Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 11.02.2018 22:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Diky za odkaz a chapu, ze uz se nechces dal podilet v radach. Spatne jsem se vyjádřil. Koupim kvalitnější regulator, ten z ciny moc dlouho nefungoval.

Dík


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 11.02.2018 22:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
misamltr píše:
Jejda, amater, co se tyce triaku, diaku, odporu atd. Jak zapojit samozrejme vim, ale ty soucastky, zavisloti mezi sebou je pro me spanelska vesnice. Regulator jsem zapojil na sekundar, vzal merak a napeti za regulatorem je furt stejne 230V. Takze je spatny.


Vy jste se nevyjádřil špatně. Vy tomu opravdu vůbec nerozumíte. Dejte na radu Larka a zajděte za nějakým bastlířem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.02.2018 12:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1769
Bydliště: Havířov
misamltr píše:
Diky za odkaz a chapu, ze uz se nechces dal podilet v radach. Spatne jsem se vyjádřil. Koupim kvalitnější regulator, ten z ciny moc dlouho nefungoval.

Dík


Prostě když je regulátor navržený na 230V napájení, tak ho nemůžete dávat na výstup trafa 32V. To je stejné, jako by jste dal třeba žárovku 230V jen na těch 32V. Podle mě nebude ani žhavit, natož svítit. Jak vám psali jiní, musel by jste ten regulátor zapojit na 230V a teprve na jeho výstup dát to trafo. Jestli ale chcete regulovat nízké napětí, tak je pro vás lepší použít nějakou pwm regulaci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.02.2018 14:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Nebudu potvrzovat, ze tomu nerozumim, ale dam to nejakemu elektrikari, ikdyz zapojene je to správně. Zajdu ještě na sberny dvur a kouknu se po nějakém mixeru. Nasel jsem peknou bedynku, kterou bych nemusel skoro upravovat, takze bude potreba mensi motor. Nespecham, prace je dost, napr. včera jsem vyrobil vakuovaci box na okna ze starych reprobeden a usetrilo mi to dost prace s vyrobou bedynky. Clovek z panelaku musi myslet i na sousedy, kdyz dela hluk.

Mejte se pekne a diky za informace.


Přílohy:
15184381191091928090055.jpg
15184381191091928090055.jpg [ 55.63 KiB | Zobrazeno 814 krát ]
1518438165517-1716057606.jpg
1518438165517-1716057606.jpg [ 60.49 KiB | Zobrazeno 814 krát ]
1518438264750-1642142876.jpg
1518438264750-1642142876.jpg [ 62.46 KiB | Zobrazeno 814 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.02.2018 16:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.2.2009
Příspěvky: 1086
Bydliště: Chýnov - to je kousek od Tábora
Je taky docela možné, že když jsi reguloval to napětí na žhavící drát, tak jsi překročil maximální proud toho triaku. Pokud to bylo určené na 230V a mělo vydržet 2000W, tak tam asi bude triak na 10A.
Pokud jsi to připojil na sekundár trafa, tak tam ten proud procházející drátem byl určitě mnohem větší a triak se stal trvale vodivým. Takže to spíše než o nekvalitním regulátoru, bude o jeho špatném zapojení. Píši to sem proto, aby jsi stejnou chybu neudělal s dalším regulátorem.

_________________
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.02.2018 16:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Triak jsem vypajel, na meraku pipak, jestli se takto overuje triak, tak 1-2, 1-3, 2-3 a furt pipa. Fakt nevim, jestli se takto overuje funkcnost. Jak uz bylo psanu vyse, tak koupit do flexi vykonejsi triak. Informace na nem zadne napsane nejsou.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.02.2018 16:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.2.2009
Příspěvky: 1086
Bydliště: Chýnov - to je kousek od Tábora
Tak to je už po smrti :(

_________________
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.02.2018 18:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Takze mam koupit na opravu ten co uvedl jirry?

Diky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.02.2018 19:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
misamltr píše:
Triak jsem vypajel, na meraku pipak, jestli se takto overuje triak, tak 1-2, 1-3, 2-3 a furt pipa. Fakt nevim, jestli se takto overuje funkcnost. Jak uz bylo psanu vyse, tak koupit do flexi vykonejsi triak. Informace na nem zadne napsane nejsou.


Kdybyste odpojil jeden konec diaku, což je mnohem jednodušší než odpájet triak, věděl byste hned, jestli je ve zkratu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.02.2018 8:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1769
Bydliště: Havířov
misamltr: Na netu i v elektročasopisech třeba AR je spousty schémat na různé regulátory na minivrtačky, mikropáječky, nebo dokonce i přímo pily na žhavý drát. Po něčem podobném bych se pídil já. Někde jsem viděl i regulátor na žhavící svíčku modelářských motorků, tak při výměně některých součástek by šlo použít i na ten drát z pily.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.02.2018 20:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Díky, zatím to neřeším. Mám jinou práci na letadle, takže odporovou pilu už potřebovat nebudu.

UPRAVENO- ODPOROVOU PILU


Naposledy upravil misamltr dne stř 28.02.2018 11:43, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.02.2018 20:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17500
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
8O
5 týdnů, 5 stránek diskuze a výsledek je nula...
Příště počkej 5 týdnů a když tě touha po pile neopustí, teprve ji začni řešit :mrgreen:

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.02.2018 11:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Jirry, ona se ta diskuze snad pokaždý strašně rozjede. Já jsem se ptal na použití motorku z lupínkové pilky, jestli bude vyhovovat a jak píšeš, tak z toho vzniklo 5 stránek. Další problém je, že bydlím v paneláku, takže manévrovací prostor sice nějaký je (dvě velké místnosti, jedna malá +koje), ale i tak nemohu dělat hluk a pořídit si hlavně nějaké stroje (např. soustruh), které by mi ulehčili dost práce. Někdy si musím vymyslet stroje sám (později pošlu foto). Další problém je, že už nelétám s malými letadly, ale mám velké, benzínové modely a ty se jen tak někde neschovají. V další řadě řeším renovaci laku rámu na simsona, tak to mám po krabicích, takže vždy se nějaká práce i v tom paneláku najde. Možná ti to přijde jako výmluva, nevím v jakých podmínkách pracuješ ty, ale co jsem se díval, tak preferuješ menší elektrické stroje, já bohužel jsem na ty velké, benzínové modely.


Měj se pěkně Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.02.2018 12:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17500
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
misamltr píše:
... bydlím v paneláku, takže manévrovací prostor sice nějaký je (dvě velké místnosti, jedna malá +koje)...

To mám dost podobné, okupuji větší sklepní místnost kde hlavně frézuju ale nad ní je nerudný soused = musím nehlučet před 10:00 a po 20:00.
A moje elektrostroje se pomalu zvětšují, jsem sice teprve lehce nad 2m ale ono to už nějaké to místo taky zabere. Ta menší "elektroházedla" mám už jen na relax a rychlá odskočení na plac ale i tak to místo zabírá - download/file.php?id=82070&mode=view

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.02.2018 14:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1108
Bydliště: Třebíč
Obrázky: 0
Posílám foto frézky. Je to na frézování drážek pro pant zavětrovaného kormidla. Na první pokus krásná drážka, ale místo vrtáku by to chtělo nějakou frézku. Musím mít 4mm i upínání 4mm, zajedu do bazaru, kde mají vše možné i nemožné a uvidíme. Problém vrtáku je, že vyjíždí i po dotažení. Super by bylo tohle https://www.google.cz/search?q=Fr%C3%A9 ... SqoEtk_gM:, a uříznout tomu špici Jinak to ušetří dost práce a bude to přesné. Někomu se tato metoda bude hodit.

Jinak balsový blok jsem lepil jako první, vybrousil zaoblení a poté jsem přes to nalepil dýhu. Naopak jsem to udělal u VOP a bylo to pracné. Někomu se tato metoda bude hodit.


Michal


Přílohy:
P1120377.JPG
P1120377.JPG [ 60 KiB | Zobrazeno 465 krát ]
P1120379.JPG
P1120379.JPG [ 70.64 KiB | Zobrazeno 465 krát ]
P1120382.JPG
P1120382.JPG [ 57.74 KiB | Zobrazeno 465 krát ]
P1120385.JPG
P1120385.JPG [ 44.63 KiB | Zobrazeno 465 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Kagis, Michal Matějka, Surikat a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz