Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2019 10:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.8.2011
Příspěvky: 16
Bydliště: Ružomberok - Slovensko
igorb píše:
Na sucho to netesni, hladaj kompresorovy olej :mrgreen:

za behu to musi prskat, takze hadicka do nabky a potom to nechat zase vcucnut


Diky, idem na to. Nastastie som to nikdy dlho nepustal, takze som to nezadrel. Hned mi bolo podozrive, ked kazdy pisal, ze treba zachytavat olej z vyfuku kompresora a mne nic :D neslo. Uz som sa tesil , ze mam o problem menej :D.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2019 10:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4320
Bydliště: SK Bratislava
reba si uvedomit, ze tie kompresory pochadzaju zo zariadeni ktore zrejme prestali fungovat a na to boli 2 dovody - bud unikol plyn alebo prestal tlacit kompresor ... takze je to tak 1/2 na 1/2 ci ten kompresor funguje, ak nie, tak prec s nim a zohnat iny

treba sa s tym proste zmierit ze to fungovat nemusi a skoda sa s tym v tom pripade trapit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2019 10:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 682
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
vrato píše:

Pre INGWARR: Tvoju schemu spinaca, co si mi poslal, mam odlozenu pre pripad, ze zlyha arduino :).

PS: Pod pojmom arduino som mal na mysli spinacie rele :).



pre istotu zas ja mám v šuplíku relé = (že ardurino ) :lol:

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: čtv 24.01.2019 13:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1818
Bydliště: uhlířská lhota 74
igorb píše:
reba si uvedomit, ze tie kompresory pochadzaju zo zariadeni ktore zrejme prestali fungovat a na to boli 2 dovody - bud unikol plyn alebo prestal tlacit kompresor ... takze je to tak 1/2 na 1/2 ci ten kompresor funguje, ak nie, tak prec s nim a zohnat iny

treba sa s tym proste zmierit ze to fungovat nemusi a skoda sa s tym v tom pripade trapit


dodám 3. důvod proč to bývá vyřazeno..... rozběhové relé se seklo a kompresor se vypíná co půlminutu tepelnou pojistkou...... zatím jsem jich měl v dílně 8 jako nefunkční a u všech to bylo toto...... po zprovoznění či výměně relátka běžely všechny.
Pro sebe už ani rozběhové relé nedávám mám misto něj tlačítko. Zapnu 230, zmáčknu tlačítko , pustim tlačítko..... a běží, jde to i opačně zmáčknu tlačítko zapnu 230 pustím tlačítko a běží také.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: pát 25.01.2019 22:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.8.2011
Příspěvky: 16
Bydliště: Ružomberok - Slovensko
Kompresorovy olej doliaty a funguje to. Drzi vakuum ovela lepsie. Samozrejme klesa, ale velmi velmi pomaly. Vdaka za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: sob 26.01.2019 8:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9326
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
HavelAircraft píše:
8O 8O 8O na co?
***

ufon píše:
jak psal kolega od havlů.....na co?


Pre vás čo sa vyjadrujete k veciam do ktorých nevidíte, ale mudrujete...
Okrem toho čo písal Igor. Arduino mi sleduje okrem presného podtlaku aj chybovosť. To znamená ak sa kompresor zapne viac krát za nastavenú časovú jednotku tak mám niekde netesnosť a spustí sa alarm. Výrobok sa nemusí vyhodiť a ani kompresor nebude bežať do zblbnutia. Arduino mi sleduje aj čas kedy sa vakuovanie skončí, teplotu kompresora...
Ja viem, dá sa to urobiť spínačmi, časovačmi relátkami... Tak sa pozrite do kalendára, je rok 2019. Zahoďte mobily, stačia vám analógové, zahoďte počítače, dá sa kresliť aj ceruzkou, počítať na sčitálke, zahoďte 3D tlačiarne ono sa to dá aj vypižlať...
A hlavne nemudrujte do toho čo vám je cudzie.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2019 12:28 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1379
Bydliště: Chocerady
Lv. Právě že o laminovalní vím docela dost tak si myslím že je dost odvážný tvrdit že o tom nic nevím.
Ve velkých provozech se používá rozvod a konstantní podtlak který dělá vývěva umístěná někde ve strojovně.
V malých provozech a při opravách jsme používaly bezolejovou vývěvu nebo ejektor. Ale vždy natvrdo. Bez vypínání a cyklování. Způsobem čím větší podtlak tím lépe.
Včetně speciálnich strojů na řízení teploty a systému vytvrzování. Ty měly vždy jen řízený minimální podtlak (cca 0,65)ale maximální dosažený podtlak reguluješ snad jen ty.
A nebavím se o provozu kde se dělaj pramice. Ale vždy kompozitárny k letadlům schválené pod Easa. Ucl. Faa.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2019 14:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4320
Bydliště: SK Bratislava
HavelAircraft píše:
Lv. Právě že o laminovalní vím docela dost tak si myslím že je dost odvážný tvrdit že o tom nic nevím.
Ve velkých provozech se používá rozvod a konstantní podtlak který dělá vývěva umístěná někde ve strojovně.
V malých provozech a při opravách jsme používaly bezolejovou vývěvu nebo ejektor. Ale vždy natvrdo. Bez vypínání a cyklování. Způsobem čím větší podtlak tím lépe.
Včetně speciálnich strojů na řízení teploty a systému vytvrzování. Ty měly vždy jen řízený minimální podtlak (cca 0,65)ale maximální dosažený podtlak reguluješ snad jen ty.
A nebavím se o provozu kde se dělaj pramice. Ale vždy kompozitárny k letadlům schválené pod Easa. Ucl. Faa.


Podla toho co pises o tom asi naozaj vela nevies, lebo tu nikto nepise ani o "velkých provozech" ani o "malých provozech" ale o vakuovanii jednotlivych kusov raz za uhorsky rok a to doma na stole, a to som prave vcera absolvoval, bezalo to celu noc v rezime 3 sekundy beh, asi 10 minut nic a potom znova, no musel by som byt padnuty na hlavu aby som ten kompresor nechal bezat v kuse celu noc a pocuval ako mi to vrci pri uchu ... a este k tomu laborovat s prepustacim ventilom alebo prepichovanim spendlikmi aby som rano nezistil ze mam o 4% tensi profil ako som potreboval :mrgreen:

... takze LV nie je sam, IB sa tiez pridava


Přílohy:
DSC05474.JPG
DSC05474.JPG
[ 86.82 KiB | Zobrazeno 928 krát ]

DSC05478.JPG
DSC05478.JPG
[ 66.81 KiB | Zobrazeno 928 krát ]

DSC05453.JPG
DSC05453.JPG
[ 70.56 KiB | Zobrazeno 928 krát ]

DSC05455.JPG
DSC05455.JPG
[ 65.8 KiB | Zobrazeno 928 krát ]

DSC05467.JPG
DSC05467.JPG
[ 42.88 KiB | Zobrazeno 928 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2019 15:01 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1379
Bydliště: Chocerady
Igorb. LV vytrhl z celého příspěvku jednu větu. Proto přikládám celý příspěvek níže. Jasně jsem psal že pokud nelepím křídla. Jasně že polystyren nemůžu lisovat na max.

Vzhledem k tématu. Bavilme se tu o úpravě kompresoru pro vakuování. To co tu píšete s ardurinem čidly a dalšími nesmysly je hezký. Pokud jsi modelář a máš čas si hrát a rozumíš takové technice.
Pokud sem ale přijde běžný uživatel neznalý programování a složitější elektriky tak poměrně rychle zjistí že tohle dohromady nedá. A nemůže si vylaminovat nic bez podtlaku.
Proto tu jasně píšu že nic z toho pro laminování není nutné. A při laminování jde hlavně o to dosáhnout maximálního podtlaku.
Takže je pro laminování potřeba kompresor hadice a občas do něj dolít olej.
Jadici zapojim do pytle a kompresor strčím do zásuvky. Až to ztuhne kompresor vypnu.
Dobu lze zkrátit ohřáním na teplotu dle doporučení výrobce.

Ještě si dovolím jednu připomínku. Fakt myslíš že se vyplatí stavba a konstrukce takového stroje když ho využiješ jednou za uherský rok? Jak jsi sám napsal.


HavelAircraft píše:

8O 8O 8O na co?
druhá otázka jakou regulaci podtlaku? pokud nelepím křídla tak je ideální podtlak co největší možný.

jediné co je trochu zajímavé je ten časovač. nemusíš to jít vypnout to je pravda.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2019 20:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9326
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
HavelAircraft píše:
Vzhledem k tématu. Bavilme se tu o úpravě kompresoru pro vakuování. To co tu píšete s ardurinem čidly a dalšími nesmysly je hezký. Pokud jsi modelář a máš čas si hrát a rozumíš takové technice.
Pokud sem ale přijde běžný uživatel neznalý programování a složitější elektriky tak poměrně rychle zjistí že tohle dohromady nedá. A nemůže si vylaminovat nic bez podtlaku.
Proto tu jasně píšu že nic z toho pro laminování není nutné. A při laminování jde hlavně o to dosáhnout maximálního podtlaku.
Takže je pro laminování potřeba kompresor hadice a občas do něj dolít olej.
Jadici zapojim do pytle a kompresor strčím do zásuvky. Až to ztuhne kompresor vypnu.
Dobu lze zkrátit ohřáním na teplotu dle doporučení výrobce.

Ještě si dovolím jednu připomínku. Fakt myslíš že se vyplatí stavba a konstrukce takového stroje když ho využiješ jednou za uherský rok? Jak jsi sám napsal.

druhá otázka jakou regulaci podtlaku? pokud nelepím křídla tak je ideální podtlak co největší možný.

jediné co je trochu zajímavé je ten časovač. nemusíš to jít vypnout to je pravda.

No vidíš, a ja regulujem podtlak podľa toho čo laminujem, aký povrch, farba, priznaný uhlík...
Niekedy treba odsať epoxid do mrte inokedy ho tam chcem trochu viac... Prečo o tom sa tu baviť nebudem. Aj tak všetko vieš.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2019 20:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1818
Bydliště: uhlířská lhota 74
v tomto konkrétním případě jde opravdu vše řešit jednoduše a mechanicky....... jen bohužel né TRENDY.......... :wink:
I LEDNIČÁK NA FENGDU BUDE FUNKČNÍ když oddělíš přebytek tlaku pojistnou nastavitelnou odbočkou s jednou kuličkou jednou pružinkoua jedním šroubkem na štelování. Při hadičce 3metry dlouhé neřeším ani pulzaci danou pístem, neb tam prostě není.........
kamarádi nehledejme složitosti kde nejsou...........dokud si je tam nenainstalujeme........ :wink:


Naposledy upravil ufon13 dne pon 04.02.2019 20:54, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2019 20:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.8.2011
Příspěvky: 16
Bydliště: Ružomberok - Slovensko
"Vzhledem k tématu. Bavilme se tu o úpravě kompresoru pro vakuování. To co tu píšete s ardurinem čidly a dalšími nesmysly je hezký. Pokud jsi modelář a máš čas si hrát a rozumíš takové technice."

Toto forum je predovsetkym pre modelarov, ktori maju cas sa s tym hrat a snazia sa tomu aspon porozumiet :DDD, ale kaslite na to a nehadajte sa uz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2019 21:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9326
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
ufon13 píše:
v tomto konkrétním případě jde opravdu vše řešit jednoduše a mechanicky....... jen bohužel né TRENDY.......... :wink:
I LEDNIČÁK NA FENGDU BUDE FUNKČNÍ když oddělíš přebytek tlaku pojistnou nastavitelnou odbočkou s jednou kuličkou jednou pružinkoua jedním šroubkem na štelování. Při hadičce 3metry dlouhé neřeším ani pulzaci danou pístem, neb tam prostě není.........
kamarádi nehledejme složitosti kde nejsou...........dokud si je tam nenainstalujeme........ :wink:

Ano, ale píše sa rok 2019.
Načo potom vymýšľali koleso? Stáročia kone ťahali náklad na dvoch tyčiach...
Prečo používaš 3D tlačiareň, keď to ide aj lupienkovou pilkou a pilníkom...?

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: pon 04.02.2019 23:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1818
Bydliště: uhlířská lhota 74
:lol: protože jsem LÍNEJ............ a nechce se mi tohle vše:
Příloha:
PICT0001.JPG
PICT0001.JPG
[ 112.6 KiB | Zobrazeno 716 krát ]


pilovat ručně....... což neznamená, že kdyby mě to neživilo a byl bych koníčkářem, tak bych to klidně i vypiloval...........jako mnohokrát předtím......
Jen bych řekl, že to co tu je psané, je trošku jiný případ a v neposlední řadě, tu tiskárnu jsem nemusel vymejšlet...... prostě jsem vzal necelejch 300 dolarů a koupil ji ......hotovou....... funkční........s komunitou kolegů co ji používají a vědí co a jak......
A paradoxně...... na její výtisky je nutné použít tu mou stříkací pistolku co umí i hustou porcelánovou směsku aby srovnala vrstevnice na vytištěném modelu...... :wink:
i když se píše rok 2019......... pořád platí, že jednodušší řešení bývá to správné........
P.S.
fengda porcelánovou stříkací polévku opravdu nedá, proto to stříkám vyrobenou řízenou fixírkou co jsem už mnohokrát někde ukazoval......(barva má hustotu krémové polévky ...... kdo by chtěl stříkat 5 vrstev když může najednou zvládnout vše a ještě levněji ....že ?)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit kompresor pro vakuovani
PříspěvekNapsal: úte 05.02.2019 4:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9326
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
ufon13 píše:
:lol: protože jsem LÍNEJ............ a nechce se mi tohle vše:
Příloha:
PICT0001.JPG

pilovat ručně....... což neznamená, že kdyby mě to neživilo a byl bych koníčkářem, tak bych to klidně i vypiloval...........jako mnohokrát předtím......
Jen bych řekl, že to co tu je psané, je trošku jiný případ a v neposlední řadě, tu tiskárnu jsem nemusel vymejšlet...... prostě jsem vzal necelejch 300 dolarů a koupil ji ......hotovou....... funkční........s komunitou kolegů co ji používají a vědí co a jak......
A paradoxně...... na její výtisky je nutné použít tu mou stříkací pistolku co umí i hustou porcelánovou směsku aby srovnala vrstevnice na vytištěném modelu...... :wink:
i když se píše rok 2019......... pořád platí, že jednodušší řešení bývá to správné........
P.S.
fengda porcelánovou stříkací polévku opravdu nedá, proto to stříkám vyrobenou řízenou fixírkou co jsem už mnohokrát někde ukazoval......(barva má hustotu krémové polévky ...... kdo by chtěl stříkat 5 vrstev když může najednou zvládnout vše a ještě levněji ....že ?)

Pre mna je to jednoduchsie riesenie arduino.
Sustava ventilov, tlakovych cidiel, casovacov, rozne redukcie aby to pasovalo na 6-8mm rozvod rozhodne nie je jednoduchsie riesenie.
A na striekanie tu mam 3 rozne pistole a aj tu fixirku s vymenitelnimi nadobkami ktoru som si ale nepizlal sam.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Boro, pubert a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz