Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 10:26 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.9.2009
Příspěvky: 31
Bydliště: Brno
Tak jsem konečně našel chvilku a zadrátobval ten japonský zázrak - tlakový spínač SMC ZSE30, mimochodem skvělá to krabička, se spínacím relé pro spínání vývěvy. Pohrál jsem si s nastavením podtlaku, hystereze, barvičky displeje atd. Chodí to OK, ale jedna věc:
Jakou hodnotu (číslo na displeji) Vám ukazuje SMC ZSE30, když na přívodu měřeného tlaku/podtlaku nemáte nic připojeno - žádnou hadičku, pytel, apod.
U mě 0.010 Bar - což asi není úpně OK, je třeba udělat nějakou kalibraci?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 15.06.2016 10:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2009
Příspěvky: 1124
Bydliště: Brno sever
Asja píše:
U mě 0.010 Bar - což asi není úpně OK, je třeba udělat nějakou kalibraci?


Stisknout a podržet obě šipky na asi 2 sekundy, a nastaví se nula. Nesmíš mít nic připojeno k fitince, samozřejmě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: čtv 16.06.2016 9:39 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.9.2009
Příspěvky: 31
Bydliště: Brno
Citace:
Stisknout a podržet obě šipky na asi 2 sekundy, a nastaví se nula. Nesmíš mít nic připojeno k fitince, samozřejmě.

Funguje to, díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: úte 26.07.2016 18:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 685
Bydliště: Dobruška
Několik let zvažuju udělat si slušnou, kompaktní vývěvu z ledničáku. Leželo to v dílně tak dlouho, protože jsem nevěděl jaký jednoduchý a spolehlivý spínač použít. Koupil jsem si ten, co se tady hodně probírá, ale potřeba napájecího zdroje a relé mě odradilo. Prodal jsem ho dál. Pak jsem na první stránce našel odkaz na mechanický a pro mne dokonalý podtlakový spínač. "Papir" děkuji za odkaz.
Jeho zakoupení jsem nechal na samotný konec, až ten "kompresůrek" dodělám. Ale měl jsem typ a to mě popohnalo vývěvu dodělat. Tady je:

Příloha:
Kompresor1.jpg
Kompresor1.jpg [ 74.36 KiB | Zobrazeno 1321 krát ]


Příloha:
Kompresor2.jpg
Kompresor2.jpg [ 65.25 KiB | Zobrazeno 1321 krát ]


Příloha:
Kompresor3.jpg
Kompresor3.jpg [ 56.66 KiB | Zobrazeno 1321 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: úte 26.07.2016 18:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7012
Bydliště: ČR
Obrázky: 5
Tak to je moc velká krása :o .

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: úte 26.07.2016 22:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10271
Bydliště: praha 5
Golfista píše:
Koupil jsem si ten, co se tady hodně probírá, ale potřeba napájecího zdroje a relé mě odradilo. Prodal jsem ho dál. Pak jsem na první stránce našel odkaz na mechanický a pro mne dokonalý podtlakový spínač. "Papir" děkuji za odkaz.


to se mi opravdu líbí, je to tady ten spínač?

http://www.manomarket.cz/product/tlakov ... 2_-roz/128

to vlákno s tím programovatelným regulátorem jsem sledoval, ale vzhledem k svoji odbornosti v elektronice a předpokládanému využití--možná jednou za pár let jsem taky došel k závěru, že bych raději spíš něco mechanického, než elektronického, já už to na klasickou modelařinu asi moc nevyužiju, ale na jaře přišel kámoš, jestli bych mu neopravil kormidlo na plachetnici a to mě prdělo, že jsem to nemohl odvakuovat.

Příloha:
20160517_193316.jpg
20160517_193316.jpg [ 118.53 KiB | Zobrazeno 1274 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: stř 27.07.2016 8:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 685
Bydliště: Dobruška
Ano je to on.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 02.10.2016 7:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2008
Příspěvky: 121
ahojte,
tiez som pouzil SMC ZSE30 a moje riesenie prikladam na obr. Chcem sa ale opytat ludi co si konfigurovali ten SMC ZSE30 ze naco je Window comparator mod, resp aky je rozdiel medzi nim a Hysteresis mode.


Přílohy:
photo.JPG
photo.JPG [ 105.48 KiB | Zobrazeno 1084 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 06.11.2016 13:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 434
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
konečne som si našiel čas aby som dal elektricku časť dokopy, rozhodujem sa či použiť klasické relé https://www.gme.cz/relere300-12 alebo https://www.gme.cz/ksd215ac3 oboje mám doma, čo mi doporučíte? :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 06.11.2016 17:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 153
Bydliště: Klecany
preferoval bych to SSR relé.
To obyčejné mi připadá malý spínací proud na ten motor - to by se mohly spéct kontakty


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 06.11.2016 19:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5096
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 11
Golfista píše:
Příloha:
Kompresor3.jpg

Co to je za hasičák? 5l z náklaďáku? Čím je to vařeným autogénem nebo elektrikou v atmosféře?
Díky
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 06.11.2016 20:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 685
Bydliště: Dobruška
Obyčejný starý, ruční, myslím že měl 2-3l. Vařeno jednoduše Co2. Klidně i elektrikou, ale to moc lidí tak hezky neumí. Nehledal bych nic složitého v tom to postavit. Nejsnadnější cesta, nic víc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: ned 06.11.2016 22:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 434
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
petrno píše:
preferoval bych to SSR relé.
To obyčejné mi připadá malý spínací proud na ten motor - to by se mohly spéct kontakty


Dakujem za radu, plošak nakreslím pre SSR rele.

konečne som sa rozhýbal a dal som dokopy elektricku časť ešte krabičku kúpiť :mrgreen:


Přílohy:
Poznámka: nie je to profi vyrobok , ale funkčné
Snímka spinac.jpg
Snímka spinac.jpg [ 115.2 KiB | Zobrazeno 715 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2016 21:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 16.10.2011
Příspěvky: 59
Jak velkou tlakovou nádobu k vakuování doporučujete , U někoho jsem viděl na fotkách cca 3 litry, u někoho nádobu z expanzky tak 50 litrů. Přemýšlím o nádobě z kompresoru cca 6L. Je to málo nebo to bude stačit ? Je mi jasné že to záleží na utěsnění rozvodů, pytle atd. Jde mi spíš o zkušenosti těch co to používají.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: podtlakový spínač
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2016 22:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 946
Bydliště: Česká Lípa
Já mám 6l hasičák a naprosto v pohodě mi stačí.

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz