Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 326 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 01.03.2019 22:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7430
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Postupem času jsem zjistil, že včechny levný a jednoduchý kleště pokud nemaj cvakací pákovej mechanizmus, štelování vypínací síly a čelisti typu "dlabanej ingot" jsou na dvě věci. Ty levný, co jsou v podstatě jen dva 3 mm plechy bez jakýchkoliv dorazů mají šlic na naše piny až na konci čelistí a kleště tak pruží, že se dutinka pořádně nezatáhne.
Měl jsem půjčený opravdu profi krimpovačky, který měly ve šlicu pro náš rozměr dutinky drážku tvarovanou pro jinej průměr v části pro izolaci a pro část bez izolace měla drážka tvar W aby se opravdu správně piny zavřely a s tím je úplně jiná práce. Ten tvar W mají v drážce pro tak malý dutinky jen málokterý kleště, ve šlicech pro větší dutinky je už tvar W celkem běžný. Docela by mě zajímalo, čím je ten odstupňovaný tvar drážky udělaný, možná výkovek a pak elektrojiskra, frézováním si výrobu nedovedu představit. Proto asi ty kvalitní kleště stoji 5 x víc než šmejdy z plechu za 400-600,-


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 02.03.2019 0:08 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18640
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Tak to mám v podstatě z pr.ele kliku že těma mejma šmejdama za 500,- už několik roků spokojeně a myslím že i dostatečně slušně krimpuju.
:lol:
edit: jde mi to tak rychle jak rychlé mám ruce a občasné zmetky zapříčiní taky mé ruce, kleště za to nemůžou.
Jo, krimpování těch pidiJST co jsou na malinkých servech, tam se to dá podělat velmi snadno, ale zase to je chybou obsluhy (na to mám i jiné kleště).
Smířil bych se s tím že ty kleště (jako spoustu jiných věcí) vyrábí více firem a že nemusí být všechny stejně špatné. Na desítky (a asi i stovky) spojů ročně prostě mohou postačovat a ledaskomu také postačují.
Jako pokud na tom někdo jede "sériovku", ten ať si pořídí nářadí na vyšší úrovni.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 02.03.2019 0:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7430
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
To je klidně možný, já to s nima taky dlouho dělal ale jak jsem psal, s těma profi "úplně jiná práce" asi tak 3 x rychlejší a zmetkovitost 0.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.03.2019 18:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1946
Bydliště: Havířov
jyrry: Třeba u drahých výrobků jede série dobrých kusů a občas vypadne zmetek a u vás je to naopak. Číňani vyrábí zmetky a občas jim vypadne dobrý kus a ten jste koupil. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.03.2019 20:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 252
Recenzuji toto https://cz.farnell.com/amp-te-connectiv ... dp/1345497

a opět to nefunguje podle mých představ. Čelisti, jak můžete vidět na obrázku mají rozdílnou tloušťku, vrchní je slabší. Tudíž packy pro obtočení izolace drátu to nezamáčkne. Na piny D-sub to podle rozměrů v datasheetech fungovat bude ale zřejmně naše "servokonektor" piny jsou něco ultra secret spešl na co nářadí neexistuje nebo já nevím. Asi tento problém budu řešit poradenstvím s firmou AMP jinak to zřejmně nejde. :roll:


Přílohy:
IMG_0387.JPG
IMG_0387.JPG
[ 70.43 KiB | Zobrazeno 1565 krát ]


_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.03.2019 21:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18640
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
f4u píše:
... zřejmně naše "servokonektor" piny jsou něco ultra secret spešl na co nářadí neexistuje ...

Ale existuje. Ovšem jsou to ty šmejdy za 500,-.
Příloha:
HK_vs_HT220D.jpg
HK_vs_HT220D.jpg
[ 71.42 KiB | Zobrazeno 1559 krát ]


8)

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.03.2019 21:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 252
Tahle odpověď mě nějak neuspokojuje. Dělám ve firmě kde se mimo jiné taky krimpuje tudíž vím, jak by to mělo vypadat. Ony HT-225D sice nějak fungují nicméně mi připadá že míra zaseknutí těch pacek do středu licny je prostě nedostatečná, když to srovnám s Molexama co používáme v práci je to uplně jinde.

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.03.2019 22:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.8.2010
Příspěvky: 2925
Bydliště: Kladno ČR
Obrázky: 1
Necetl jsem vsechny postu od f4u, ale vsiml jsem si ze po “krimpovani” tema z tme mas problem nasadit dutinku do plastu. Ja ty z tme mam (cca 7 let), zmetky delaji jen me ruce. Proto byxh se rad zeptal co pouzivas za vodice a co za konektory? Ja pouzivam kroucene od jina a k tomu origo futaba konektory, takze bud mas spatny kus klesti nebo nevhodne soucastky. O nesikovnosti mluvit nechci.

_________________
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.03.2019 22:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 252
H1N1 píše:
Necetl jsem vsechny postu od f4u, ale vsiml jsem si ze po “krimpovani” tema z tme mas problem nasadit dutinku do plastu. Ja ty z tme mam (cca 7 let), zmetky delaji jen me ruce. Proto byxh se rad zeptal co pouzivas za vodice a co za konektory? Ja pouzivam kroucene od jina a k tomu origo futaba konektory, takze bud mas spatny kus klesti nebo nevhodne soucastky. O nesikovnosti mluvit nechci.


Používám servokabely Muldental Elektronik od 0,14 po 0,5mm průřezu taktéž piny od téže firmy případně piny z HK co jsou rozměrama naprosto stejné. Samozřejmně, že mám špatný kus kleští či nevhodné součástky, tady jde o to najít spolu kompatibilní věci, což je problém když chybí typové označení těch pinů "servokonektorů". Nechci kleště za 500 z čelistmi z bláta. Sranda je taky to, že ono není D-sub jako D-sub jednomu kleště pro D-sub fungují a jeden to má úžší než je třeba (myšleno já). Kleště z TME co jsem měl byly pro fastony a taky to nebylo dobré žílu mačkalo moc a izolaci málo, proto to nešlo zasunout do pouzdra. A domačkávat? :lol: Jako sorry ale to prostě není normální.

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 13.03.2019 22:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.8.2010
Příspěvky: 2925
Bydliště: Kladno ČR
Obrázky: 1
Zitra pujdu do dilny a zkusim ti nafotit kleste co mam a mozna nekde najdu jeste objednavku, ja totiz zadny z problemu co jsi uvedl nepozoruji.

_________________
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.05.2019 9:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 110
Mám drobný dotaz abych neobjevoval Ameriku. U těch kleští EWZ225D mám ty zuby ve spodní čelisti a úžlabí v horní čelisti. Má to nějaký vliv na práci s nimi a nebo je to jedno? A jde li to případně přehodit? Ješte jsem s nimi nedělal, tak za radu díky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 04.05.2019 17:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1946
Bydliště: Havířov
To je asi jedno, ale tak jak to máte mám kleště na klasické FastOn konektory apod. Je to lepší když jsou páčky kleští směrem dolů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 08.05.2019 8:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2524
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
jyrry píše:
Tak to mám v podstatě z pr.ele kliku že těma mejma šmejdama za 500,- už několik roků spokojeně a myslím že i dostatečně slušně krimpuju.
:lol:
edit: jde mi to tak rychle jak rychlé mám ruce a občasné zmetky zapříčiní taky mé ruce, kleště za to nemůžou.
Jo, krimpování těch pidiJST co jsou na malinkých servech, tam se to dá podělat velmi snadno, ale zase to je chybou obsluhy (na to mám i jiné kleště).
Smířil bych se s tím že ty kleště (jako spoustu jiných věcí) vyrábí více firem a že nemusí být všechny stejně špatné. Na desítky (a asi i stovky) spojů ročně prostě mohou postačovat a ledaskomu také postačují.
Jako pokud na tom někdo jede "sériovku", ten ať si pořídí nářadí na vyšší úrovni.
Souhlasím ! Já jsem těmi kleštěmi za 500,- nakrimpoval desítky (možná i stovky) konektorů asi za 15 let. Občas se to nepovede, ale je to moje vina. Považuji ale za nutné kablík obnažit tak na 6 - 7 mm a přeložit - v původním návodu to není. Možná ale má zásluhu to, že lítám jen se elektrolety a s větroni, tedy bez větších vibrací.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.07.2019 19:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 252
kocour píše:
Považuji ale za nutné kablík obnažit tak na 6 - 7 mm a přeložit - v původním návodu to není.


Funkční kleště https://www.te.com/usa-en/product-169481-1.html
Bez nutnosti dělat blbiny typu: přeložit kablík, či strkat pin do stále stejného výřezu v čelistech bez ohledu na průřez vodiče.
Nevýhoda 1: lokátor se nedá použít pro samce (protikusy), ale to se dá přežít.

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.08.2019 10:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 643
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Nemůže někdo poradit (dát odkaz na) nějaké levné (do 500,-) kleště na JST konektory? Dělám krimpy minikleštičkami, ale samozřejmě to není úplně ono. Nepotřebuji nic profi drahého, ale chtěl bych vyzkoušené.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 326 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: fokker1, Google Adsense [Bot] a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz