Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 05.04.2017 11:23 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 1030
Bydliště: Česká Lípa
Manometr -1 - 0 určitě potřeba je. Ne jen abys dobře nastavil (to bys ale nějak i ošulil), ale hlavně abys věděl kolik tam máš. Koupil jsem někde z čajny a ukazuje zatím spolehlivě.
Papíra

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 05.04.2017 12:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2010
Příspěvky: 426
Bydliště: Mýtna LC
našiel som aj manometer:
https://www.aliexpress.com/item/Z-40-Or ... 3a0b66ef50
Takže asi kúpim tieto veci. vypadá to že by to mohlo všetko spolupracovať s kompresorom. Ak hej tak sa moje vákuovanie zase posunie o krok ďalej :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 05.04.2017 12:43 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.9.2009
Příspěvky: 58
Bydliště: Brno
Poraďte prosím, jaké komponenty (trubky, hadice, spojky, kolena ad.) používáte pro vakuum nebo jaké použít a především kde sehnat. Nejlépe Brno a okolí. Dˇ.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 05.04.2017 12:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 1030
Bydliště: Česká Lípa
jj nějaký takový klidně. A ano, spínač mám přímo na kompresoru a není s tím problém.
Papíra

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 05.04.2017 19:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 502
Bydliště: Žamberk
Asja píše:
Poraďte prosím, jaké komponenty (trubky, hadice, spojky, kolena ad.) používáte pro vakuum nebo jaké použít a především kde sehnat. Nejlépe Brno a okolí. Dˇ.

Já používám komponenty Norgren (http://www.norgren.cz) a jsem spokojený. Podtlakový spínač mám od SMC digitální s ukazováním hodnoty podtlaku.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pát 12.05.2017 22:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2010
Příspěvky: 426
Bydliště: Mýtna LC
Takže nakoniec som kúpil tento manometrík:
odkaz

a tento podtlakový spínač:
https://www.aliexpress.com/item/0-to-0-1Mpa-240VAC-G1-4-0-5-Air-Negative-Vacuum-Digital-Pressure-Switch/32720270914.html

Dnes som to zapojil a funguje to. Dá sa tam nastaviť rozsah pri ktorom spína a vypína kompresor. Mám nastavené -0,70 až -0,85 atm . starý chladničkáč dá max. -0,9atm.
Ukazovatele na spínači a manometri sa zhodujú takže presnosť bude dostatočná. Ten manometer v podstate ani nie je treba lebo okamžitá hodnota sa zobrazuje na displayi. Vypadá to že s tým budem spokojný.

Edit: som sa sekol v hodnotách :oops:


Přílohy:
DSC_0202.jpg
DSC_0202.jpg
[ 99.98 KiB | Zobrazeno 2026 krát ]



Naposledy upravil StanleyP dne sob 13.05.2017 2:44, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pát 12.05.2017 23:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Tak to je podtlak jako kráva 8O .

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 12.07.2017 7:53 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.6.2017
Příspěvky: 4
Nazdar chlapi, mam tu este 10-15 kuskov.
Ak by bol zaujem, idealne keby niekto zobral vsetky a rozhodil medzi vas, tak nech sa paci.
Cena za kus 10,-eur.

Juro


Přílohy:
20151031_200432.jpg
20151031_200432.jpg
[ 24.85 KiB | Zobrazeno 1757 krát ]

20151031_180443.jpg
20151031_180443.jpg
[ 26.03 KiB | Zobrazeno 1757 krát ]

obr.jpg
obr.jpg
[ 31.12 KiB | Zobrazeno 1757 krát ]

specifik.jpg
specifik.jpg
[ 43.11 KiB | Zobrazeno 1757 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 12.07.2017 18:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2011
Příspěvky: 502
Bydliště: Žamberk
Jo, přesně tenhle SMC mám.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 23.10.2017 10:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.9.2009
Příspěvky: 58
Bydliště: Brno
Ahoj, tak jsem se konečně dokopal k dokončení vývěvy. Jako podtalkový spínač mám, zde často uváděný, kostičku SMC.
Prosím o info ohledně nastavené hodnoty podtlaku a hystereze, kterou používáte pro vakuování. (křídla, torzní skríně, EPS,..). Ptám se proto, abych mohl nějak začít.
Jak často Vám +/- vývěva spíná z důvodu netěsností?
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: sob 16.02.2019 9:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.6.2017
Příspěvky: 4
NEAKTUALNE


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: úte 23.06.2020 14:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.8.2011
Příspěvky: 14
Bydliště: Ružomberok - Slovensko
Ahojte pomoicou tohoto rele som spinal Kompresor a mam SMC podtlakovy spinac, ktory sa tu casto spomina. Po urcitej dobe mi rele prestalo spinat. Jeho cena z ciny je okolo 1Eura. Je mozne ze to rele nie je na to stavane a odislo? Mam si to radsej prerobit na SSR rele?


Přílohy:
H5f096de4409847f8b20df3c4f89b9de6s.jpeg
H5f096de4409847f8b20df3c4f89b9de6s.jpeg
[ 56.28 KiB | Zobrazeno 316 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: úte 23.06.2020 15:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 1.12.2017
Příspěvky: 112
Bydliště: ČR
Dobrý den. To relé odpovídá ceně. A hlavně, spínáte asi nějaký motorek, což je indukční zátěž. Ten modul neumí sepnout v nule, nutně bude docházet k opalování kontaktů. SSR bude rozhodně lepší. Ale taky dražší :wink: . Antonín


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: úte 23.06.2020 17:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2846
Bydliště: Český Těšín
Omlouvám se za případnou neznalost. Ale myslel jsem že ssr relé je bezpotenciálové galvanicky oddělené relé které sepne jak mu přijde signál a nemá kontakty které se opalujou, nebo je to jinak? umí spínat v nule?

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 24.06.2020 10:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.8.2011
Příspěvky: 14
Bydliště: Ružomberok - Slovensko
Ďakujem za odpoveď...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 135 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz