Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 20:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 689
Bydliště: Dobruška
Konečně vývěvu používám. Zatím čekala v dílně. Tady je způsob připojení, bez nutnosti utěsňovat. Drží to dokonale podtlakem. Mám stejné koncovky na obou koncích, protože deska je velká 1300 x 265 mm.

Příloha:
vyveva.jpg
vyveva.jpg [ 64.84 KiB | Zobrazeno 957 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 21:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 689
Bydliště: Dobruška
Ještě doplňím, spíná po 6 minutách na cca 10 sekund. Nádobu mám z malého hasičáku, asi 2l.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 22:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 946
Bydliště: Česká Lípa
Tak to tam někudy táhne. Sice jde o prd, ale já mám podobnou plochu, taky hasičák, taky tak na 10s, ale po spíná půl hodině.
Papíra

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: sob 07.01.2017 23:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 689
Bydliště: Dobruška
Je tam spousta tlakových spojek a redukcí. Ne podtlakových. Mohlo by to být i tím. Ale popravdě, nezáleží mi na tom. Kompresor je studený, nejeví známky zapnutí. Před tím jsem vakuoval nepřetržitě, 8 hodin. To se na něm dali smažit řízky. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 08.01.2017 14:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 489
Bydliště: Žamberk
Přísavku jsem taky zkoušel, ale utíkalo mi to. Skončil jsem u hadičky ve švu z akrylového tmelu. Hasičák používám taky, tuším 9 litrů a spíná zhruba každých 5 minut na pár sekund.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2017 9:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2010
Příspěvky: 341
Bydliště: Mýtna LC
Ahojte. zháňam podtlakový spínač na 220V. Doteraz som používal homemade regulátor z podtlakového predstihu favorita. ale sú s tým iba problémy. posledne som pokazil polovicu krídla na káčko keĎ mi cez noc zlyhal takže koniec. Treba niečo lepšie. Našiel som toto:
https://www.aliexpress.com/item/0-1MPa-0-Vacuum-Pressure-Controls-for-switching-on-off-vaccuum-air-equipment-P760/1982009766.html?scm=1007.13446.47369.0&pvid=331883be-6c03-4fec-83c9-0e63564f278d&tpp=1
Spína to priamo 220V.
Myslíte že to bude použiteľné? Resp. ktorý typ z nich by bol najvhodnejší na vákuovanie?

_________________
http://www.rcalbum.cz/profil/StanleyP


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2017 11:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7071
Bydliště: ČR
Obrázky: 6
No nevím, v textu je rozsah -1 až 0, ale v tabulce a prospektu 0 až 1 bar. Teoreticky by měl vyhovovat spíš ten P1030. Ale praktickou zkušenost samozřejmě nemám.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2017 12:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2010
Příspěvky: 341
Bydliště: Mýtna LC
Neviem či sa nemýlim ale rozsah by mal vyhovovať od 0 do 1atm (0,1MPa) . Trošku blbá otázka. dá sa spraviť aj väčšie vacuum ako -1atm (0,1MPa) :D ?
Je tam aj schéma kde v sústave sa montuje typ low presure a high pressure. Low presure je znázornený nad saním kompresora tak asi je tam podtlak. Napíšem číňanovi ale neviem ten rozsah ktorý je treba na vákuovanie. Zatiaľ som vákuoval len "pocitovo", resp so sa snažil nastaviť kompresor tak aby dosiahol čo najväčšie možné vacuum a pritom ešte fungovalo vypínanie regulátorom z favorita.

_________________
http://www.rcalbum.cz/profil/StanleyP


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2017 12:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7071
Bydliště: ČR
Obrázky: 6
StanleyP píše:
Neviem či sa nemýlim ale rozsah by mal vyhovovať od 0 do 1atm (0,1MPa) . Trošku blbá otázka. dá sa spraviť aj väčšie vacuum ako -1atm (0,1MPa) :D ?


Proč je - 1 atm = (plus) 0,1 MPa? Jako nulu musíš použít tlak okolního prostředí.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2017 13:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.2.2009
Příspěvky: 1038
Bydliště: Chýnov - to je kousek od Tábora
StanleyP píše:
... Trošku blbá otázka. dá sa spraviť aj väčšie vacuum ako -1atm (0,1MPa) :D ?
...

Samozřejmě že dá. :D
Buď se budeš muset odstěhovat někam k moři a počkat na hodně velkou tlakovou výši, nebo si s tím zalézt někam do dolů pod hladinu moře.
Dalším řešením je tlakový autokláv.

_________________
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2017 14:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2010
Příspěvky: 341
Bydliště: Mýtna LC
Ozaj to som si neuvedomil. Dobre kašlime na to :D . Niekde som čítal že taký obyč. chladničkový kompresor vie spraviť podtlak 0,8 atm. Skúsim sa spýtať za tú 1030-tku . Ide mi o to aby kompresor spoľahlivo vypínal pri čo možno najväčšom podtlaku dajme tomu tých 0,8 atm . Nejako experimentovať s nižšími hodnotami neplánujem.

_________________
http://www.rcalbum.cz/profil/StanleyP


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2017 14:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7071
Bydliště: ČR
Obrázky: 6
Ta 1030 má psaný rozsah od - 50 kPa (- 0,5 atm), takže bude vypínat dřív a nevyužiješ max. podtlak. Teoreticky.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2017 15:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 946
Bydliště: Česká Lípa
http://www.manomarket.cz/product/tlakov ... 5_-roz/127

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 03.04.2017 22:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2003
Příspěvky: 554
Něco pro radost https://www.festo.com/cat/en-gb_gb/data ... PAB_CZ.PDF

_________________
zbek

EPA Kombat


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 05.04.2017 10:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2010
Příspěvky: 341
Bydliště: Mýtna LC
Papir dik za odkaz. Pozrel som to. k tomu by bolo treba ešte aj nejaký manometer aby človek vedel čo má nastavené. k tomu čínskemu asi nie. tam zhruba vidno čo je nastavené na tej stupnici. Ináč popozeral som to lepšie a podtlakový spínač je tam len ten čo je priamo v odkaze (P0010) tam je rozsah 0 až -0,1bar . aj v tabulke je jedine pri tomto záporná hodnota tlaku (slabo to vidieť). Takže ak sa rozhodnem pre tento tak tam nie je čo vyberať.

_________________
http://www.rcalbum.cz/profil/StanleyP


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz