Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: stř 26.02.2014 12:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2008
Příspěvky: 366
Bydliště: praha
Hlavně pozor na olej co je v kompresoru. Mám na mysli ledničkáč.
Z výstupu = bude vyfukovat vzduch a s ním i olej. Tento olej zachytávat a vracet do kompresoru. Stačí na výstupu malá lahvinka a po vakuování nalít zpět.
Jinak se zadře = GWSka potvrdí.
Baisy

_________________
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: ned 09.03.2014 10:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 338
Obrázky: 1
A kebyze vje niekto :D kto ten olej nezachytával a zbadal sa az poprecitani tohoto a teraz tam chce nejaky olej dat aky by si mu poradil, tomu niekomu :mrgreen:

_________________
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: ned 09.03.2014 13:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2008
Příspěvky: 366
Bydliště: praha
Oleje do kompresorů jsou dle typu kompresoru a chladiva. Minerál a polyester.
Bývá to napsáno na štítku a nemělo by se měnit. Nicméně olej je to dost řídký, takže pokud máš doma ledničkový kompresor, tak trochu řidšího oleje.
Kolik ho má být v kompresoru zjistíš většinou na stránkách výrobce.
Jinak doporučuji při vakuování ledničkovým kompresorem na něj dát mokrej hadr kvůli chlazení = dost to pomůže.

Baisy

_________________
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 11.03.2014 18:26 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2009
Příspěvky: 34
Dalo by se vyuzit tohle?

http://aukro.cz/vyveva-odsavacka-kompre ... 55806.html


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 11.03.2014 21:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2008
Příspěvky: 366
Bydliště: praha
Pokud myslíš systém zachytávání oleje tak ano.
Pokud to chceš koupit na vakuování, tak si myslím docela drahý a nevím jaký to dá podtlak.
Kolik má být podtlaku Ti řeknou kluci co s tím dělaj. Ledničkáč bezpečně udělá mínus 1 bar.

Baisy

_________________
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 01.04.2014 12:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2005
Příspěvky: 753
Obrázky: 1
Unimax v akci - 2081,- s DPH
Obrázek
http://www.uni-max.cz/jednotka-vacu-fix ... 8&spUserID


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 01.04.2014 12:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6779
Bydliště: Písek, ČR
Jé ten he hezkeeej...
Jestlipak by to šlo použít na foukání? Tedy připojit vzdušník a mít z toho kompresor třena na airbrush?
Nemít udělanej kompresor z ledničkáče, tak bych se po tom pídil.
Příloha:
kompresor.JPG
kompresor.JPG
[ 91.61 KiB | Zobrazeno 1475 krát ]


_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 01.04.2014 16:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2010
Příspěvky: 267
Bydliště: Bratislava
Myslím že najjednoduchšie a najrýchlejšie riešenie je ladničkáč :)


Přílohy:
IMG_0910.JPG
IMG_0910.JPG
[ 259.26 KiB | Zobrazeno 1457 krát ]

IMG_0904.JPG
IMG_0904.JPG
[ 302.26 KiB | Zobrazeno 1457 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 01.04.2014 16:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.10.2008
Příspěvky: 366
Bydliště: praha
Hezký využití lahve na chladivo :wink:

Baisy

_________________
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 01.04.2014 16:49 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4251
Bydliště: SK Bratislava
Joba píše:
Myslím že najjednoduchšie a najrýchlejšie riešenie je ladničkáč :)


aj s mojim regulatorom woe :- P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2019 20:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.8.2011
Příspěvky: 14
Bydliště: Ružomberok - Slovensko
Ahojte. Upravil som si chladnickovy kompresor. Zohnal som podtlakovy spinac SMC, ktory sa riesil tu: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=18&t=76724. Vsetko je spravené, ale zistil som ze mi uniká podtlak cez kompresor. Pouziva sa spätny ventil alebo by mal byt chladnickový kompresor tesný bez potreby spatneho ventilu?. Nikde som nevidel , ze by sa to riesilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2019 20:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 338
Obrázky: 1
Má byť tesný ale ak nieje môžeš to riešiť spätným ventilom

_________________
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 0:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.4.2011
Příspěvky: 96
Bydliště: Jindřichův Hradec, ČR
Ahoj, další, relativně levnou variantou pro zdroj vakua by mohla být vodní vývěva (200-300 Kč). Abys neměl velkou spotřebu vody, tak se dá zapojit s nějakým čerpadlem v uzavřeném okruhu. Pokud bys ji používal, nezapomeň na zpětný ventil, nebo aspoň na pojistnou nádobu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 0:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4251
Bydliště: SK Bratislava
vrato píše:
Ahojte. Upravil som si chladnickovy kompresor. Zohnal som podtlakovy spinac SMC, ktory sa riesil tu: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=18&t=76724. Vsetko je spravené, ale zistil som ze mi uniká podtlak cez kompresor. Pouziva sa spätny ventil alebo by mal byt chladnickový kompresor tesný bez potreby spatneho ventilu?. Nikde som nevidel , ze by sa to riesilo.


To je zle, nema unikat. Skontroluj ci ti nefuci hadica na trubkach, ci nechyba olej alebo tak nieco. Ak ano, vymen, lebo ak to fuci tak to ani nevycucne do "nuly" takze tazko pouzit na laminovanie, este tak maximalne na polysove kridla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 0:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1810
Bydliště: uhlířská lhota 74
ledničák to do nuly nevytáhne nikdy to se dřív zakousne a utaví.
rozumné řešení mimo čínu je třeba zde:
https://pristroje.hyperinzerce.cz/labor ... nad-nisou/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz