Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2018 21:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1072
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Diky za odkaz, uz to mam zkoukle drive, nez jsem zalozil tema ja. Kolega mi nabizi motor 230v, 2500otacek, 30w. Pouziva ho ve stojanove vrtacce, potom ma flexovej kotouc naprimo na zarezavani ruznych kovovych veci a ze by to stacilo.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 31.01.2018 21:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17235
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
30W?
Napájím ten DC motor z nepříliš kompromisního zdroje 12V/40A. Píšou mu odběr do 10A.
Včera ho letecká překližka 2,5mm dokázala hravě zastavit.
Brzy tam vrátím ten "stříďák".

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 01.02.2018 15:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1072
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Jasný, 30w je málo. Z jara bude na sběrným nějaká elektrická sekačka vyhozená, takže to zatím nechám plynout, ono se to vyvrbí :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 01.02.2018 17:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1682
Bydliště: Havířov
Zkuste mrknout myslím na sbazar. Někdo tam prodává podobný elektromotor jako mám já, ale 500W.
Sice to má takovou tu ozubenou hřídel, ale to by nemuselo vadit. Prý je to z masomlýnku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 02.02.2018 18:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1072
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Našel jsem to. Zkusím mu napsat.


Díky Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.02.2018 15:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1072
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
byl jsem na sběrným dvoře a bez problému jsem odvezl dva vysavače na rozdělání. Mám tedy vytažený motor 1800W, motor běží. Na aliexpressu jsem koupil triakový regulátor do 2000W stím, že ho dám do odporový pily, ale neosvědčil se (hodně malej rozsah regulace), takže jsem ho připojil na ten motor a vůbec nereguluje. Nevíte, proč? Je to komutátorový motor, takže triaková regulace by podle googlo měla fungovat.

Díky Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.02.2018 21:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Motorky z mixéru.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.02.2018 22:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1072
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Díky, viděl jsem to. V debatě, pokud si pamatuju, tak z mixéru se moc nehodí z důvodu přehřívání, ale nebudu přece řezat půl dne v kuse, že jo.


PS: pokud bude otchotní, tak odpovězte na tu triakovou regulaci. Nemůžu přijít na to proč to nefunguje.

Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.02.2018 23:10 
Mazák
Mazák

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 569
Bydliště: Bratislava
Obrázky: 7
Jednoduchý triakový regulátor je vhodný iba pre odporovú záťaž. Ak sa jedná o indukčnú záťaž,(motor, transformátor), treba použiť zložitejšie zapojenie. Schému po ruke nemám, ale skús gúgla.

_________________
Jano Bubeník


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.02.2018 0:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8846
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Žádné speciální zapojení není potřeba, např. tohle: https://www.tipa.eu/cz/stavebnice-tipa-pt019-triakovy-regulator-vykonu-230v-10a/d-84580/ funguje naprosto v pohodě jak s odporovou, tak indukční zátěží (trafo, komutátorový motor). Přiložil jsem i schéma. Jediné co může být potřeba, upravit hodnoty nastavení rozsahu regulace.


Přílohy:
schema.png
schema.png [ 203.83 KiB | Zobrazeno 391 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.02.2018 1:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1072
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Diky za odpoved. Ten triakovy regl jsem mel pripojeny a odporovy pile a ten rozsah byl fakt malej, tak jsem ho pripojil na motor z vysavace a regulace nefungovala pri min ani max otoceni potenciometru, tak nejspise bude spatny.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.02.2018 2:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8846
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nevím jak dalece jsi znalý a vybavený, takže je těžké něco radit. Pokud není ten regulátor nějak zalitý, chtělo by to přeměřit součástky, případně namalovat schéma. Nejspíš to nebude žádné složité zapojení. Pokud ale nejsi vybavený, tak kup ten hotový TIPA PT019 a případně jen doplnit triak chladičem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.02.2018 4:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17235
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
triakový regulátor spokojeně používám u odsávání frézky; motor odsávání je také komutátorový, zátěž indukční a funguje od velmi malých otáček do maxima už několik (asi 8) roků.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.02.2018 11:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 574
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Funguje ten triakový regulátor na flexu ?
Potřeboval bych vyřezat do dlažby otvor na zapuštění rohožky za vstupní dveře. Tedy vyřezat obvod.
Na plno to neskutečně práší.

_________________
Pepa * Flash, SU-29, SLIM, ION ( FX 32, TARANIS 9E, +multimodul deviations a několik hraček )


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.02.2018 11:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 1072
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Tak jsem vzal měřák a za regulátorem je stálé napětí 32V. Po otočení potenciometru se nic nezmění, ani po otočení toho nastavitelnýho odporu. Takže asi koupit nový regulátor.

Tento jsem kupoval: https://www.aliexpress.com/item/2000W-2 ... autifyAB=0

Doplnění: trafo má výstup až 48V, ale já jsem naměřil 32V, takže regulace neregulace, jede na plný výkon.

Díky


Naposledy upravil misamltr dne ned 11.02.2018 12:03, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], Kuta33 a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz