Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: sob 02.04.2016 21:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 153
Bydliště: Klecany
ahoj, pročetl jsem si zde hodně o vákuování a už se dlouho o tom nepsalo - nemáte nějaký moderní nápad na spínání vákuovačky na udržení podtlaku. Tedy nemyslím časové spínače a podtlakový regulátor ze škodovky :-)
Dík, Petr


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: sob 02.04.2016 23:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5099
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 11
Já mám něco podobnýho tomuhle http://www.topinstruments.cz/user-files/mechanicke-tlakove-snimace/hc620-625/hc620-625-prospekt.pdf Ten můj pochází z hlídání podtlaku starých magnetopáskových jednotek sálovýho počítače.
Zkus někoho, kdo dělá vzduchotechniku.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 9:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.1.2011
Příspěvky: 473
Bydliště: Ostrava-Poruba
Ahoj,
Mnoho let jsme s úspěchem používali škrtítko hadičky z infuzních souprav.
Vytvoříš prostě odbočku na hadičce od k sáčku k vývěvě a na ní to krásně tím škrtítkem seřídíš.
Jednoduché a opravdu praktické.
Ivan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 9:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 153
Bydliště: Klecany
Paris Ivan píše:
Ahoj,
Mnoho let jsme s úspěchem používali škrtítko hadičky z infuzních souprav.
Vytvoříš prostě odbočku na hadičce od k sáčku k vývěvě a na ní to krásně tím škrtítkem seřídíš.
Jednoduché a opravdu praktické.
Ivan

Jestli jsem to dobře pochopil - vývěva ale běží non-stop. A proto tam chci ten spínač s možnosti nastavení.
Myslel jsem něco moderního - senzor tlaku, komparator, ......


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 9:22 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.1.2011
Příspěvky: 473
Bydliště: Ostrava-Poruba
petrno píše:
Jestli jsem to dobře pochopil - vývěva ale běží non-stop. A proto tam chci ten spínač s možnosti nastavení.
Myslel jsem něco moderního - senzor tlaku, komparator, ......

Jo promiň nějak jsem si to neuvědomil.
Ivan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 9:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.2.2009
Příspěvky: 1038
Bydliště: Chýnov - to je kousek od Tábora
Zkus to tady, třeba ještě nějaký má. Minimálně alespoň víš co shánět.
Další variantou je klasický tlakový spínač zavřený ve skleničce.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=18476&start=0

_________________
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 14:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 153
Bydliště: Klecany
jova píše:
Zkus to tady, třeba ještě nějaký má. Minimálně alespoň víš co shánět.
Další variantou je klasický tlakový spínač zavřený ve skleničce.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=18476&start=0

zkusil a má :-) dík za tip.
nechce se někdo přidat a já jich objednám víc ??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 20:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 946
Bydliště: Česká Lípa
Nemohu najít teď odkaz na ten co mám já. Spínám přímo vývěvu -0,8 +1 nastavitelně a jde nastavit i hysterze. Jen ti ten odkaz pošlu zítra, mám jen v jiném PC.
Nastavuje se dvěma červíky pod paticí, takže měnit každý den něco jiného je opruz, ale pokud to měníš párkrát do roka tak pohoda.
Ale za 10 éček to fakt není :-)
Papíra

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 21:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10279
Bydliště: praha 5
Paris Ivan píše:
Ahoj,
Mnoho let jsme s úspěchem používali škrtítko hadičky z infuzních souprav.
Vytvoříš prostě odbočku na hadičce od k sáčku k vývěvě a na ní to krásně tím škrtítkem seřídíš.
Jednoduché a opravdu praktické.
Ivan



už po hodině chodu bude z ledničkového kompresoru fritovací hrnec.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 22:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 153
Bydliště: Klecany
pepin píše:


už po hodině chodu bude z ledničkového kompresoru fritovací hrnec.

to souhlasí - zkusmo jsem to pustil bez vypínání a za asi hodinu jsem na tom neudržel ruku :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 0:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5099
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 11
petrno píše:
to souhlasí - zkusmo jsem to pustil bez vypínání a za asi hodinu jsem na tom neudržel ruku :-)


A taky je potřeba zachytávat na výtlaku olej, kterej vytrvale fluše a občas ho dolít, jinak zadřeš. Taky jsem kdysi učinil zkušenost, že ledničkáč bez regulace mi splácnul o cca 4 mm profil křídla. Doufám, že to počítám správně, když uděláš podtlak 0,5 barů, tak ti tlačí na 1cm2 0,5 kg. Tak si spočítej, kolik je to na půlku, nebo celý křídlo. Hodně, víc než v truhlářských pokách. :wink:
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 3:45 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2008
Příspěvky: 2827
Bydliště: Bohumileč 15
Obrázky: 0
petrno píše:
to souhlasí - zkusmo jsem to pustil bez vypínání a za asi hodinu jsem na tom neudržel ruku :-)


Celeron píše:
A taky je potřeba zachytávat na výtlaku olej, kterej vytrvale fluše a občas ho dolít, jinak zadřeš. :wink:
Jirka


...tak tak, a proto jsem se nekdy kolem roku 1990( mozna i drive ) zaridil po sedlacku. Proste jsem na desku, za stary lednickac postavil jeste starsi, cca 30W ventilator ( pouzivam ho od roku 1970) a bylo vystarano. Kompresor po zapnuti bezi cca 4-10h v kuse a kdyz je potreba tak i 24hdenne. Zatim se na takovy zpusob zachazeni nestezuje.
Pred nejakym rokem jsem system vylepsil o vypinac, ktery spina soucasne ventilator i kompresor, sbernou nadobku a usmernovaci tunel (viz fotky ).
Olej jsem nemenil ani nedoplnoval nekolik roku.Staci pred pocatkem vakuovani na chvili prehodit hadicky a nacucnout zpatky vyfrkany olej. Sberna lahev je odvzdusnena tenkou hadickou ( zelena na fotkach).

Příloha:
lednickovy kompresor_vyveva_ 001.JPG
lednickovy kompresor_vyveva_ 001.JPG [ 69.61 KiB | Zobrazeno 2812 krát ]

Příloha:
lednickovy kompresor_vyveva_ 002.JPG
lednickovy kompresor_vyveva_ 002.JPG [ 79.38 KiB | Zobrazeno 2812 krát ]

Příloha:
lednickovy kompresor_vyveva_ 003.JPG
lednickovy kompresor_vyveva_ 003.JPG [ 69.68 KiB | Zobrazeno 2812 krát ]

Příloha:
lednickovy kompresor_vyveva_ 005.JPG
lednickovy kompresor_vyveva_ 005.JPG [ 66.02 KiB | Zobrazeno 2812 krát ]


Systém je mozne doplnit i jednoduchou prisavaci regulaci podlaku. Podobne jako Ivan popisoval skrtitka z trasfuznich souprav, pouzivam palivovou trysku ( z vyrazeneho spalovaku) a kontrolni manometr, ktere přes T kus připojím k vakuovacimu pytli.

Abych však aspon trosku sel s dobou, od roku 2001 pouzivam stary, vyrazeny ( u me v provozu cca 40let) dvoupistovy kompresor z masny, ovladany podtlakovym spinacem KP2 viz :

viewtopic.php?f=18&t=50979&hilit=vakuovaci+pytel

veka1


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 5:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 946
Bydliště: Česká Lípa
Takže jak jsem slíbil, jí mám regulátor konkrétně tento http://www.manomarket.cz/product/tlakov ... 2_-roz/128

A naprostá spokojenost, kompresor studenej a běží asi tak 0,5 min za 10 minut - když mi tedy do pytle někudy netáhne :-).

Vracení oleje mám tak, že na výtlaku mám dlouhou (30cm) hadici nataženou svisle hore, on si do ní poflusává, a jak vypne, olejíček steče zpět a tak pořád dokola.
Co jsem s tím začal, tak to strkám jen do zásuvky a nestarám se o to, to mám rád.

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 8:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 5.3.2015
Příspěvky: 234
Bydliště: Jedlová u Poličky
Pánové leč vím že je to trochu ot ale zkusím to dá se tato pumpa použít na vakuováni když bych chtěl udělat sop vop na káčko? [img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160404/8a2921fd344cae75df4251b25e2af6fb.jpg[/img][img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160404/8b4a4ae27bcb88b9f285ad96c24ee0a5.jpg[/img]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 9:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5099
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 11
veka1 píše:
]

Pred nejakym rokem jsem system vylepsil o vypinac, ktery spina soucasne ventilator i kompresor, sbernou nadobku a usmernovaci tunel (viz fotky ).
Olej jsem nemenil ani nedoplnoval nekolik roku.Staci pred pocatkem vakuovani na chvili prehodit hadicky a nacucnout zpatky vyfrkany olej. Sberna lahev je odvzdusnena tenkou hadickou
veka1


Á olejovej separátor z flaštičky od dětský výživy, dobrej nápad.
Ten vypínač mi na zapínání motoru místní elektrikáři sepsuli jako totálně nevhodnej. Já mám třípólovej na zapínání 500W 3f motoru. Jak je vidět, funguje nejen mě. :wink:
K tomu vracení oleje by se ti chlaďař postavil značně negativně pokud to je ještě originál olej z chladícího okruhu. Pokud jo, tak věz, že je silně hydroskopickej, kór ta mlha, co vzniká v kompresoru. Byl jsem poučen, že při velkým nasycení a dlouhý odstávce se v kompresoru rozseparuje a kompresor vevnitř rezne a pak se žvejkne. Chce to se stavit v Paramu pro R8, asi 100,- za litr. Já ho koupil v Paramácký prodejně v HK.
Nekudeš kupovat topolovku a březovku?
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz