit když tam není žádný stavěcí prvek? Ty kleště jsou prostě blbé, navíc jsem zjistil, že jiné čelisti téže od Knipexu tam nejdou nasadit! Prostě nepoužitelné. Všechno to vrátím a zkusím tyto kleště od AMP https://cz.farnell.com/amp-te-connectiv ... dp/1345497
Nekupuj kleště na fastony, ale na piny D-sub, alespoň u knipexu. Provozuji je asi tři roky, a bez problémů.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 326 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot], mati, Michal Matějka, REX, Seznam.cz [Bot], vlada123 a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz